Конгріо – 8 смачних рецептів приготування креветочной риби з покроковими фото

Конгріо, запечений у вершках

Конгріо, запечений у вершках – ідеальне пригощання, для святкового столу. Шикарне блюдо сподобається всім гостям. Соковите м’ясо тане в роті. Не потрібно боятися кісточок, крім хребта їх у рибі немає. Пробуйте з задоволенням, це неймовірно смачно. Чудова риба займе коронне місце, гарантую!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Риба конгріо (кінг-кліп, креветочная риба) – 2 шт.
  • Вершки – 200 мл
  • Часник – 4 зубчики.
  • Спеції для риби – 1-2 ч. л.
  • Борошно – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Кріп – 3 гілочки.

Процес приготування:

Крок 1. З вечора подбайте про розморожування конгріо. Дістаньте з морозилки і помістіть в холодильник розморожуватися. Рибу звільніть від плавників. Видаліть нутрощі. Кріп промийте, часник обшелушите.

Крок 2. Промийте креветочную рибу, приберіть вологу серветками. Розділіть на шматки прийнятного розміру.

Крок 3. Запаніруйте кожен шматок в борошні. У глибоку сковороду налийте масло без запаху.

Крок 4. У кипляче масло занурте конгріо в паніровці. Прикрийте, щоб масло не разбрызгивалось по плиті.

Крок 5. Посоліть.

Крок 6. Коли знизу утворюється апетитна скоринка, розгорніть рибу рум’яної стороною вгору. Періодично повертаючи, обсмажте з усіх боків.

Крок 7. Часник подрібніть і змішайте з вершками і спеціями для риби.

Крок 8. Смажену рибу укладіть у вогнетривку ємність. Полийте заливанням.

Крок 9. Порубаєте кріп і присипте поверх соусу.

Крок 10. Розжаримо духовку, встановивши 180 градусів. Помістіть конгріо запікатися на 10 хвилин.

Крок 11. Апетитну закуску доповніть улюбленим гарніром або їжте окремо. Пригощайте домочадців. Приємного апетиту!