Простий бісквіт на молоці в домашніх умовах
Бісквіт на молоці у домашніх умовах – приголомшлива заготівля для ваших улюблених десертів. Пишний і повітряний пиріг можна вживати як самостійне частування. Але якщо ви пропитаете його улюбленим кремом, отримаєте гастрономічний екстаз.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Склад:
- Борошно пшеничне – 165 гр.
- Цукровий пісок – 160 гр.
- Молоко – 120 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Розпушувач – 6 гр.
- Сіль – щіпка.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Ванільний цукор – 10 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Середні курячі яйця заздалегідь дістаньте з холодильника продукти мають бути кімнатної температури. Зігріті курячі яйця обмийте і просушіть, а потім вбийте в об’ємну посудину.
Крок 2. В товстостінну посуд вилийте молоко і додайте вершкове масло хорошої якості (маргарин або спред не підійде).
Крок 3. В окрему посудину просійте борошно пшеничне, насипте розпушувач. Підсолити.
Крок 4. Об’єднайте складові віночком.
Крок 5. До яйцям висипте цукровий пісок і ванільний цукор.
Крок 6. Скориставшись міксером, з’єднайте в гладку пишну масу.
Крок 7. Коли яєчно-цукрова маса стікає з віночків стрічкою – це ознака, що можна приступити до наступного етапу.
Крок 8. Нагрійте молоко з маслом до теплого стану, щоб масло розчинилося в ньому.
Крок 9. До яєчно-цукрової маси частинами введіть половину борошняної суміші.
Крок 10. Озброїтеся силіконової лопаткою.
Крок 11. Рухами знизу вгору акуратно вмішайте сухі інгредієнти.
Крок 12. Поступово влийте половину вершково-молочної маси.
Крок 13. Акуратно вмішайте.
Крок 14. Тепер введіть залишилися сухі інгредієнти.
Крок 15. Знову влийте вершково-молочну суміш.
Крок 16. Знову перемішайте. Увімкніть духовку розігріватися.
Крок 17. Форму для випічки промажте маслом, а зверху присипте борошном або вистелити пекарської папером, якщо буде потрібно. Антипригарні і силіконові форми не потребують цій процедурі. Густе тісто перекладіть у форму.
Крок 18. Переключіть температурний датчик на 170 градусів. Помістіть ароматне тісто в духовку. Запікайте бісквіт протягом 45-50 хвилин, потім проткніть виріб дерев’яною шпажкою або зубочисткою, щоб перевірити готовність. Гаряче виріб дістаньте з духовки. Трохи остудіть у формі.
Крок 19. Візьміть ніж і допоможіть їм відокремити тісто від бортиків.
Крок 20. Відпочилий пиріг обережно вийміть з форми. Залиште на решітці до повного охолодження. Упакуйте в харчову плівку. Приберіть в холод або залиште при кімнатній температурі для стабілізації мінімум на 8 годин, краще на ніч.
Крок 21. Відпочилий пиріг розділіть на частини і використовуйте за призначенням. Їжте і насолоджуйтеся з задоволенням! Приємного апетиту!