Чевапчичи, запечені в духовці
Традиційно чевапчичи готують на мангалі, але їх можна в домашніх умовах і запекти в духовці. Цей спосіб дозволяє одночасно приготувати більшу кількість порцій, та й не потрібно масло для смаження. У цьому рецепті готуємо фарш зі свинини з яловичиною. Обов’язковими інгредієнтами фаршу будуть холодна (крижана) вода, розпушувач і приправи.
Час приготування: 3 години.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 10.
Склад:
- Свинина – 1 кг
- Яловичина – 1 кг
- Сіль – 10 гр.
- Розпушувач – 10 гр.
- Паприка солодка – 10 гр.
- Перець червоний гострий – 4 гр.
- Перець чорний мелений – 4 гр.
- Цибуля сушена – 8 гр.
- Часник сушений – 4 гр.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Вибране для чевапчичи м’ясо добре промити під проточною водою, витерти насухо серветкою і нарізати середніми шматками.
Крок 2. Перекрутити підготовлене м’ясо через м’ясорубку з дрібною решіткою або двічі з великої.
Крок 3. Фарш перекласти в окремий посуд і насипати до нього всі спеції у вказаній в рецепті кількості. Руками фарш зі спеціями протягом 5 хвилин добре вимісити.
Крок 4. Потім до нього налити дуже холодну воду і продовжити вимішування ще 5 хвилин. Замішаний фарш прикрити плівкою на 2 години, а краще на 12 годин поставити в холодильник для настоювання.
Крок 5. Після закінчення цього часу можна формувати чевапчичи. Зазвичай для цього використовують м’ясорубку зі спеціальною насадкою або пластикову пляшку, але добре виходить формування і через коробку від молока. Її розрізати і порційно заповнити фаршем.
Крок 6. Деко застелити фольгою або папером. Проштовхувати Фарш дном коробки через шийку у вигляді тонких довгих ковбасок і відразу розміщуючи їх на деко.
Крок 7. Духовку заздалегідь розігріти до 200 градусів. Запікати чевапчичи в духовці протягом 25 хвилин, що буває достатньо, адже вироби тонкі і готуються швидко. Чевапчичи, запечені в духовці, перекласти на блюдо і сервірувати до столу гарячі, подавши до них зелень або будь соус. Приємного апетиту!