Батат, запечений в духовці – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Батат з гарбузом в духовці

Батат з гарбузом в духовці – яскраве блюдо для вашого домашнього столу. Його можна подавати як самостійно частування або як гарнір. Для приготування рекомендуємо скористатися нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями. Урізноманітніть ваше звичне меню, порадуйте себе і близьких.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Батат – 0,5 кг
  • Гарбуз – 250 гр.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Паприка мелена копчена – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Приправа для гарбузового пирога – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, після нарізаємо великими шматочками.

Крок 3. Добре промиваємо батат. Очищаємо його від шкірки і також крупно нарізаємо.

Крок 4. З’єднуємо обидва інгредієнта в одному посуді. Доповнюємо їх оливковою олією, сіллю і спеціями. Перемішуємо для рівномірного розподілу всіх продуктів.

Крок 5. Перекладаємо заготовку у форму для запікання.

Крок 6. Відправляємо страву в розігріту до 160 градусів духовку і готуємо 10 хвилин.

Крок 7. Батат з гарбузом в духовці готові. Викладайте їх на тарілку, подавайте до столу і пригощайтеся!