Котлети по-київськи в духовці — це радянська класика, яку часто можна було зустріти в ресторанному меню. Блюдо середньої складності подужає не тільки досвідчена господиня. В даній підбірці розписано все більш ніж доступно, тому новачок, читає уважно інструкцію з легкістю втілить в життя, цей кулінарний шедевр. З кожним разом буде виходити все краще і краще. Не бійтеся, не ризикуйте і все вийде!
Курячі котлети по-київськи в духовці — класичний рецепт
Курячі котлети по-київськи в духовці – класичний рецепт займе не так багато часу, як може здатися спочатку. Страва виглядає чудово, прикрасить будь-яке свято або сімейні посиденьки. Невимовний смак сподобається всім. Для кого-то процес здасться мега складним, проте в майбутньому все стане на свої місця і страва буде частим гостем на вашому столі.
Інгредієнти на
4 порц.
- філе Куряче 4 шт.
- Масло вершкове 180 гр.
- Сухарі панірувальні 20 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Борошно 50 гр.
- Петрушка 5 гілок
- Масло рослинне для смаження
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Масло порубаєте брусками і помістіть в морозильник.
- Куряче філе розділіть на частини, як показано на фото.
- Починаючи з потовщення, круговими рухами розріжте філе, щоб вийшов шматок приблизно однакової товщини.
- Шматок м’яса накрийте плівкою і ретельно відбийте молоточком. Посипте сіллю і перцем і втирайте спеції.
- промийте Петрушку, відірвіть листочки і дрібно порубаєте. Підморожене масло щедро обваляйте в зелені.
- У центр відбитого філе викладіть брусок масла із зеленню. Накрийте шматочком філе. Загорніть філе так, щоб масло не вилилося при приготуванні. Вийдуть заготовки, схожі на голубці.
- Заготовки упакуйте харчовою плівкою і приберіть в холод подморозиться. 10 хвилин буде достатньо.
- Підморожену котлети розгорніть і обваляйте в борошні, скупайте в попередньо збитих яйцях, обваляйте в панірувальних сухарях. Знову викупайте в яйцях і запаніруйте в сухарях. Заготовки приберіть в морозилку на 10 хвилин, щоб паніровка добре схопилася.
- Прогрійте духовку. У глибокій каструлі розжарте масло і при сильній температурі обсмажте котлети до рум’яної скоринки. Рум’яні котлети складіть на паперові рушники, щоб позбутися від надлишків олії, а потім приберіть в духовку на 15 хвилин.
- Апетитні подавайте котлети з улюбленим гарніром або, як я на подушці із зелені. Запрошуйте сімейство і пригощайте чудовим блюдом. Приємного апетиту!
Котлети по-київськи в духовці без обсмажування
Котлети по-київськи в духовці без обжарювання підкорять вас своєю запаморочливою хрусткою скоринкою. Ідеальний Рецепт для тих, хто не їсть смажену їжу. Соковите м’ясо і хрустка скоринка – чудове поєднання. Страва виглядає по-святковому шикарно, гості будуть в захваті. Поки котлети запікаються, можна зміркувати улюблений гарнір.
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 1 ч. 30 хв.
Порції – 4
Склад:
- Філе курячої грудки – 4 шт.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Білий хліб – 4-5 скибочок.
- Цибуля-шалот – 1 шт.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Борошно – 150 гр.
- Зелень петрушки – 2 гілочки.
- Естрагон – 1 гілочка.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Чорний перець мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Масло порубаєте, і залиште на столі. Білий хліб або батон наріжте скибочками і покладіть в морозильник.
Крок 2. Петрушку і естрагон промийте, відірвіть листочки і дрібно порубаєте. Розм’якшене масло змішайте з рубаною зеленню і подрібненим цибулею-шалотом, окропивши лимонним соком. Посоліть і поперчіть.
Крок 3. Отриману масу покладіть на харчову плівку, і сформуйте ковбаску, приберіть подморозиться. Витягніть хліб і подрібніть в крихту, посоліть.
Крок 4. Куряче філе розділіть на частини. Починаючи з потовщення, круговими рухами розріжте філе, щоб вийшов шматок приблизно однакової товщини. Шматок м’яса накрийте плівкою і ретельно відбийте молоточком. Посипте сіллю і перцем і втирайте спеції.
Крок 5. У центр відбитого філе викладіть брусок ароматного масла із зеленню.
