Яєчня – це ідеальний сніданок або перекус, який, незважаючи на свою простоту, подобається кожному. Підсмажені краю, м’який білок і растекающийся цілісний жовток – це неймовірно смачно і поживно, особливо враховуючи той факт, що на весь процес готування ви не витратите більше десяти хвилин. Відповідно, яєчня – це блюдо, яке підніме вам настрій з ранку і зарядить бадьорістю на весь день. А для більшої ситості і різноманітності смаків, також можна додавати бекон або сосиски, твердий сир та овочі.
Яєчня-глазунья з 2-х яєць на сніданок
Яєчня-глазунья з 2-х яєць на сніданок, приготована у формі серця – це елементарний спосіб порадувати себе і близьких, а також підняти настрій з самого ранку. Готуємо красиве та ефектне блюдо, яке крім ефектного зовнішнього вигляду наситить вас до самого обіду.
Інгредієнти на
2 порц.
- Яйце куряче 2 шт.
- Сосиски 2 шт.
- Масло рослинне 1 ч. л.
- Масло вершкове 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Знімаємо оболонку з сосисок і розрізаємо по центру уздовж, трохи не доходячи до краю (близько двох сантиметрів).
- Вивертаємо сосиску навиворіт і скріплюємо дві частини за допомогою зубочистки, як показано на фото.
- До розігрітому на сковороді олії додаємо трохи вершкового і розтоплюємо.
- Викладаємо заготовки і обсмажуємо до утворення апетитною скоринки.
- Сосиски перевертаємо і підрум’янюємо з другої сторони.
- Всередину м’ясних виробів акуратно і не поспішаючи вбиваємо по яйцю.
- Готуємо яйця на вогні, трохи нижче середнього, спостерігаючи за тим, щоб білок не пригорав.
- Присипаємо яєчню в сосисках сіллю і чорним перцем за смаком.
- Страва готуємо та подаємо до столу в поєднанні з чашкою ароматного чаю або кави. Приємного апетиту!
Яєчня з беконом на сковороді
Яєчня з беконом на сковороді – це простата і вишуканість смаків в одній тарілці. Яйця чудово поєднуються з смужками жирного бекону, печерицями та спеціями. Витративши мінімум часу на приготування, ви подаруєте своїм смаковим рецепторам справжню насолоду!
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 4 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Яйця – 3 шт.
- Печериці – 4 шт.
- Бекон – 3 скибочки.
- Цибуля – 20 гр.
- Масло вершкове – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищену цибулину дрібно нарізаємо, гриби нарізаємо пластинками – обсмажуємо компоненти на вершковому маслі до рум’яного кольору, солимо.
Крок 2. В окремій жароміцної посуді також розтоплюємо вершкове масло і акуратно розбиваємо яйця, готуємо на помірному вогні, не накриваючи кришкою, також підсолюємо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.
Крок 3. В зажарку до цибулі і печерицям, викладаємо бекон і смажимо на сильному полум’я з обох сторін протягом 60 секунд.
Крок 4. На сервірувальне блюдо кладемо яєчню.
Крок 5. А з боків розкладаємо бекон з печерицями та цибулею – знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Яєчня-глазунья з сиром
Яєчня-глазунья з сиром, докторської ковбаскою і свіжою зеленню – це прекрасний варіант для швидкого і поживного сніданку або перекусу. Гармонійна комбінація компонентів припаде до смаку кожному: від мала до велика – гарантовано!
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Яйця – 2 шт.
- Ковбаса варена – 100 гр.
- Сир (натертий) – 50 гр.
- Зелень – 2-3 гілочки.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Сіль – щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. У товстостінній сковороді розжарюємо трохи соняшникової олії, ковбаску ріжемо довільними шматочками і обсмажуємо до світло-коричневого відтінку.
Крок 2. Яйця ретельно промиваємо губкою під струменем води, обсушуємо і розбиваємо на сковороду, попередньо знявши її з конфорки на 30 секунд. Ця маніпуляція дозволить яйцям прожариваться рівномірно і не пригорати.
Крок 3. Як тільки білок схопився – посипаємо яєчню натертим сиром і дрібкою солі. Накриваємо блюдо кришкою і готуємо на помірному вогні близько хвилини, після, кришку прибираємо.
Крок 4. Потім, доповнюємо її дрібно нашаткованої зеленню і через 30 секунд знімаємо з конфорки.
Крок 5. Подаємо яйця з ковбаскою і сиром прямо в сковороді і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!
