Чевапчичи – 8 рецептів приготування

Домашні чевапчичи на сковороді

З чевапчичи на сковороді готуються нескладно. Важливо фарш добре вимісити, щоб був густим і в’язким, тоді чевапчичи будуть тримати свою форму при смаженні. У цьому рецепті домашні чевапчичи готуємо з грецьким варіантом, тобто на основі змішаного фаршу з яловичини і свинини. Для подачі відразу приготуємо обсмажені овочі.

Час приготування: 35 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Свинина – 300 гр.
  • Яловичина – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубки.
  • Яйце – 1 шт.
  • Газована вода крижана – 70 мл
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Кріп – 3 гілочки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправи для м’яса – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю з морквою почистити, промити тонко нарізати і обсмажити в невеликій кількості рослинного масла і на помірному вогні до готовності.

Крок 2. Свинину і яловичину перекрутити через м’ясорубку з дрібною решіткою.

Крок 3. До фаршу розбити одне куряче яйце, додати подрібнені на часничниці зубки часнику, насипати по своєму смаку сіль з чорним перцем і приправою. Потім налити крижану або дуже холодну газовану мінералку.

Крок 4. Для кращої в’язкості до фаршу насипати ложку борошна і додати дрібно нарізаний кріп. Рукою фарш протягом 10 хвилин ретельно вимісити і кілька разів відбити.

Крок 5. З приготованого фаршу мокрими руками сформувати чевапчичи у вигляді тонких довгих ковбасок.

Крок 6. У сковорідці добре розжарити достатню кількість рослинного масла. Чевапчичи обсмажити в гарячому маслі і на помірному вогні протягом 5 хвилин до рум’яної скоринки з усіх боків.

Крок 7. Для подачі розрізати свіжий батон, покласти на нього обсмажені овочі і приготовані з чевапчичи, полити сметаною і сервірувати до столу. Приємного апетиту!