Домашні чевапчичи з картоплею
З чевапчичи з картоплею будуть у вас цікавим варіантом повноцінного ситного обіду для всієї родини. У цьому рецепті беремо готові чевапчичи, але, при бажанні господині, їх можна приготувати з будь-якого рецепту. Блюдо пошарово формуємо у формі для випічки і запікаємо в духовці під вершковим соусом.
Час приготування: 1 годину 15 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Чевапчичи готові – 10 шт.
- Картопля – 10 шт.
- Сіль – за смаком.
- Мускатний горіх – за смаком.
- Вершки 20% – 250 мл
- Вода/бульйон – 100 мл
- Перець мелений – за смаком.
- Рослинне масло – для змазування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю очистити від шкірки, промити і нарізати кружальцями товщиною менше 1 див. Форму для запікання змастити олією і половину картоплі викласти в один шар. Посипати картоплю сіллю, перцем і мускатним горіхом. Потім другим шаром розкласти чевапчичи і між ними укласти інші гуртка картоплі.
Крок 2. В окремій піалі змішати вершки з кип’яченою водою. Цим соусом залити картоплю з чевапчичи у формі. Заздалегідь розігріти духовку до 180°С. Запікати страву протягом 1 години. До кінця запікання можна включити режим «Гриль», щоб зверху утворилася рум’яна кірочка.
Крок 3. Чевапчичи красиво розкласти на порційні тарілки, разом з скибочками картоплі.
Крок 4. Страву за своїм смаком декорувати, доповнити консервованими овочами і грибами і сервірувати до обіду. Приємного апетиту!