Чевапчичи – 8 рецептів приготування

Чевапчичи, запечені в духовці

Традиційно чевапчичи готують на мангалі, але їх можна в домашніх умовах і запекти в духовці. Цей спосіб дозволяє одночасно приготувати більшу кількість порцій, та й не потрібно масло для смаження. У цьому рецепті готуємо фарш зі свинини з яловичиною. Обов’язковими інгредієнтами фаршу будуть холодна (крижана) вода, розпушувач і приправи.

Час приготування: 3 години.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 10.

Склад:

  • Свинина – 1 кг
  • Яловичина – 1 кг
  • Сіль – 10 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Паприка солодка – 10 гр.
  • Перець червоний гострий – 4 гр.
  • Перець чорний мелений – 4 гр.
  • Цибуля сушена – 8 гр.
  • Часник сушений – 4 гр.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Вибране для чевапчичи м’ясо добре промити під проточною водою, витерти насухо серветкою і нарізати середніми шматками.

Крок 2. Перекрутити підготовлене м’ясо через м’ясорубку з дрібною решіткою або двічі з великої.

Крок 3. Фарш перекласти в окремий посуд і насипати до нього всі спеції у вказаній в рецепті кількості. Руками фарш зі спеціями протягом 5 хвилин добре вимісити.

Крок 4. Потім до нього налити дуже холодну воду і продовжити вимішування ще 5 хвилин. Замішаний фарш прикрити плівкою на 2 години, а краще на 12 годин поставити в холодильник для настоювання.

Крок 5. Після закінчення цього часу можна формувати чевапчичи. Зазвичай для цього використовують м’ясорубку зі спеціальною насадкою або пластикову пляшку, але добре виходить формування і через коробку від молока. Її розрізати і порційно заповнити фаршем.

Крок 6. Деко застелити фольгою або папером. Проштовхувати Фарш дном коробки через шийку у вигляді тонких довгих ковбасок і відразу розміщуючи їх на деко.

Крок 7. Духовку заздалегідь розігріти до 200 градусів. Запікати чевапчичи в духовці протягом 25 хвилин, що буває достатньо, адже вироби тонкі і готуються швидко. Чевапчичи, запечені в духовці, перекласти на блюдо і сервірувати до столу гарячі, подавши до них зелень або будь соус. Приємного апетиту!