Курка в мультиварці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Курка у вершковому соусі в мультиварці

Курка у вершковому соусі в мультиварці гармонійно вписується до будь-якого гарніру. Гречка, пюре, рис або макаронні вироби чудово поєднуються з ніжною птахом і дивовижним соусом. Замість гомілок можна взяти іншу підходящу частину. М’ясо на кістці виходить смачніше, але для гостей краще використовувати м’якоть.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Курячі гомілки – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Спеції для курки – 1 ч. л.
  • Вершки 10% – 300 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Часник сушений – 0,5 ч. л.
  • Борошно – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Ополоснувши птицю, просушуємо. В даному випадку це гомілки, але можна взяти стегна, або вже готову м’якоть стегна або філе. Готування в мультиварці гарантує, що птах залишиться ніжною і після охолодження.

Крок 2. Очищаємо цибулю і часник. Цибулю нарізаємо пір’ям, часник подрібнюємо, як можна дрібніше. Метод нарізки непринциповий. Робимо так, як зручно.

Крок 3. Включаємо в мережу електроприлад, запустивши програму “Смаження” або “Випічка”, активуємо таймер на 20 хвилин. Вливаємо 2 ложки рослинного масла і даємо прогрітися. Вивантажуємо овочеву нарізку і обсмажуємо кілька хвилин, помішуючи.

Крок 4. Коли овочі стануть м’якими, викладаємо курячі частини. Приправляємо і обсмажуємо 10 хвилин.

Крок 5. Коли одна сторона курки покриється апетитною скоринкою, перевертаємо на інший і обсмажуємо до кінця програми. Рівномірне обсмаження залишає м’ясо соковитим всередині.

Крок 6. Тим часом з’єднуємо вершки (жирність продукту непринципова) з борошном і курячої приправою. Насипаємо сіль, перець і вимішуємо до однорідності. Замість борошна в якості згущувача допускається використовувати крохмаль.

Крок 7. Приготовану субстанцію виливаємо до птиці і перемішуємо.

Крок 8. Закриваємо прилад і перемикаємо режим “Гасіння”. Встановлюємо таймер на півгодини. Готуємо до звукового оповіщення.

Крок 9. Як тільки прозвучить сигнал, відключаємо агрегат, відкриваємо кришку і викладаємо птицю. При бажанні доповнюємо всім, чим завгодно. Приємного апетиту!