Батат, запечений в духовці – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Батат з овочами в духовці

Батат з овочами в духовці виходить неймовірно ніжним, яскравим і апетитним. Такий продукт стане цікавим гарніром до багатьох домашнім стравам. Обов’язково спробуйте приготувати частування з корисного батату на нашу перевіреного покрокового рецептом. Порадуйте себе і зробіть звичне меню.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Батат – 2 шт.
  • Картопля – 8 шт.
  • Базилік – за смаком.
  • Розмарин – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Орегано – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – для запікання.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Батат ретельно промиваємо і очищаємо від шкірки.

Крок 3. Також чинимо і з вказаною кількістю картоплі.

Крок 4. Підготовлені овочі розрізаємо на шматки середнього розміру. Кладемо у велику глибоку миску. Солимо, посипаємо спеціями і перемішуємо.

Крок 5. Промиваємо і обсушуємо базилік з розмарином. Після інгредієнти дрібно нарізаємо ножем.

Крок 6. Викладаємо овочі в форму для випікання. Доповнюємо їх зеленню і оливковою олією. Відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин.

Крок 7. Соковитий батат з овочами в духовці готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!