Котлети по-київськи в духовці – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Котлети по-київськи в духовці — це радянська класика, яку часто можна було зустріти в ресторанному меню. Блюдо середньої складності подужає не тільки досвідчена господиня. В даній підбірці розписано все більш ніж доступно, тому новачок, читає уважно інструкцію з легкістю втілить в життя, цей кулінарний шедевр. З кожним разом буде виходити все краще і краще. Не бійтеся, не ризикуйте і все вийде!

Курячі котлети по-київськи в духовці — класичний рецепт

Курячі котлети по-київськи в духовці – класичний рецепт займе не так багато часу, як може здатися спочатку. Страва виглядає чудово, прикрасить будь-яке свято або сімейні посиденьки. Невимовний смак сподобається всім. Для кого-то процес здасться мега складним, проте в майбутньому все стане на свої місця і страва буде частим гостем на вашому столі.

Інгредієнти на
4 порц.

  • філе Куряче 4 шт.
  • Масло вершкове 180 гр.
  • Сухарі панірувальні 20 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Борошно 50 гр.
  • Петрушка 5 гілок
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Масло порубаєте брусками і помістіть в морозильник.
  2. Куряче філе розділіть на частини, як показано на фото.
  3. Починаючи з потовщення, круговими рухами розріжте філе, щоб вийшов шматок приблизно однакової товщини.
  4. Шматок м’яса накрийте плівкою і ретельно відбийте молоточком. Посипте сіллю і перцем і втирайте спеції.
  5. промийте Петрушку, відірвіть листочки і дрібно порубаєте. Підморожене масло щедро обваляйте в зелені.
  6. У центр відбитого філе викладіть брусок масла із зеленню. Накрийте шматочком філе. Загорніть філе так, щоб масло не вилилося при приготуванні. Вийдуть заготовки, схожі на голубці.
  7. Заготовки упакуйте харчовою плівкою і приберіть в холод подморозиться. 10 хвилин буде достатньо.
  8. Підморожену котлети розгорніть і обваляйте в борошні, скупайте в попередньо збитих яйцях, обваляйте в панірувальних сухарях. Знову викупайте в яйцях і запаніруйте в сухарях. Заготовки приберіть в морозилку на 10 хвилин, щоб паніровка добре схопилася.
  9. Прогрійте духовку. У глибокій каструлі розжарте масло і при сильній температурі обсмажте котлети до рум’яної скоринки. Рум’яні котлети складіть на паперові рушники, щоб позбутися від надлишків олії, а потім приберіть в духовку на 15 хвилин.
  10. Апетитні подавайте котлети з улюбленим гарніром або, як я на подушці із зелені. Запрошуйте сімейство і пригощайте чудовим блюдом. Приємного апетиту!

Котлети по-київськи в духовці без обсмажування

Котлети по-київськи в духовці без обжарювання підкорять вас своєю запаморочливою хрусткою скоринкою. Ідеальний Рецепт для тих, хто не їсть смажену їжу. Соковите м’ясо і хрустка скоринка – чудове поєднання. Страва виглядає по-святковому шикарно, гості будуть в захваті. Поки котлети запікаються, можна зміркувати улюблений гарнір.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 1 ч. 30 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Філе курячої грудки – 4 шт.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Білий хліб – 4-5 скибочок.
  • Цибуля-шалот – 1 шт.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Борошно – 150 гр.
  • Зелень петрушки – 2 гілочки.
  • Естрагон – 1 гілочка.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Чорний перець мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Масло порубаєте, і залиште на столі. Білий хліб або батон наріжте скибочками і покладіть в морозильник.

Крок 2. Петрушку і естрагон промийте, відірвіть листочки і дрібно порубаєте. Розм’якшене масло змішайте з рубаною зеленню і подрібненим цибулею-шалотом, окропивши лимонним соком. Посоліть і поперчіть.

Крок 3. Отриману масу покладіть на харчову плівку, і сформуйте ковбаску, приберіть подморозиться. Витягніть хліб і подрібніть в крихту, посоліть.

Крок 4. Куряче філе розділіть на частини. Починаючи з потовщення, круговими рухами розріжте філе, щоб вийшов шматок приблизно однакової товщини. Шматок м’яса накрийте плівкою і ретельно відбийте молоточком. Посипте сіллю і перцем і втирайте спеції.