Крок 6. Накрийте шматочком філе. Загорніть філе так, щоб масло не вилилося при приготуванні. Вийдуть заготовки, схожі на голубці. Заготовки приберіть в холод подморозиться. Однієї години буде достатньо.
Крок 7. Яйця збовтайте з гірчицею в окремій ємності. Борошно і панірувальні сухарі висипте в окремі миски. Прогрійте духовку.
Крок 8. Підморожені котлети обваляйте в борошні, змішаної з сіллю і перцем, скупайте в попередньо збитих яйцях, обваляйте в панірувальних сухарях. Для більш щільного скоринки знову викупайте в яйцях і запаніруйте в сухарях. Заготовки приберіть в морозилку на 10 хвилин, щоб паніровка добре схопилася.
Крок 9. Котлети перекладіть на решітку і приберіть в духовку на 45 хвилин.
Крок 10. Хрусткі подавайте котлети з улюбленим гарніром. Запрошуйте сімейство і пригощайте карколомним стравою. Приємного апетиту!
Котлети по-київськи з фаршу в духовці
Котлети по-київськи з фаршу в духовці являють собою соковите частування. Ніжна текстура з хрусткою скоринкою подобається всім. Страва виглядає максимально святково. Я готую такі котлети не так часто, як хотілося б. Але іноді все-таки балую сім’ю. Сготовьте і ощасливте домочадців!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5
Склад:
- Філе курячої грудки – 800 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Панірувальні сухарі – 4 ст. л.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Борошно – 4 ст. л.
- Зелень кропу і петрушки – 30 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Чорний перець мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте інгредієнти.
Крок 2. Петрушку і кріп обполосніть, відірвіть листочки і дрібно порубаєте. Розм’якшене масло змішайте з рубаною зеленню. Отриману масу покладіть на харчову плівку, і сформуйте ковбаску, приберіть подморозиться.
Крок 3. М’якоть обмийте, просушіть і перекрутіть на м’ясорубці або подрібнити у комбайні. Посоліть і приперчите. Вимісіть.
Крок 4. Фарш поділіть на порції. Розпластайте на поверхні. В центр викладіть брусок масла із зеленню. Загорніть так, щоб масло не вилилося при приготуванні. Заготовки упакуйте харчовою плівкою і помістіть подморозиться хвилин на 10.
Крок 5. Яйця збовтайте в окремій ємності. Борошно і панірувальні сухарі висипте в окремі миски. Підморожені котлети обваляйте в борошні, змішаної з сіллю і перцем, скупайте в попередньо збитих яйцях, обваляйте в панірувальних сухарях.
Крок 6. Для більш щільного скоринки знову викупайте в яйцях і запаніруйте в сухарях. Заготовки приберіть в морозилку на 10 хвилин, щоб паніровка добре схопилася. Прогрійте духовку. У глибокій каструлі розжарте масло і при сильній температурі обсмажте котлети до рум’яної скоринки.
Крок 7. Рум’яні котлети промокніть серветками, щоб прибрати зайвий жир, а потім приберіть в духовку на 15 хвилин.
Крок 8. Апетитні подавайте котлети з улюбленим гарніром або з чим завгодно.
Крок 9. Кличте сімейство на дегустацію і презентуйте соковите блюдо. Приємного апетиту!
Запечені котлети по-київськи з сиром
Запечені котлети по-київськи з сиром сподобаються всім, хто з різних причин не їсть смажену продукцію. Блюдо по-своєму смачне. Хрустка скоринка, ніжне м’ясо і тягнеться сирна начинка зведуть вас з розуму. Ароматні котлети володіють чудовим смаком і готуються не так вже складно, як здається.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 2 шт.
- Хліб з висівками – 80 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Борошно цільнозернові – 20 гр.
- Кріп – 20 гр.
- Вода – 1 ст. л.
- Цедра лимона – 1 ч. л.
- Сир твердий – 45 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Чорний перець мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе розділіть на частини. Починаючи з потовщення, круговими рухами розріжте філе, щоб вийшов шматок приблизно однакової товщини.
Крок 2. Шматок м’яса бажано накрити плівкою і ретельно відбити молоточком.
Крок 3. Робіть це акуратно, щоб не порвати.
Крок 4. Таким методом вчините з усіма заготовками. Посипте сіллю і перцем і втирайте спеції.