Яєчня з цибулею
Яєчня з цибулею і часником – це ароматна страва, яка чудово підходить для сніданку. Щодо їдкого запаху овочів, можна не турбуватися, так як вся пекучість і різкість пропаде по закінченні термічної обробки. Обов’язково спробуйте і ви, напевно, залишитеся задоволені!
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 7 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Яйця – 2 шт.
- Цибулина – ½ шт.
- Часник – 2 зуб.
- Соус соєвий – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Петрушка сушена – 2 щіпки.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп сушений – 2 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Цибулю і часник «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо дрібними кубиками.
Крок 2. Викладаємо овочеву нарізку в сковороду з розігрітим рослинним маслом.
Крок 3. Пасеруємо ароматні інгредієнти на сильному полум’я при частому помішуванні до рум’яного кольору.
Крок 4. До рум’яним овочів додаємо соєвий соус і мелений перець, зменшуємо вогонь і смажимо ще одну хвилину. Якщо немає соєвого соусу, можна просто посолити.
Крок 5. Додаємо до пассеровке два яйця, намагаючись не порушити цілісності жовтка.
Крок 6. Приправляємо яєчню сушеної зеленью, накриваємо кришкою і готуємо на середньому полум’я, протягом двох хвилин.
Крок 7. Після закінчення часу, кришку прибираємо і доводимо яйця до готовності (1-2 хвилини буде достатньо).
Крок 8. Ароматну яєчню подаємо до столу «з пилу, з жару» і насолоджуємося растекающимся жовтком. Приємного апетиту!
Яєчня в духовці з рідким жовтком
Яєчня в духовці з рідким жовтком – це неймовірно смачне і ситне страву приготувати яке, не складе труднощів! Пропонуємо вам зварганити класичну яєчню в скибочці тостового хліба і доповнити її твердим сиром і якісної шинкою.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Хліб тостовий – 4 скибочки.
- Яйця – 2 шт.
- Шинка – 50 гр.
- Сир твердих сортів – 30 гр.
- Помідори черрі – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. З двох скибочок свіжого тостового хліба вирізаємо м’якуш.
Крок 2. Форму, придатну для готування в духовій шафі, промазуємо маслом і викладаємо два цілих тосту.
Крок 3. Зверху кладемо по скибочці шинки.
Крок 4. Присипаємо заготовки невеликою кількістю сиру, подрібненої за допомогою терки з дрібними отворами.
Крок 5. Закриваємо «начинку» залишилися шматками хліба з отворами і злегка придавлюємо.
Крок 6. Вбиваємо в отвори яйця.
Крок 7. Доповнюємо напівфабрикати чорним перцем і сіллю, збоку в отвори кладемо по половинці помідори черрі. Прибираємо в духовку і готуємо при 180 градусах близько 15 хвилин.
Крок 8. Гарячу яєчню сервіруємо і запрошуємо сім’ю до трапези. Приємного апетиту!
Яєчня з сосисками на сковороді
Яєчня з сосисками на сковороді – традиційний сніданок, яким складно когось здивувати. Однак якщо включити до складу страви, дрібно нарізану ріпчасту цибулю і обсмажити всі компоненти на оливковій олії, то блюдо в одну мить заграє новими фарбами!
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Цибуля – 1 шт.
- Яйця – 4 шт.
- Сосиски – 2-3 шт.
- Масло оливкове – 1,5-2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю і сосиски, овоч дрібно нарізаємо, а м’ясний продукт нарізаємо кільцями середньої товщини.
Крок 2. На розігрітій оливковій олії пасеруємо цибульні шматочки.
Крок 3. До злегка подрумяненному луку висипаємо сосиски, перемішуємо і смажимо близько трьох хвилин.
Крок 4. Поверх обсмажених компонентів вбиваємо яйця, накриваємо кришкою.
Крок 5. Тушкуємо на повільному полум’ї до готовності яєць.
Крок 6. Доповнюємо блюдо свіжими овочами і приступаємо до сніданку. Приємного апетиту!
Яєчня-глазунья з овочами
Яєчня-глазунья з овочами – це корисне страву, яка стане відмінним прийомом їжі в ранковий час та ідеально замінить сухі і обридлі бутерброди, після яких є, хочеться дуже скоро. Змінювати склад можна по своєму смаку або просто використовувати ті овочі, які є під рукою в даний момент.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 7 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Яйця – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Перець солодкий червоний – 1 шт.
- Кабачок молодий – 1 шт.
- Квасоля стручкова – 2 жмені.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло соняшникове – 1-2 ст. л
Процес приготування:
Крок 1. На розігрітій олії пасеруємо цибульні кільця до напівготовності, додаємо м’якоть болгарського перцю, нарізану соломкою.