Крок 5. У центр відбитого філе викладіть брусок ароматного масла із зеленню.

Крок 6. Накрийте шматочком філе. Загорніть філе так, щоб масло не вилилося при приготуванні. Вийдуть заготовки, схожі на голубці. Заготовки приберіть в холод подморозиться. Однієї години буде достатньо.

Крок 7. Яйця збовтайте з гірчицею в окремій ємності. Борошно і панірувальні сухарі висипте в окремі миски. Прогрійте духовку.

Крок 8. Підморожені котлети обваляйте в борошні, змішаної з сіллю і перцем, скупайте в попередньо збитих яйцях, обваляйте в панірувальних сухарях. Для більш щільного скоринки знову викупайте в яйцях і запаніруйте в сухарях. Заготовки приберіть в морозилку на 10 хвилин, щоб паніровка добре схопилася.

Крок 9. Котлети перекладіть на решітку і приберіть в духовку на 45 хвилин.

Крок 10. Хрусткі подавайте котлети з улюбленим гарніром. Запрошуйте сімейство і пригощайте карколомним стравою. Приємного апетиту!

Котлети по-київськи з фаршу в духовці

Котлети по-київськи з фаршу в духовці являють собою соковите частування. Ніжна текстура з хрусткою скоринкою подобається всім. Страва виглядає максимально святково. Я готую такі котлети не так часто, як хотілося б. Але іноді все-таки балую сім’ю. Сготовьте і ощасливте домочадців!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Склад:

  • Філе курячої грудки – 800 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Панірувальні сухарі – 4 ст. л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Зелень кропу і петрушки – 30 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Чорний перець мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти.

Крок 2. Петрушку і кріп обполосніть, відірвіть листочки і дрібно порубаєте. Розм’якшене масло змішайте з рубаною зеленню. Отриману масу покладіть на харчову плівку, і сформуйте ковбаску, приберіть подморозиться.

Крок 3. М’якоть обмийте, просушіть і перекрутіть на м’ясорубці або подрібнити у комбайні. Посоліть і приперчите. Вимісіть.

Крок 4. Фарш поділіть на порції. Розпластайте на поверхні. В центр викладіть брусок масла із зеленню. Загорніть так, щоб масло не вилилося при приготуванні. Заготовки упакуйте харчовою плівкою і помістіть подморозиться хвилин на 10.

Крок 5. Яйця збовтайте в окремій ємності. Борошно і панірувальні сухарі висипте в окремі миски. Підморожені котлети обваляйте в борошні, змішаної з сіллю і перцем, скупайте в попередньо збитих яйцях, обваляйте в панірувальних сухарях.

Крок 6. Для більш щільного скоринки знову викупайте в яйцях і запаніруйте в сухарях. Заготовки приберіть в морозилку на 10 хвилин, щоб паніровка добре схопилася. Прогрійте духовку. У глибокій каструлі розжарте масло і при сильній температурі обсмажте котлети до рум’яної скоринки.

Крок 7. Рум’яні котлети промокніть серветками, щоб прибрати зайвий жир, а потім приберіть в духовку на 15 хвилин.

Крок 8. Апетитні подавайте котлети з улюбленим гарніром або з чим завгодно.

Крок 9. Кличте сімейство на дегустацію і презентуйте соковите блюдо. Приємного апетиту!

Запечені котлети по-київськи з сиром

Запечені котлети по-київськи з сиром сподобаються всім, хто з різних причин не їсть смажену продукцію. Блюдо по-своєму смачне. Хрустка скоринка, ніжне м’ясо і тягнеться сирна начинка зведуть вас з розуму. Ароматні котлети володіють чудовим смаком і готуються не так вже складно, як здається.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 2 шт.
  • Хліб з висівками – 80 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Борошно цільнозернові – 20 гр.
  • Кріп – 20 гр.
  • Вода – 1 ст. л.
  • Цедра лимона – 1 ч. л.
  • Сир твердий – 45 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Чорний перець мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе розділіть на частини. Починаючи з потовщення, круговими рухами розріжте філе, щоб вийшов шматок приблизно однакової товщини.

Крок 2. Шматок м’яса бажано накрити плівкою і ретельно відбити молоточком.

Крок 3. Робіть це акуратно, щоб не порвати.

Крок 4. Таким методом вчините з усіма заготовками. Посипте сіллю і перцем і втирайте спеції.

