Батат, запечений в духовці – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Батат з куркою в духовці

Батат з куркою в духовці – апетитне блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування точно різноманітить ваш сімейний обід або вечерю. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного рецепту з покроковим описом процесу. Побалуйте себе і своїх близьких!

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Батат великий – 3 шт.
  • Курка – 1 шт.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Розмарин – 2 гілки.
  • Масло кукурудзяне – 6 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо батат під водою, шкірку знімати не потрібно.

Крок 2. Нарізаємо плоди шматочками середнього розміру. Викладаємо їх у форму для запікання, посипаємо подрібненими гілочками розмарину.

Крок 3. Розморожену і добре промиту курку кладемо на батат. Поливаємо її соєвим соусом.

Крок 4. Далі поливаємо курку кукурудзяним маслом і посипаємо залишками розмарину. Відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку.

Крок 5. Готуємо частування півтори години. В процесі обмазуємо курку соком, що виділився. Зручно це робити за допомогою силіконової кулінарної пензлика.

Крок 6. Вимикаємо духовку і дістаємо з неї страву. Курку необхідно розділити на частини.

Крок 7. Батат з куркою в духовці готовий. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!