Дуже смачна і ароматна картопля з беконом на мангалі
Картопля з беконом на мангалі за рахунок цікавого смакового сполучення і, безумовно, привабливого аромату полюбився людям не менше, ніж традиційний м’ясної шашлик. Тим більше, що приготувати його набагато легше і швидше, а результат перевершить всі очікування: вся справа в беконі.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Картопля – 1 кг
- Бекон – 200 гр.
- Сіль – 30 гр.
- Приправа – за смаком.
Процес приготування:
1. Почніть з картоплі. Якщо ви взяли молода картопля, який ще майже не містить крохмалю, можете його не чистити. Якщо ви взяли немолодий плід, то помийте і очистіть його. Картопля беріть середнього розміру, тому що маленький дуже швидко згорить, а великий, навпаки, не пропечеться. Також врахуйте, що різні сорти картоплі зажадають різний час прожарювання, тому краще вибирати картоплю одного сорту. Бекон візьміть сирої або сирокопчений.
2. Бекон наріжте довгастими скибочками і посоліть. Якщо хочете, то можна також додати приправи, який додадуть додатковий аромат страви.
3. Акуратно загорнути картоплю в скибочки бекону. Зробіть так з кожною картоплею.
4. Упакуйте заготовку в фольгу і покладіть смажитися в мангал. Смажити правильніше на добре розігрітому вугіллі, однак без язиків полум’я. Якщо воно все-таки проявляється, трохи побризкати водою.
5. Періодично перевертайте блюдо, можете трохи присипати золою зверху. Через 20-25 хв. блюдо буде готово. Рекомендується відразу подавати його до столу. Приємного апетиту!