Конгріо — це креветочная риба, яка має неперевершений смак і готується дуже просто. Можливо, ви навіть і не знали про таке морському представника. За смаком риба нагадує креветки, від цього і друга назва «креветочная риба». У рибі немає кісток, один лише хребет. Навіть найвибагливіші їдці відзначать розкішне частування. Дієтичну рибу доповнюють овочами або їдять просто так.
Конгріо, запечений у фользі в духовці
Конгріо, запечений у фользі в духовці, приготує навіть новачок. Риба, найчастіше продається обпатраною, і не потребує очищення. Готувати конгріо суцільне задоволення. Ніяких сторонніх запахів, наприклад, як при запіканні скумбрії, ви не відчуєте. Готуйте із задоволенням, це дуже смачно!
Інгредієнти на
4 порц.
- Конгріо 2 шт.
- Сік лимонний 1 ч. л.
- Соус соєвий 2 ст. л.
- Спеції для риби за смаком
- Масло рослинне ½ ч. л.
Процес приготування:
- З вечора подбайте про розморожування конгріо.
- Тушки звільніть від шкіри. Дістаньте хребетну кістку, розділивши продукт на філе.
- Окремо змішайте соєвий соус, олія без запаху, лимонний сік і спеції для риби.
- Філе конгріо покладіть в миску і залийте маринадом. Поки маринується філе, розжарте духовку, встановивши 180 градусів.
- Промаринованное філе покладіть на фольгу для запікання.
- Гарненько упакуйте.
- Поставте запікатися на 20 хвилин. Апетитне філе доповніть улюбленим гарніром або їжте окремо. Пригощайте домочадців. Приємного апетиту!
Як смачно посмажити конгріо на сковороді
Як смачно посмажити конгріо на сковороді – питання, який не повинен виникати. Риба сама по собі смачна, і зіпсувати її не зможе ніхто. Якщо ви прямуєте інструкції, зазначеної нижче, проблем не буде, я вам обіцяю. Важливо не пересушити рибу. Готується креветочная риба максимально легко і за короткий час.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 6
Склад:
- Риба конгріо (кінг-кліп креветочная риба) – 500 гр.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції для риби – на смак.
- Борошно для панірування.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. З вечора подбайте про розморожування конгріо. Дістаньте з морозилки і помістіть в холодильник розморожуватися. Рибу звільніть від плавників. Видаліть нутрощі.
Крок 2. Промийте креветочную рибу, приберіть вологу серветками. Розділіть на шматки прийнятного розміру.
Крок 3. Перекладіть в миску, посоліть. Приправте спеціями для риби і перцем. Збризніть лимонним соком. Розмішайте.
Крок 4. Запаніруйте кожен шматок в борошні.
Крок 5. У глибоку сковороду налийте масло без запаху. У кипляче масло занурте конгріо в паніровці. Прикрийте, щоб масло не разбрызгивалось по плиті.
Крок 6. Коли знизу утворюється апетитна скоринка, розгорніть рибу рум’яної стороною вгору. Періодично повертаючи, обсмажте з усіх боків.
Крок 7. Посмажте всю рибу. Надлишки масла промокніть серветками. Пригощайте соковитою закускою друзів і близьких. Приємного апетиту!
Креветочная риба з овочами в духовці
Креветочная риба з овочами в духовці – фантастичне частування, від якого всі гості будуть в приємному шоці. Приготувавши страву одного разу, воно стане вашим коронним. Ніжне щільне м’ясо і овочі ідеально підійдуть для повсякденного прийому їжі, і для святкового заходу.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3
Склад:
- Риба конгріо (креветочная риба) – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Шампіньйони – 5 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Базилік – за смаком.
- Часник – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. З вечора подбайте про розморожування конгріо. Дістаньте з морозилки і помістіть в холодильник розморожуватися. Рибу звільніть від плавників. Видаліть нутрощі. Промийте креветочную рибу, приберіть вологу серветками. Розділіть на шматки прийнятного розміру.
Крок 2. З картоплі зніміть шкірку, нарізати не дуже тонкими кружальцями, підрум’яньте на сухій сковороді. Покладіть в ємність, у якій плануєте запікати. Приправте спеціями.
Крок 3. З печериць зніміть шкірку і порубаєте довільно. Обшелушите цибулю, наріжте, як подобається. Солодкий перець промийте, видаліть серцевину, порізати, як подобається. Овочі спасеруйте до м’якості, викладіть на картоплю.
Крок 4. Помідори промийте, частина поріжте скибочками, укладіть на овочевий шар.
Крок 5. Далі помістіть креветочную рибу. Посоліть.
