Картопляний салат – 10 простих рецептів приготування з покроковими фото

Картопляний салат з грибами

Картопляний салат з грибами можна швидко приготувати для перекусу практично з усього, що знайдеться у вас в холодильнику. Основою салату є варену картоплю, до нього можна додати мариновані або смажені гриби, солоні огірочки або ріпчасту цибулю.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Картопля середнього розміру – 3 шт.
  • ароматне Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Огірок маринований – 1 шт.
  • Маслюки – 100 гр.
  • Цибуля червоний – 0,5 шт.
  • Оцет столовий – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Петрушка – 5 гр.
  • Квасоля консервована – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю дуже добре вимийте і покладіть в целофановий пакет. На пакеті зробіть кілька проколів зубочисткою.

Крок 2. Пакет з картоплею помістіть в мікрохвильову піч. Запікайте картоплю при потужності 800 Вт протягом 6 хвилин. Також можна зварити картоплю в мундирах.

Крок 3. Готову картоплю обдайте холодною водою і легко зніміть шкірку.

Крок 4. Мариновані маслюки наріжте часточками. Половину головки червоної цибулі наріжте півкільцями.

Крок 5. Маринований огірок наріжте кружальцями або кубиками, як більше подобається. У салатницю викладіть огірки, цибулю і консервовану квасолю.

Крок 6. Картоплю наріжте великими шматочками і додайте до інших інгредієнтів салату.

Крок 7. Блюдо посоліть, поперчіть, додайте нерафіноване рослинне масло і оцет. Спеції і оцет беріть на свій розсуд, щоб смак салату вас влаштовував.

Крок 8. Перемішайте вміст салатниці. Картопляний салат з грибами готовий, можна подавати його до столу. Приємного апетиту!