Чевапчичи на мангалі
Для барбекю або пікніка на свіжому повітрі відмінним варіантом можуть бути чевапчичи на мангалі, адже готуються вони просто і швидко. Ці ковбаски можна взяти і готові, але смачніше буде, якщо приготувати фарш своїми руками і з хорошого м’яса. Для фаршу беремо свинину з яловичиною в рівних кількостях, і смак доповнюємо цибулею з перцем і паприкою. Фаршу потрібно мінімум 4 години для настоювання і тому замісити його треба заздалегідь.
Час приготування: 50 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 5.
Склад:
- Свинина – 250 гр.
- Яловичина – 250 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Паприка солодка – 1 ч. л.
- Перець червоний гострий – ¼ ч. л.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Мінеральна вода – 50 мл
- Розпушувач – ½ пакетика.
- Сіль – 1 ч. л.
- Рослинне масло
Процес приготування:
Крок 1. Свинину з яловичиною перекрутити через м’ясорубку з крупною решіткою або в блендері на режимі «Пульс», щоб м’ясо вийшло не дуже подрібненим. До приготовленого фаршу насипати вказане в рецепті кількість солі з приправами і розпушувачем, налити холодну мінералку. Потім фарш протягом 10 хвилин ретельно вимісити, що зробить його текстуру щільною і в’язкою. Поставити фарш, прикривши плівкою на ніч у холодильник.
Крок 2. Цибулю очистити і дуже дрібно нарізати. Перекласти його до настоявшемуся фаршу, ще раз вимісити і повторно на декілька годин помістити в холодильник, щоб м’ясо просякло соком цибулі.
Крок 3. З приготованого фаршу через пластикову пляшку сформувати акуратні чевапчичи будь-якої довжини.
Крок 4. Для приготування страви в домашніх умовах, запекти сформовані чевапчичи на деку в духовці при 200 градусах протягом 15 хвилин.
Крок 5. Для частування на природі заздалегідь підготувати мангал. Чевапчичи укласти на решітку і обсмажити, при періодичному перевертанні, протягом не більше 15 хвилин до рум’яної скоринки з усіх боків.
Крок 6. Чевапчичи, перекласти гарячими в порційні тарілки, доповнити з кільцями цибулі і нарізкою з овочів. Подати до столу. Приємного апетиту!