Батат, запечений в духовці – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Батат, запечений з сиром

Батат, запечений з сиром, виходить неймовірно ніжним і м’яким. Готовий продукт вийде дуже ситним, апетитним і цікавим за смаком. Можна подавати до столу як гарнір до м’яса, риби або як самостійну частування. Беріть на замітку наш рецепт для вашого яскравого обіду або вечері.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Батат – 2 шт.
  • Сир фета – 50 гр.
  • Томат в’ялений – 20 гр.
  • Оливки зелені – 20 гр.
  • Зелень – пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Сир фета, оливки і в’ялені томати дрібно нарізаємо.

Крок 3. Батат промиваємо і випікаємо в фользі близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 4. Після розрізаємо на половинки. З них акуратно виймаємо м’якоть ложкою.

Крок 5. М’якоть продукту перемішуємо з сиром та іншими нарізаними продуктами.

Крок 6. Додаємо сюди зелень, перемішуємо. Отриману масу кладемо в човники, що залишилися від батату. Випікаємо ще 5-10 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Батат, запечений з сиром, готовий. Викладайте на тарілку, прикрашайте зеленню і подавайте до столу!