Блюда з свинини на друге – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Блюда з свинини на друге – це універсальний кулінарний рішення для вашого домашнього меню. З соковитою і ситної свинини можна приготувати велику кількість гарячих страв. Кращі варіанти ми зібрали для вас у нашій збірці з десяти простих і смачних рецептів з покроковими фотографіями.

М’ясо по-французьки з свинини в духовці

М’ясо по-французьки з свинини в духовці – це апетитне гаряче блюдо для вашого домашнього обіду, вечері або свята. Подавайте дуже смачне частування зі свіжими овочами або іншими гарнірами за смаком. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Свинина 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Картопля 3 шт. (крыпных)
  • Помідори 2 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 300 гр.
  • Приправа 1 ч. л.
  • Приправа для картоплі 1 ч. л.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Майонез столовий молочний 200 гр.
  • Вода 50 мл
  • Кріп сушений, за смаком
  • Петрушка сушена за смаком

Процес приготування:

  1. Підморожений шматок свинячої м’якоті нарізаємо пластинками. Приблизна товщина скибочок – 1 див.
  2. Розкладаємо свинячі шматочки на обробну дошку. Прикриваємо м’ясо харчовою плівкою. Акуратно відбиваємо свинину кухонним молоточком з обох сторін.
  3. Далі свинячі шматочки натираємо сіллю і часниковим перцем з обох сторін.
  4. Перекладаємо підготовлене м’ясо на тарілку. Даємо шматочках просочитися спеціями.
  5. Очищаємо картоплю і ріжемо його тонкими кружечками. Викладаємо продукт в глибоку миску. Посипаємо сіллю і спеціями для картоплі.
  6. Поливаємо картоплю олією і перемішуємо для рівномірного розподілу солі і спецій.
  7. Для заправки виливаємо майонез в глибоку тарілку. Доповнюємо його сушеним кропом і петрушкою. Перемішуємо.
  8. Також у майонез додаємо трохи кип’яченої води. Ретельно перемішуємо.
  9. Деко обмазуємо рослинним маслом. Викладаємо на нього картоплю під розмір м’ясних шматочків.
  10. Обмазуємо картопляний шар половиною майонезній заправки.
  11. Ріпчаста цибулю ріжемо півкільцями. Кладемо половину цибулі на картоплю.
  12. Далі розкладаємо свинячі шматочки і ріпчасту цибулю.
  13. Поливаємо заготовки залишилася заправкою з майонезу.
  14. Закриваємо частування тонкими кружальцями помідори. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
  15. Через зазначений час посипаємо заготовки тертим твердим сиром.
  16. Запікаємо страву ще 5 хвилин. Необхідно, щоб сир апетитно розплавився.
  17. М’ясо по-французьки з свинини в духовці готово. Подавайте апетитне блюдо до столу!

Гуляш зі свинини з підливою на сковороді

Гуляш зі свинини з підливою на сковороді порадує вас неймовірною соковитістю і м’якістю. Такий продукт стане ідеальним кулінарним рішенням для вашого сімейного обіду. Подавайте разом з картопляним пюре, крупами та іншими гарнірами за смаком. Урізноманітніть домашнє меню.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,6 кг
  • Паста томатна – 4 ст. л.
  • Сметана – 120 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Свинину розморожуємо, промиваємо під водою і нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 3. Розігріваємо сковороду на плиті. Виливаємо сюди рослинне масло і викладаємо м’ясні шматочки. Обсмажуємо їх до легкого рум’янцю близько 15-20 хвилин.

Крок 4. Посипаємо шматочки свинину борошном. Перемішуємо і обсмажуємо до появи приємного горіхового аромату. Додаємо в блюдо сіль, спеції і обсмажуємо ще близько 10 хвилин. Періодично помішуємо, щоб уникнути пригорання.

Крок 5. Для підливи з’єднуємо томатну пасту, кип’ячену воду і сметану. Гарненько перемішуємо.

Крок 6. Вливаємо підливку в м’ясо. Тушкуємо частування на невеликому вогні до повної готовності свинини. М’ясо повинно стати м’яким і ніжним.

Крок 7. Гуляш зі свинини з підливою на сковороді готовий. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Відбивні зі свинини на сковороді

Відбивні зі свинини на сковороді – це апетитне гаряче блюдо для вашого домашнього обіду або вечері. Подавайте ситне м’ясне частування з картопляним пюре або іншими гарнірами за смаком. Для приготування соковитих відбивних беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,5 кг
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину повністю розморожуємо, після необхідно розрізати на стейки рівної товщини.

Крок 2. Якщо ви використовуєте дуже свіже м’ясо, то спочатку дайте йому трохи часу дозріти. Для цього шматочки м’яса обгорніть в папір для випікання і покладіть в холодильник на 12 хвилин.

Крок 3. Підготовлені шматки викладаємо на робочу поверхню з харчовою плівкою.

Крок 4. Загортаємо м’ясо харчовою плівкою і відбиваємо його кухонним молоточком з обох сторін.

