Картопляний салат з грибами
Картопляний салат з грибами можна швидко приготувати для перекусу практично з усього, що знайдеться у вас в холодильнику. Основою салату є варену картоплю, до нього можна додати мариновані або смажені гриби, солоні огірочки або ріпчасту цибулю.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 2-3.
Склад:
- Картопля середнього розміру – 3 шт.
- ароматне Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль поварена – за смаком.
- Огірок маринований – 1 шт.
- Маслюки – 100 гр.
- Цибуля червоний – 0,5 шт.
- Оцет столовий – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Петрушка – 5 гр.
- Квасоля консервована – 4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю дуже добре вимийте і покладіть в целофановий пакет. На пакеті зробіть кілька проколів зубочисткою.
Крок 2. Пакет з картоплею помістіть в мікрохвильову піч. Запікайте картоплю при потужності 800 Вт протягом 6 хвилин. Також можна зварити картоплю в мундирах.
Крок 3. Готову картоплю обдайте холодною водою і легко зніміть шкірку.
Крок 4. Мариновані маслюки наріжте часточками. Половину головки червоної цибулі наріжте півкільцями.
Крок 5. Маринований огірок наріжте кружальцями або кубиками, як більше подобається. У салатницю викладіть огірки, цибулю і консервовану квасолю.
Крок 6. Картоплю наріжте великими шматочками і додайте до інших інгредієнтів салату.
Крок 7. Блюдо посоліть, поперчіть, додайте нерафіноване рослинне масло і оцет. Спеції і оцет беріть на свій розсуд, щоб смак салату вас влаштовував.
Крок 8. Перемішайте вміст салатниці. Картопляний салат з грибами готовий, можна подавати його до столу. Приємного апетиту!