Чевапчичи – 8 рецептів приготування

Чевапчичи на мангалі

Для барбекю або пікніка на свіжому повітрі відмінним варіантом можуть бути чевапчичи на мангалі, адже готуються вони просто і швидко. Ці ковбаски можна взяти і готові, але смачніше буде, якщо приготувати фарш своїми руками і з хорошого м’яса. Для фаршу беремо свинину з яловичиною в рівних кількостях, і смак доповнюємо цибулею з перцем і паприкою. Фаршу потрібно мінімум 4 години для настоювання і тому замісити його треба заздалегідь.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 5.

Склад:

  • Свинина – 250 гр.
  • Яловичина – 250 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Паприка солодка – 1 ч. л.
  • Перець червоний гострий – ¼ ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Мінеральна вода – 50 мл
  • Розпушувач – ½ пакетика.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Рослинне масло

Процес приготування:

Крок 1. Свинину з яловичиною перекрутити через м’ясорубку з крупною решіткою або в блендері на режимі «Пульс», щоб м’ясо вийшло не дуже подрібненим. До приготовленого фаршу насипати вказане в рецепті кількість солі з приправами і розпушувачем, налити холодну мінералку. Потім фарш протягом 10 хвилин ретельно вимісити, що зробить його текстуру щільною і в’язкою. Поставити фарш, прикривши плівкою на ніч у холодильник.

Крок 2. Цибулю очистити і дуже дрібно нарізати. Перекласти його до настоявшемуся фаршу, ще раз вимісити і повторно на декілька годин помістити в холодильник, щоб м’ясо просякло соком цибулі.

Крок 3. З приготованого фаршу через пластикову пляшку сформувати акуратні чевапчичи будь-якої довжини.

Крок 4. Для приготування страви в домашніх умовах, запекти сформовані чевапчичи на деку в духовці при 200 градусах протягом 15 хвилин.

Крок 5. Для частування на природі заздалегідь підготувати мангал. Чевапчичи укласти на решітку і обсмажити, при періодичному перевертанні, протягом не більше 15 хвилин до рум’яної скоринки з усіх боків.

Крок 6. Чевапчичи, перекласти гарячими в порційні тарілки, доповнити з кільцями цибулі і нарізкою з овочів. Подати до столу. Приємного апетиту!