Конгріо, запечений у вершках
Конгріо, запечений у вершках – ідеальне пригощання, для святкового столу. Шикарне блюдо сподобається всім гостям. Соковите м’ясо тане в роті. Не потрібно боятися кісточок, крім хребта їх у рибі немає. Пробуйте з задоволенням, це неймовірно смачно. Чудова риба займе коронне місце, гарантую!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Склад:
- Риба конгріо (кінг-кліп, креветочная риба) – 2 шт.
- Вершки – 200 мл
- Часник – 4 зубчики.
- Спеції для риби – 1-2 ч. л.
- Борошно – 100 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – ½ ч. л.
- Кріп – 3 гілочки.
Процес приготування:
Крок 1. З вечора подбайте про розморожування конгріо. Дістаньте з морозилки і помістіть в холодильник розморожуватися. Рибу звільніть від плавників. Видаліть нутрощі. Кріп промийте, часник обшелушите.
Крок 2. Промийте креветочную рибу, приберіть вологу серветками. Розділіть на шматки прийнятного розміру.
Крок 3. Запаніруйте кожен шматок в борошні. У глибоку сковороду налийте масло без запаху.
Крок 4. У кипляче масло занурте конгріо в паніровці. Прикрийте, щоб масло не разбрызгивалось по плиті.
Крок 5. Посоліть.
Крок 6. Коли знизу утворюється апетитна скоринка, розгорніть рибу рум’яної стороною вгору. Періодично повертаючи, обсмажте з усіх боків.
Крок 7. Часник подрібніть і змішайте з вершками і спеціями для риби.
Крок 8. Смажену рибу укладіть у вогнетривку ємність. Полийте заливанням.
Крок 9. Порубаєте кріп і присипте поверх соусу.
Крок 10. Розжаримо духовку, встановивши 180 градусів. Помістіть конгріо запікатися на 10 хвилин.
Крок 11. Апетитну закуску доповніть улюбленим гарніром або їжте окремо. Пригощайте домочадців. Приємного апетиту!