Крок 2. Через кілька хвилин у ту ж сковороду відправляємо стручкову квасолю і кабачок (попередньо ріжемо кубиком), підсолюємо і тушкуємо на помірному полум’я до м’якості всіх складових.
Крок 3. В овочах робимо кілька заглиблень і розбиваємо яйця, жовтки злегка перчимо і солимо – прикриваємо кришкою.
Крок 4. Чекаємо, поки схопиться білок і затягнеться жовток – вимикаємо нагрівання.
Крок 5. Овочеву яєчню розкладаємо по тарілках і дегустуємо. Приємного апетиту!
Яєчня з сиром і помідорами на сковороді
Яєчня з сиром і помідорами на сковороді – це прекрасне поєднання компонентів, які не перебивають смак один одного, а навпаки відтіняють і доповнюють за рахунок чого, готова страва відрізняється своїм яскравим ароматом і насиченим смаком, які не схожі ні на що інше.
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Яйця – 2 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Сир твердий – 30 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свіжий помідор обдаємо окропом і видаляємо шкірку, нарізаємо шматочками і викладаємо в жароміцний посуд з рослинним маслом. Посипаємо часником, пропущеним через прес, і готуємо під кришкою близько 90 секунд.
Крок 2. Овочеві скибочки акуратно перевертаємо і між ними вбиваємо яйця.
Крок 3. Страва солимо за смаком і посипаємо жменею натертого сиру.
Крок 4. Щоб сир розплавився – накриваємо яєчню кришкою на хвилину-півтори і знімаємо з конфорки.
Крок 5. Викладаємо її на блюдо, присипаємо зеленню і знімаємо пробу. Готуйте і отримуйте задоволення!
Яєчня з шинкою і сиром на сковороді
Яєчня з шинкою і сиром на сковороді – це традиційний сніданок, який дуже популярний завдяки своїй простоті і швидкості. Кожна господиня готує цю страву по-своєму, але сьогодні вашій увазі пропонується оригінальний рецепт глазуньи з солодким перцем, соковитими помідорами і корисною стручкової квасолею.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Яйця – 3 шт.
- Квасоля стручкова – 60 гр.
- Перець болгарський – ½ шт.
- Томати «черрі» – 3 шт.
- Шинка – 100 гр.
- Сир – за смаком.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Часник гранульований – 2 щіпки.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування ретельно промиваємо яйця з губкою і обсушуємо за допомогою паперових рушників. Відміряємо потрібну кількість інших продуктів.
Крок 2. Довільними скибочками нарізаємо шинку.
Крок 3. Обсмажуємо м’ясну складову на розігрітій олії до утворення апетитною скоринки.
Крок 4. До румяному м’яса викладаємо стручки квасолі, а ще через кілька хвилин додаємо шматочки солодкого перцю, очищеного від насіннєвої коробочки і плодоніжки.
Крок 5. Через 2-3 хвилини вбиваємо яйця до овочів, солимо і приправляємо меленим перцем і гранульованим часником.
Крок 6. Також доповнюємо глазунья натертим сиром і шматочками або четвертинками черрі, тушкуємо ще близько 4-5 хвилин, і приступаємо до сервіровці.
Крок 7. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Як приготувати її у мікрохвильовці
Як приготувати її у мікрохвильовці? Такий запит дуже популярний в пошукових системах і тому зараз ми постараємося дати дуже чітку і просту відповідь. Пропонуємо вам приготувати яйця з беконом та помідорами в СВЧ без використання рослинних олій та жароміцної посуду.
Час готування – 6 хв.
Час приготування – 2 хв.
Порції – 1-2.
Склад:
- Яйця – 2 шт.
- Бекон – 75 гр.
- Томати «черрі» – 5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо обполіскуємо водою помідори і яйця, даємо трохи часу обсохнути.
Крок 2. Зрізом шкурку в бекону і нарізаємо кубиками середнього розміру.
Крок 3. Нарізку укладаємо в форму, придатну для готування в СВЧ і прибираємо в піч на хвилину, потужність 800 ватт.
Крок 4. Паралельно розрізаємо черрі на четвертинки.
Крок 5. Змішуємо овочі з гарячим беконом і готуємо ще одну хвилину при тій же потужності.
Крок 6. Потім вбиваємо яйця і повертаємо посуд в мікрохвильовку на три хвилини.
Крок 7. Присмачую яєчню чорним меленим перцем і сіллю, орієнтуючись на свої смакові уподобання.
Крок 8. Приємного апетиту!