Домашні чевапчичи на сковороді
З чевапчичи на сковороді готуються нескладно. Важливо фарш добре вимісити, щоб був густим і в’язким, тоді чевапчичи будуть тримати свою форму при смаженні. У цьому рецепті домашні чевапчичи готуємо з грецьким варіантом, тобто на основі змішаного фаршу з яловичини і свинини. Для подачі відразу приготуємо обсмажені овочі.
Час приготування: 35 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Свинина – 300 гр.
 - Яловичина – 300 гр.
 - Цибуля – 1 шт.
 - Морква – 1 шт.
 - Часник – 2 зубки.
 - Яйце – 1 шт.
 - Газована вода крижана – 70 мл
 - Борошно – 1 ст. л.
 - Кріп – 3 гілочки.
 - Сіль – за смаком.
 - Перець чорний мелений – за смаком.
 - Приправи для м’яса – за смаком.
 - Масло рослинне – для смаження.
 
Процес приготування:
Крок 1. Цибулю з морквою почистити, промити тонко нарізати і обсмажити в невеликій кількості рослинного масла і на помірному вогні до готовності.
Крок 2. Свинину і яловичину перекрутити через м’ясорубку з дрібною решіткою.
Крок 3. До фаршу розбити одне куряче яйце, додати подрібнені на часничниці зубки часнику, насипати по своєму смаку сіль з чорним перцем і приправою. Потім налити крижану або дуже холодну газовану мінералку.
Крок 4. Для кращої в’язкості до фаршу насипати ложку борошна і додати дрібно нарізаний кріп. Рукою фарш протягом 10 хвилин ретельно вимісити і кілька разів відбити.
Крок 5. З приготованого фаршу мокрими руками сформувати чевапчичи у вигляді тонких довгих ковбасок.
Крок 6. У сковорідці добре розжарити достатню кількість рослинного масла. Чевапчичи обсмажити в гарячому маслі і на помірному вогні протягом 5 хвилин до рум’яної скоринки з усіх боків.
Крок 7. Для подачі розрізати свіжий батон, покласти на нього обсмажені овочі і приготовані з чевапчичи, полити сметаною і сервірувати до столу. Приємного апетиту!












