Курка в мультиварці в сметанному соусі
Курка в мультиварці в сметанному соусі володіє ніжною текстурою і неповторним вершковим присмаком. Для підливи підійде кисломолочний продукт будь-якої жирності. Для тих, хто стежить за калорійністю страв і своїм харчуванням, беремо сметану низької жирності.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Прованські трави – за смаком.
- Часник – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Сметана – 200 гр.
- Оливкова олія – для смаження.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо необхідні інгредієнти.
Крок 2. Грудку промиваємо, насухо витираємо і ріжемо досить крупно. Замість курячого філе можна використовувати м’якоть стегна.
Крок 3. Очистивши часникові часточки і цибулину, подрібнюємо.
Крок 4. Включаємо агрегат в мережу, натискаємо на кнопку “Смаження”. Вливаємо олію. Як тільки вона нагріється, опускаємо курку і солимо.
Крок 5. Не забуваємо перемішувати м’ясо. Як тільки курка покриється рівномірної скоринкою, додаємо овочеву нарізку.
Крок 6. Приправляємо прованськими травами. За бажанням додаємо свої улюблені прянощі.
Крок 7. Перемішуємо і додаємо сметану. Жирність кисломолочного продукту не має значення. Переводимо прилад в режим “Гасіння”. Запускаємо таймер на 40 хвилин, закривши прилад.
Крок 8. У середині циклу відкриваємо кришку і перемішуємо м’ясо.
Крок 9. Ніжне м’ясо подаємо просто так або підсилюємо гарніром.
Крок 10. Страва не втрачає своїх переваг і в охолодженому стані. Приємного апетиту!