Крок 6. Решта помідори поріжте кружечками і викладіть на кожен рибний шматок. Базилік перекрутіть з часником і полити помідори. Розжаримо духовку, встановивши 220 градусів. Поставте запікатися на 25 хвилин. Стежте, якщо боїтеся, що підгорить, зменшіть температуру або прикрийте фольгою.
Крок 7. Приступайте до дегустації яскравого частування. Приємного апетиту!
Конгріо у вершковому соусі на сковороді
Конгріо у вершковому соусі на сковороді – шикарне страва, яка порадує всіх членів сім’ї. Ароматне блюдо переважно готують на святкове застілля. Вартість конгріо варіюється від середньої до високої вартості в залежності від регіону, і дозволити таку страву на постійній основі зможе не кожен. А на урочисту подію цілком вдале частування.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Риба конгріо (кінг-кліп, креветочная риба) – 1 кг
- Лимон – 0,5 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Чебрець – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершки 20% – 350 мл
- Сіль – за смаком.
- Зелень кропу – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. З вечора подбайте про розморожування конгріо. Дістаньте з морозилки і помістіть в холодильник розморожуватися. Рибини звільніть від плавників. Видаліть нутрощі. Промийте креветочную рибу, приберіть вологу серветками. Розділіть на шматки прийнятного розміру. Перекладіть в миску, посоліть. Приправте перцем і чебрецем.
Крок 2. Збризніть лимонним соком. Розмішайте. Маринуйте хвилин 30. Якщо залишите на ніч, взагалі чудово.
Крок 3. Обшелушите цибулю, наріжте, як подобається. Овочі спасеруйте до м’якості на вершковому маслі.
Крок 4. Укладіть креветочную рибу, полийте вершками і посипте рубаним кропом. Доведіть до закипання. Тушкуйте 10 хвилин. Потім розгорніть приготовленої стороною вгору і доведіть до готовності 10 хвилин. Вимкніть конфорку і настоюйте блюдо 5-10 хвилин, не забудьте прикрити.
Крок 5. Тарілки наповніть вершковою рибкою, доповнивши картопляним пюре. Приємного апетиту!
Конгріо, запечений у вершках
Конгріо, запечений у вершках – ідеальне пригощання, для святкового столу. Шикарне блюдо сподобається всім гостям. Соковите м’ясо тане в роті. Не потрібно боятися кісточок, крім хребта їх у рибі немає. Пробуйте з задоволенням, це неймовірно смачно. Чудова риба займе коронне місце, гарантую!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Склад:
- Риба конгріо (кінг-кліп, креветочная риба) – 2 шт.
- Вершки – 200 мл
- Часник – 4 зубчики.
- Спеції для риби – 1-2 ч. л.
- Борошно – 100 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – ½ ч. л.
- Кріп – 3 гілочки.
Процес приготування:
Крок 1. З вечора подбайте про розморожування конгріо. Дістаньте з морозилки і помістіть в холодильник розморожуватися. Рибу звільніть від плавників. Видаліть нутрощі. Кріп промийте, часник обшелушите.
Крок 2. Промийте креветочную рибу, приберіть вологу серветками. Розділіть на шматки прийнятного розміру.
Крок 3. Запаніруйте кожен шматок в борошні. У глибоку сковороду налийте масло без запаху.
Крок 4. У кипляче масло занурте конгріо в паніровці. Прикрийте, щоб масло не разбрызгивалось по плиті.
Крок 5. Посоліть.
Крок 6. Коли знизу утворюється апетитна скоринка, розгорніть рибу рум’яної стороною вгору. Періодично повертаючи, обсмажте з усіх боків.
Крок 7. Часник подрібніть і змішайте з вершками і спеціями для риби.
Крок 8. Смажену рибу укладіть у вогнетривку ємність. Полийте заливанням.
Крок 9. Порубаєте кріп і присипте поверх соусу.
Крок 10. Розжаримо духовку, встановивши 180 градусів. Помістіть конгріо запікатися на 10 хвилин.
Крок 11. Апетитну закуску доповніть улюбленим гарніром або їжте окремо. Пригощайте домочадців. Приємного апетиту!
Креветочная риба, запечена цілком
Креветочная риба, запечена цілком, готується супер просто. Дієтичний вечерю вам забезпечений за лічені хвилини. Корисне страву оцінять усі гості без винятку. Риба ідеальна для того, щоб ввести її в раціон маленьких дітей. Конкретно цей рецепт менш підходить дітям, але якщо виключити з рецепту вино, то цілком собі.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Склад:
- Риба конгріо (кінг-кліп креветочная риба) – 1 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Цибуля-порей – 1 шт.
- Цвітна капуста – 200 гр.
- Брокколі – 200 гр.
- Вино сухе біле – 50 мл
- Вода – 50 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Італійські трави – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Конгріо дістаньте з морозилки і поставте в холодильник розморожуватися. Солодкий перець і цибулю-порей промийте. В перці видаліть серцевину і довільно порізати. Лук-порей наріжте кільцями. Овочі змішайте з брокколі і цвітною капустою. Укладіть у вогнетривку ємність.