Крок 5. Відбиті м’ясні шматочки, солимо за смаком і посипаємо чорним меленим перцем.

Крок 6. У глибокій мисці збиваємо курячі яйця з дрібкою солі.

Крок 7. На плоску тарілку висипаємо борошно. Обвалюємо в ній м’ясні шматочки.

Крок 8. Після м’ясо занурюємо в яєчну суміш.

Крок 9. Далі свинину відправляємо в сковороду з олією.

Крок 10. Обсмажуємо частування до рум’янцю з усіх боків.

Крок 11. Відбивні зі свинини на сковороді готові. Пригощайтеся апетитним м’ясним блюдом!

Шашлик зі свинини в духовці

Шашлик зі свинини в духовці – це простий і смачний спосіб доповнити ваш домашній стіл ситним м’ясним блюдом, яке нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Апетитний свинячий шашлик подавайте з овочами і улюбленими соусами.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,6 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Приправа для шашлику – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину попередньо розморожуємо, промиваємо та нарізаємо шматками середнього розміру. Кладемо їх в глибоку миску.

Крок 2. Ріпчасту цибулю ріжемо кільцями, відправляємо їх в миску до м’яса.

Крок 3. Солимо продукти і посипаємо спеціями для шашлику.

Крок 4. Далі додаємо майонез, вливаємо столовий оцет. Добре все перемішуємо для рівномірного розподілу спецій.

Крок 5. Наколюємо свинину на дерев’яні шпажки. Можна додати трохи цибулевих кілець. Кладемо частування у форму для запікання.

Крок 6. Запікаємо страву близько 45-50 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 7. Шашлик зі свинини в духовці готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Свинина, запечена цілим шматком у фользі в духовці

Свинина, запечена цілим шматком у фользі в духовці – це яскраве і смачне блюдо для вашого домашнього обіду, вечері або святкового столу. Подавайте соковите м’ясне частування зі свіжими овочами, соліннями та іншими гарнірами за смаком. Беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 2 години

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 1,2 кг
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ст. л.
  • лавровий Лист – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо шматок свинини, обсушуємо його і кладемо в глибоку миску.

Крок 2. Посипаємо сіллю м’ясо.

Крок 3. Далі додаємо чорний мелений перець.

Крок 4. Висипаємо до свинини ароматну приправу хмелі-сунелі.

Крок 5. Також ви можете додавати і інші спеції за смаком. Наприклад, часник сушений або прованські трави.

Крок 6. Старанно вмішуємо сіль і спеції в м’ясній шматок.

Крок 7. Відправляємо до свинини лаврові листочки. Прикриваємо м’ясо плоскою тарілкою. Встановлюємо вантаж і прибираємо заготовку в холодильник. Маринуємо кілька годин.

Крок 8. Маринований шматок м’яса кладемо на фольгу. Лаврові листочки прибираємо.

Крок 9. Щільно обгортаємо свинину фольгою і кладемо на деко.

Крок 10. Запікаємо страву 40 хвилин при температурі 200 градусів. Після зменшуємо температуру до 180 градусів і готуємо ще 30 хвилин.

Крок 11. Акуратно розкриваємо фольгу і дістаємо м’ясо. Даємо йому трохи охолонути.

Крок 12. Свинина, запечена цілим шматком у фользі в духовці, готова. Нарізайте блюдо і подавайте до столу!

Стейк зі свинини на сковороді

Стейк зі свинини на сковороді – це апетитне ресторанна страва, яку нескладно приготувати в домашніх умовах. Для приготування соковитого стейку беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Подавайте до столу зі свіжими овочами та іншими гарнірами за смаком.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Свинина – 300 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожену і промиту свинину ріжемо на стейки. Кладемо їх на паперовий рушник, щоб прибрати зайву вологу.

Крок 2. Натираємо м’ясні шматочки сіллю і спеціями за смаком.

Крок 3. Промиваємо, обсушуємо кріп і дрібно нарізаємо його ножем.

Крок 4. Обидва стейка потім по краях у подрібнений кріп.

Крок 5. На м’ясні шматочки кладемо продавлені зубчики часнику.

Крок 6. На розігріту сковороду з маслом, кладемо м’ясні шматки. Краще всього використовувати сковороду-гриль. Смажимо стейки на сильному вогні по три хвилини з обох сторін.

Крок 7. Стейк зі свинини на сковороді готовий. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!

Бефстроганов з свинини — класичний рецепт

Бефстроганов з свинини – класичний рецепт, який точно варто взяти на замітку. Апетитне гаряче блюдо яскраво доповнить ваш домашній обід. Подавайте дуже смачне частування з вашими улюбленими гарнірами. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з фотографіями.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожену і промиту свинину ріжемо шматочками рівної товщини.

Крок 2. Кожен шматок свинини відбиваємо кухонним молоточком і ріжемо його тонкими смужками.

