Чевапчичи на сковороді гриль
Чевапчичи на сковороді гриль будуть у вас домашнім варіантом приготування цього смачного м’ясного блюда і вийдуть не гірше, ніж запечені на решітці мангалу. У цьому рецепті беремо змішаний свино-яловичий фарш і доповнимо цибулею, перцем з паприкою і газованої мінералкою, що називається чорногорським варіантом ковбасок. Фаршу потрібно кілька годин (краще протягом ночі) для настоювання, а готуються чевапчичи швидко і просто.
Час приготування: 45 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- М’ясний фарш – 500 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода мінеральна газована – 50 мл
- Паприка – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину і яловичину в рівних частинах два рази перекрутити через м’ясорубку з крупною решіткою, але можна взяти готовий фарш. До приготовленого фаршу додати дрібно нарізану цибулину, насипати сіль з паприкою і свіжомеленим перцем і налити холодну мінеральну воду. Потім руками протягом не менше 10 хвилин фарш добре вимісити. Полити його оливковою олією, прикрити плівкою і на ніч або на кілька годин поставити в холодильник.
Крок 2. Після закінчення часу настоювання з фаршу мокрими руками сформувати акуратні невеликі ковбаски. Більш рівними і однаковими їх можна сформувати за допомогою пластикової пляшки і «відсадити» на обробну дошку.
Крок 3. Сковороду гриль змастити невеликою кількістю оливкової олії і добре розігріти. На неї акуратно перекласти на невеликій відстані один від одного, сформовані чевапчичи.
Крок 4. Обсмажити чевапчичи протягом 8-10 хвилин з кожного боку до рум’яної скоринки. Смажити в сковороді гриль можна як на плиті, так і на мангалі. Чевапчичи перекласти зі сковороди гриль на блюдо, доповнити хлібом зі свіжими овочами і сервірувати до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!