Крок 2. Овочеву масу полийте частиною суміші з води і вина. Посоліть, поперчіть, приправте італійськими травами. Рибу звільніть від плавників. Промийте, приберіть вологу серветками. Видаліть нутрощі. Укладіть на овочі. На тушці зробіть поздовжні надрізи.
Крок 3. Конгріо полийте залишилися вином з водою і посипте запашними сушеними травами.
Крок 4. Розжаримо духовку, встановивши 200 градусів. Помістіть креветочную рибу з овочами запікатися на 20 хвилин.
Крок 5. Овочі, при такому способі приготування залишаються хрусткими, а риба виходить повністю пропеченою. Якщо для вас овочі жорсткуваті, збільште час приготування, але не пересушите рибу. Для цього знизьте температуру або накрийте фольгою.
Крок 6. Запрошуйте гостей покуштувати божественне страву. Це ідеальне блюдо для раціону «зожников і пэпэшек». Приємного апетиту!
Чилійський суп з конгріо
Чилійський суп з конгріо виглядає шикарно, нічого не сказати. Якщо ви плануєте звана вечеря, ароматна юшка буде ідеальна для першої страви. Фантастичне частування не залишиться без уваги. Страва виглядає чудово яскраво. Від одного вигляду гарантую гастрономічне задоволення.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3
Склад:
- Риба конгріо (креветочная риба) – 3 порції.
- Молюски вонголе – 400-500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Томати консервовані – 400 гр.
- Картопля – 3-4 шт.
- Вода – 1 л
- Зелень – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Морква – 1 шт.
- Масло оливкова – 1-2 ст. л
- Сіль – за смаком.
- Цукор-пісок – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Обшелушенный цибулю наріжте. Оранжевий коренеплід пошкрябайте і натріть на шатківниці. Овочі спасеруйте на прогрітій з олією сковорідці. Коли досягнете м’якості, вилийте консервовані томати, пробиті блендером. Тушкуйте, поки практично не випарується вся волога.
Крок 2. Картоплю звільніть від шкірки економкою, поріжте часточками і відправте до засмажки.
Крок 3. Влийте окріп, після вторинного закипання зменшіть нагрів і варіть до готовності картоплі. Замість окропу іноді використовую рибний бульйон. Смак у цьому випадку виходить більш насиченим.
Крок 4. З вечора подбайте про розморожування конгріо. Тушки звільніть від шкіри. Дістаньте хребетну кістку, розділивши продукт на філе. Розріжте на порції і відправте в суп. Приправте спеціями і сіллю. Якщо бульйон кислуватий, збалансуйте смак цукром. Проваріть 5 хвилин. Риба готується швидко.
Крок 5. Розморожені вонголе відправте в суп і проваріть кілька хвилин. Вонголе беріть вже очищені, щоб заощадити час. Креветочную рибу теж краще взяти оброблену, щоб спростити приготування.
Крок 6. Святковий посуд заповніть ошатною чилійської юшкою, посипте листочками зелені і презентуйте яскраве страву. Дивовижне частування доречно для будь-якої події. Від кулінарного безумства гості просто обомлеют. Приємного апетиту!
Салат з конгріо
Салат з конгріо виглядає привабливо. Частування поєднує в собі різні смаки. Повз шикарного страви не пройде жоден гість. Яскрава колірна палітра радує око і манить своїм зовнішнім виглядом. Приготування салату максимально легке. Кулінарний шедевр шокує своєю смакотою!
Час готування – 18 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Риба конгріо філе – 400 гр.
- Сік апельсина – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Волоський горіх – 1 ст. л.
- Креветки – 100 гр.
- Груші – 2 шт.
- Масло кунжуту – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Листя зеленого салату – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. З вечора подбайте про розморожування конгріо. Тушки звільніть від шкіри. Дістаньте хребетну кістку, розділивши продукт на філе. Зваріть рибу, остудіть і розріжте квадратиками.
Крок 2. Креветки зваріть у воді, посоливши і приправивши ароматними травами. Охолодіть і очистіть від хвостиків і стравоходу.
Крок 3. Промийте салатні листя і обсушіть. Листя нарвете руками.
Крок 4. Груші вимити, зніміть шкірку і порубаєте квадратиками.
Крок 5. Займіться складанням салату. Змішайте салатні листя, філе креветочной риби і грушу. Посоліть і приперчите. Посипте ядрами волоського горіха.
Крок 6. З’єднайте свіжовичавлений апельсиновий сік з кунжутним маслом.
Крок 7. Збризніть салат заправкою. Прикрасьте креветками. Приємного апетиту!