Курка в мультиварці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Курка в мультиварці в сметанному соусі

Курка в мультиварці в сметанному соусі володіє ніжною текстурою і неповторним вершковим присмаком. Для підливи підійде кисломолочний продукт будь-якої жирності. Для тих, хто стежить за калорійністю страв і своїм харчуванням, беремо сметану низької жирності.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Прованські трави – за смаком.
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Сметана – 200 гр.
  • Оливкова олія – для смаження.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Грудку промиваємо, насухо витираємо і ріжемо досить крупно. Замість курячого філе можна використовувати м’якоть стегна.

Крок 3. Очистивши часникові часточки і цибулину, подрібнюємо.

Крок 4. Включаємо агрегат в мережу, натискаємо на кнопку “Смаження”. Вливаємо олію. Як тільки вона нагріється, опускаємо курку і солимо.

Крок 5. Не забуваємо перемішувати м’ясо. Як тільки курка покриється рівномірної скоринкою, додаємо овочеву нарізку.

Крок 6. Приправляємо прованськими травами. За бажанням додаємо свої улюблені прянощі.

Крок 7. Перемішуємо і додаємо сметану. Жирність кисломолочного продукту не має значення. Переводимо прилад в режим “Гасіння”. Запускаємо таймер на 40 хвилин, закривши прилад.

Крок 8. У середині циклу відкриваємо кришку і перемішуємо м’ясо.

Крок 9. Ніжне м’ясо подаємо просто так або підсилюємо гарніром.

Крок 10. Страва не втрачає своїх переваг і в охолодженому стані. Приємного апетиту!