Курка в мультиварці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Гречка з куркою в мультиварці

Гречка з куркою в мультиварці виходить розсипчастою і дуже апетитною. Для рецепта знадобиться будь куряче м’ясо і підійдуть частини з кісточками. Ароматне блюдо підходить для ситного обіду або вечері. Бюджетне частування не вдарить по кишені і доставить масу задоволень.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Курка – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Крупа гречана – 400 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Часник – 1 головка.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і обсушуємо курячі частини. Можна взяти частини з кісточками або м’якоть. У ємність приладу наливаємо олію, викладаємо нарізану курку. На панелі натискаємо кнопку “Смаження”, встановивши таймер на 10 хвилин. Під час смаження кілька разів перевертаємо м’ясні шматочки, щоб процес підготовки відбувався рівномірно.

Крок 2. Очищаємо цибулю і моркву. Овочі нарізаємо довільно. Метод нарізки ніяк не відіб’ється на смакових якостях страви.

Крок 3. Овочеву нарізку відправляємо до смаженої курки. На панелі натискаємо кнопку “Плов”. Закриваємо кришкою і готуємо 10 хвилин. Гречку ретельно перебираємо, а потім промиваємо. Для зручності використовуємо сито або друшляк. Крупу перекладаємо в чашу мультиварки і приправляємо спеціями.

Крок 4. Прянощі вибираємо саместоятельно. Акуратно перемішуємо компоненти. Вливаємо киплячу воду, рідина повинна покривати вміст чаші на два пальці. Продовжуємо готувати в режимі “Плов” півгодини. Через відкриваємо прилад і встромляємо попередньо очищену від верхнього шару головку часнику. Готуємо до закінчення програми.

Крок 5. Відкривши кришку, розподіляємо страву на порції. При бажанні доповнюємо різносолами або свіжими овочами та зеленню. Приємного апетиту!