Курка в мультиварці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Чахохбілі з курки в мультиварці

Чахохбілі з курки в мультиварці володіє неймовірним ароматом завдяки використанню запашних спецій. Чахохбілі подають самостійно з коржами або іншими борошняними виробами, за бажанням доповнюють гарніром. Блюдо виходить соковитим і володіє привабливим зовнішнім виглядом, який так і манить.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Курка – 1 тушка.
  • Цибуля ріпчаста – 350 гр.
  • Помідори у власному соку – 700 гр.
  • Паприка мелена – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець чорний горошком – 1 ч. л.
  • Насіння коріандру – 0,5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідні продукти.

Крок 2. Спеції беремо в цілому вигляді. Висипаємо їх у ступку і інтенсивними рухами розтираємо до бажаного результату.

Крок 3. Помідори у власному соку перебиваємо блендером або перетираємо через сито. Очищаємо цибулю від лушпиння і нарізаємо півкільцями середньої товщини. Консервовані помідори можна замінити свіжими, попередньо знявши з них шкірку.

Крок 4. Детально промиваємо курячу тушку, витираємо паперовими рушниками. Рубаємо по суглобам на шматки. Хребетну частину можна прибрати і використовувати для приготування курячого бульйону. Грудку ділимо на частини.

Крок 5. Включаємо мультиварку в мережу. У чашу укладаємо курячі частини. Запускаємо прилад в режимі “Смаження”, якщо така функція відсутня натискаємо кнопку “Випічка”. Встановивши таймер на 15 хвилин, обсмажуємо птицю 7 хвилин.

Крок 6. Перевертаємо курку, закидаємо цибульні півкільця і приправи. Обсмажуємо до закінчення програми, не забуваючи помішувати.

Крок 7. Після звукового оповіщення вливаємо протерті томати і перемішуємо. Закривши прилад, активуємо режим “Гасіння” або “М’ясо” на 20 хвилин. Якщо мультиварка не підтримує функцію скороварки, необхідно збільшити час готування до 1 години.

Крок 8. Після оповіщення відкриваємо кришку.

Крок 9. Подаємо страву, задекорувавши рубаною зеленню. Чим більше різновидів зелені використовуємо, тим апетитніше буде результат. Приємного апетиту!