Конгріо – 8 смачних рецептів приготування креветочной риби з покроковими фото

Конгріо у вершковому соусі на сковороді

Конгріо у вершковому соусі на сковороді – шикарне страва, яка порадує всіх членів сім’ї. Ароматне блюдо переважно готують на святкове застілля. Вартість конгріо варіюється від середньої до високої вартості в залежності від регіону, і дозволити таку страву на постійній основі зможе не кожен. А на урочисту подію цілком вдале частування.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Риба конгріо (кінг-кліп, креветочная риба) – 1 кг
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Чебрець – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки 20% – 350 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень кропу – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. З вечора подбайте про розморожування конгріо. Дістаньте з морозилки і помістіть в холодильник розморожуватися. Рибини звільніть від плавників. Видаліть нутрощі. Промийте креветочную рибу, приберіть вологу серветками. Розділіть на шматки прийнятного розміру. Перекладіть в миску, посоліть. Приправте перцем і чебрецем.

Крок 2. Збризніть лимонним соком. Розмішайте. Маринуйте хвилин 30. Якщо залишите на ніч, взагалі чудово.

Крок 3. Обшелушите цибулю, наріжте, як подобається. Овочі спасеруйте до м’якості на вершковому маслі.

Крок 4. Укладіть креветочную рибу, полийте вершками і посипте рубаним кропом. Доведіть до закипання. Тушкуйте 10 хвилин. Потім розгорніть приготовленої стороною вгору і доведіть до готовності 10 хвилин. Вимкніть конфорку і настоюйте блюдо 5-10 хвилин, не забудьте прикрити.

Крок 5. Тарілки наповніть вершковою рибкою, доповнивши картопляним пюре. Приємного апетиту!