Тушкована курка з картоплею в мультиварці
Тушкована курка з картоплею в мультиварці потребує мінімум часу і вийде у всіх. Навіть новачки легко осилять сьогоднішній рецепт. Замість філе можна взяти будь-яку частину – м’якоть стегна або частини з кісточками. У будь-якому варіанті вийде максимально апетитно!
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Склад:
- Філе куряче – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Картопля – 800 гр.
- Морква – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Окріп – 300-350 мл
- Італійські трави – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе ріжемо на середні шматки. Очищаємо цибулю і моркву. Овочі нарізаємо довільно. У ємність мультиварки наливаємо олію. Запускаємо агрегат у режимі “Випічка” або “Смаження”, встановивши на таймері 15 хвилин. Вивантажуємо овочеву нарізку і пасеруємо 5 хвилин. Далі закладаємо птицю. Не забуваємо помішувати, смажимо до кінця програми.
Крок 2. Поки готується м’ясо з овочами, очищаємо картоплю, обполіскуємо і ріжемо кубиками. Не варто дрібнити, щоб при тривалій термічній обробці картопля не перетворився у кашу. Після звукового сигналу бульби відправляємо в чашу. Приправляємо італійськими травами і сіллю. Прянощі використовуємо розсуд.
Крок 3. Посипаємо рештою спеціями і вливаємо окріп.
Крок 4. Закидаємо лаврушки і рубаний часник. Замість свіжого часнику можна використовувати гранульовану спецію.
Крок 5. Прилад перемикаємо в режим “Гасіння”. Запускається таймер на одну годину. Якщо ваш час відрізняється, встановлюємо вручну. Закриваємо кришкою і готуємо до звукового оповіщення.
Крок 6. Як тільки прозвучить сигнал, відключаємо від мережі. Даємо настоятися, акуратно відкриваємо кришку і готуємо страву. Прикрашаємо за бажанням. Тушкована картопля можна доповнити різносолами або свіжими овочами. Приємного апетиту!