Крок 5. Кріп промийте, відірвіть листочки і дрібно порубаєте. З лимона зніміть цедру теркою, твердий сир подрібніть теркою.
Крок 6. Розмішайте і поділіть на частини.
Крок 7. Начинку скачайте в грудку. На краю відбитого філе покладіть начинку.
Крок 8. Загорніть філе так, щоб начинка не витекла при приготуванні. Приберіть подморозиться.
Крок 9. Візьміть сухий хліб і подморозьте його.
Крок 10. Хліб подрібніть в крихту і здобріть рослинним маслом.
Крок 11. Яйця збовтайте з водою в окремій ємності.
Крок 12. Висипте борошно в окрему миску. Прогрійте духовку до температури 200 градусів.
Крок 13. Підморожені котлети обваляйте в борошні, змішаної з сіллю і перцем, скупайте в попередньо збитих яйцях, обваляйте в панірувальних сухарях. Для більш щільного скоринки знову викупайте в яйцях і запаніруйте в сухарях.
Крок 14. Заготовки приберіть в морозилку на 10 хвилин, щоб паніровка добре схопилася. Котлети перемістіть в духовку на 40 хвилин.
Крок 15. Хрусткими котлетами пригощайте улюблених людей. Приємного апетиту!
Котлети по-київськи в духовці з підливою
Котлети по-київськи в духовці з підливою прикрасять будь-яку святкову подію. Оригінальна подача котлети на кісточці виглядає дуже привабливо. Соус чудово підходить не тільки до котлет, але і гарніру. Для приготування страви доведеться потрудитися, але це того варто. Курячі котлети радують око, їх хочеться з’їсти миттєво.
Час готування – 1 ч. 45 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2
Склад:
Для котлет:
- Курка – 1 тушка.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Панірувальні сухарі – 200 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Молоко – 2 ст. л.
- Борошно – 60 гр.
- Зелень рубана – 1 жменя.
- Масло рослинне – 800 мл
- Сіль морська – за смаком.
Для соусу:
- Гриби сушені – 1 жменя.
- Зелень рубана – 1 жменя.
- Томатна паста – 1 банку.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Часник – 2 зубчики.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сир – 50 гр.
- Вода – 2 склянки
Для гарніру:
- Картопля – 300 гр.
- Масло рослинне – 800 мл
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Від тушки відокремте філе. Філе розділіть на частини. Починаючи з потовщення, розріжте філе, щоб вийшов шматок приблизно однакової товщини. Накрийте плівкою і ретельно відбийте молоточком. Посипте сіллю і перцем. Масло змішайте з рубаною зеленню і покладіть в морозильник. У центр відбитого філе викладіть брусок масла із зеленню.
Крок 2. Від курки знадобляться кісточки, я беру від стегна або крила. Масло накрийте шматочком філе. Загорніть філе так, щоб масло не вилилося при приготуванні.
Крок 3. Увіткніть кісточку. Приберіть в холод подморозиться.
Крок 4. Підморожені заготовки обваляйте в борошні, скупайте в попередньо збиті з молоком яйця, обваляйте в панірувальних сухарях.
Крок 5. Знову викупайте в яєчної маси і запаніруйте в сухарях. Заготовки приберіть в морозилку на 10 хвилин, щоб паніровка добре схопилася.
Крок 6. Прогрійте духовку до 200 градусів. У глибокій сковороді розжарте масло і при сильній температурі обсмажте котлети до рум’яної скоринки. Рум’яні котлети складіть на паперові рушники, щоб позбутися від надлишків олії, а потім приберіть в духовку на 15 хвилин.
Крок 7. Очищений картопля поріжте брусочками і обсмажте в тому ж маслі, що і котлети. Просушіть серветками, прибравши надлишки масла. Посоліть.
Крок 8. Сухі гриби розітріть в ступці. Закип’ятіть воду і закиньте грибний порошок. Посоліть, приправте спеціями і зеленню. Кип’ятіть 20 хвилин.
Крок 9. Введіть томатну пасту і рубаний часник.
Крок 10. Борошно розведіть у воді і влити в соус. Загустіть соус.
Крок 11. Слідом відправте сирну стружку. Вимкніть нагрів після повторного закипання.
Крок 12. Сервіруйте блюдо. Котлети подавайте з салатом або свіжими овочами. Окремо викладіть картопляні брусочки. Ароматний соус вилийте в соусник.
Крок 13. Приємного апетиту!