Крок 3. Відправляємо свинину на сковороду, розігріту з рослинною олією. Готуємо на помірному вогні.

Крок 4. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його ножем.

Крок 5. Коли з м’яса випарується зайва рідина, додаємо подрібнену цибулю.

Крок 6. Перемішуємо продукти і смажимо до рум’янцю. Солимо і посипаємо чорним меленим перцем.

Крок 7. Додаємо в заготовку сметану.

Крок 8. Перемішуємо частування, закриваємо її кришкою і зменшуємо вогонь.

Крок 9. Тушкуємо страву на невеликому вогні близько 15-25 хвилин.

Крок 10. Бефстроганов з свинини за класичним рецептом готовий. Можна подавати до столу!

Свинина з картоплею в горщику в духовці

Свинина з картоплею в горщику в духовці – це ситне і соковите частування для вашого домашнього столу. Апетитне блюдо відмінно різноманітить ваш стіл. Щоб процес приготування пройшло швидко і легко, дотримуйтеся простих кроків з нашої готової кулінарної ідеї.

Час приготування: 1 годину 15 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Свинина – 300 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 80 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку. Овочі очищаємо від шкірки і лушпиння, і добре промиваємо їх водою.

Крок 2. Картоплю нарізаємо часточками. Викладаємо в глибоку миску.

Крок 3. Дрібними шматочками ріжемо цибулю і моркву.

Крок 4. Розморожену і промиту свинину ріжемо невеликими шматочками. Відправляємо їх до овочів.

Крок 5. Додаємо подрібнені зубчики часнику. Солимо і перчимо вміст.

Крок 6. Гарненько розмішуємо вміст, щоб всі спеції рівномірно розподілилися.

Крок 7. Обмазуємо горщики рослинним маслом. Розміщуємо в них картоплю зі свининою та овочами. Заливаємо все це кип’яченою водою.

Крок 8. Накриваємо заготівлю кришкою і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на годину.

Крок 9. Свинина з картоплею в горщику в духовці готова. Можна подавати до столу!

Плов з свинини

Плов зі свинини – це апетитне гаряче частування для вашого ситного сімейного обіду. Такий плов вийде дуже соковитим, з яскравим смаком і ароматним. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фотографіями. Порадуйте себе і близьких живильним другим блюдом.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 500 гр.
  • Рис – 500 гр.
  • Часник – 2 голівки.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо їх у казан з олією. Обсмажуємо до появи рум’яної скоринки.

Крок 2. Очищену моркву ріжемо невеликими брусочками.

Крок 3. Ріпчасту цибулю розбираємо тонкими кільцями.

Крок 4. В цей час м’ясні шматочки придбають привабливий рум’янець.

Крок 5. Викладаємо до м’яса цибулю, перемішуємо і смажимо до рум’янцю овоча.

Крок 6. Додаємо сюди моркву. Перемішуємо і обсмажуємо ще близько 15 хвилин.

Крок 7. Солимо заготівлю і посипаємо спеціями за смаком, заливаємо окропом, щоб він покривав м’ясо на 2 див. Тушкуємо близько 20 хвилин на тихому вогні.

Крок 8. Очищаємо зубчики часнику і відправляємо в казан.

Крок 9. Рівним шаром викладаємо в заготовку попередньо промитий рис.

Крок 10. Доливаємо блюдо окропом, щоб він покривав рис на 1 див.

Крок 11. Накриваємо кришкою і тушкуємо на тихому вогні до повної готовності рису і випаровування всієї вологи.

Крок 12. Перемішуємо вміст і наполягаємо на слабкому вогні під кришкою 15 хвилин.

Крок 13. Плов з свинини готовий. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Печеня по-домашньому з свинини

Печеня по-домашньому з свинини порадує вас неймовірною соковитістю і ніжністю. Такий продукт стане ідеальним кулінарним рішенням для вашого сімейного обіду. Подавайте зі свіжими овочами, соліннями та іншими доповненнями за смаком. Урізноманітніть домашнє меню.

Час приготування: 1 годину 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг
  • Картопля – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину попередньо розморожуємо і промиваємо. Нарізаємо м’ясо невеликими шматочками.

Крок 2. Тонкими півкільцями розбираємо цибулю.

Крок 3. Очищаємо і промиваємо картоплю. Ріжемо овоч половинками або четвертинками.

Крок 4. Казан прогріваємо з рослинним маслом. Кладемо сюди цибулю і смажимо його до м’якості.

Крок 5. Відправляємо до цибулі м’ясні шматочки. Перемішуємо і готуємо до випаровування зайвої вологи.

Крок 6. Моркву натираємо на крупній тертці.

Крок 7. Відправляємо моркву до решти продуктів. Тушкуємо близько 10-15 хвилин.

Крок 8. Додаємо картоплю, томатну пасту, сіль і спеції.

Крок 9. Заливаємо все це водою і тушкуємо на слабкому вогні півтори години.

Крок 10. Печеня по-домашньому з свинини готово!