Крок 5. Кріп промийте, відірвіть листочки і дрібно порубаєте. З лимона зніміть цедру теркою, твердий сир подрібніть теркою.

Крок 6. Розмішайте і поділіть на частини.

Крок 7. Начинку скачайте в грудку. На краю відбитого філе покладіть начинку.

Крок 8. Загорніть філе так, щоб начинка не витекла при приготуванні. Приберіть подморозиться.

Крок 9. Візьміть сухий хліб і подморозьте його.

Крок 10. Хліб подрібніть в крихту і здобріть рослинним маслом.

Крок 11. Яйця збовтайте з водою в окремій ємності.

Крок 12. Висипте борошно в окрему миску. Прогрійте духовку до температури 200 градусів.

Крок 13. Підморожені котлети обваляйте в борошні, змішаної з сіллю і перцем, скупайте в попередньо збитих яйцях, обваляйте в панірувальних сухарях. Для більш щільного скоринки знову викупайте в яйцях і запаніруйте в сухарях.

Крок 14. Заготовки приберіть в морозилку на 10 хвилин, щоб паніровка добре схопилася. Котлети перемістіть в духовку на 40 хвилин.

Крок 15. Хрусткими котлетами пригощайте улюблених людей. Приємного апетиту!

Котлети по-київськи в духовці з підливою

Котлети по-київськи в духовці з підливою прикрасять будь-яку святкову подію. Оригінальна подача котлети на кісточці виглядає дуже привабливо. Соус чудово підходить не тільки до котлет, але і гарніру. Для приготування страви доведеться потрудитися, але це того варто. Курячі котлети радують око, їх хочеться з’їсти миттєво.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Склад:

Для котлет:

  • Курка – 1 тушка.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Панірувальні сухарі – 200 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Молоко – 2 ст. л.
  • Борошно – 60 гр.
  • Зелень рубана – 1 жменя.
  • Масло рослинне – 800 мл
  • Сіль морська – за смаком.

Для соусу:

  • Гриби сушені – 1 жменя.
  • Зелень рубана – 1 жменя.
  • Томатна паста – 1 банку.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сир – 50 гр.
  • Вода – 2 склянки

Для гарніру:

  • Картопля – 300 гр.
  • Масло рослинне – 800 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Від тушки відокремте філе. Філе розділіть на частини. Починаючи з потовщення, розріжте філе, щоб вийшов шматок приблизно однакової товщини. Накрийте плівкою і ретельно відбийте молоточком. Посипте сіллю і перцем. Масло змішайте з рубаною зеленню і покладіть в морозильник. У центр відбитого філе викладіть брусок масла із зеленню.

Крок 2. Від курки знадобляться кісточки, я беру від стегна або крила. Масло накрийте шматочком філе. Загорніть філе так, щоб масло не вилилося при приготуванні.

Крок 3. Увіткніть кісточку. Приберіть в холод подморозиться.

Крок 4. Підморожені заготовки обваляйте в борошні, скупайте в попередньо збиті з молоком яйця, обваляйте в панірувальних сухарях.

Крок 5. Знову викупайте в яєчної маси і запаніруйте в сухарях. Заготовки приберіть в морозилку на 10 хвилин, щоб паніровка добре схопилася.

Крок 6. Прогрійте духовку до 200 градусів. У глибокій сковороді розжарте масло і при сильній температурі обсмажте котлети до рум’яної скоринки. Рум’яні котлети складіть на паперові рушники, щоб позбутися від надлишків олії, а потім приберіть в духовку на 15 хвилин.

Крок 7. Очищений картопля поріжте брусочками і обсмажте в тому ж маслі, що і котлети. Просушіть серветками, прибравши надлишки масла. Посоліть.

Крок 8. Сухі гриби розітріть в ступці. Закип’ятіть воду і закиньте грибний порошок. Посоліть, приправте спеціями і зеленню. Кип’ятіть 20 хвилин.

Крок 9. Введіть томатну пасту і рубаний часник.

Крок 10. Борошно розведіть у воді і влити в соус. Загустіть соус.

Крок 11. Слідом відправте сирну стружку. Вимкніть нагрів після повторного закипання.

Крок 12. Сервіруйте блюдо. Котлети подавайте з салатом або свіжими овочами. Окремо викладіть картопляні брусочки. Ароматний соус вилийте в соусник.

Крок 13. Приємного апетиту!