Мариновані яйця – це оригінальна закуска, яка приведе в захват не тільки членів вашої родини, але і найвибагливіших гостей. Незалежно від того, який рецепт доведеться по душі саме вам, яйця відразу необхідно відварити і тільки потім переходити до маринування. Тут може бути два варіанти, так як компонент можна готувати, як в оцті, так і у різних маринадах. Наприклад, розсіл можна зробити на основі бурякового соку або ж соєвого соусу, але смачно в будь-якому разі!
Мариновані яйця в домашніх умовах
Мариновані яйця в домашніх умовах готуються дуже просто і будуть готові до дегустації лише через двадцять чотири години! В якості маринаду ми будемо використовувати соєвий соус і такі прянощі, як мелений імбир, рубаний часник і перець чилі.
Інгредієнти на
4 порц.
- Яйце куряче 4 шт.
- Соус соєвий 125 мл
- Імбир ½ ч. л.
- Часник 1 зуб.
- Цибуля зелена 10 гр.
- Перець чилі 10 гр.
- Вода 75 мл
- Оцет рисовий 2 ст. л.
- Тростинний цукор 1 ст. л.
- Сіль 1 щіпка
Процес приготування:
- Мариновані яйця готуються дуже просто. Поміщаємо яйця в каструлю і заливаємо водою. Відварюємо протягом семи хвилин після закипання, додавши трохи солі.
- Остуджуємо і очищаємо від шкаралупи.
- Паралельно змішуємо воду з цукровим піском, оцтом і соєвим соусом.
- Довільно подрібнюємо очищені зубки часнику, гострий перець і пір’я зеленого лука.
- Викладаємо яйця в банку і посипаємо меленим імбиром, а також нарізаними овочевими добавками.
- Заливаємо складові маринадом і закриваємо кришкою, на добу відправляємо в холодильну камеру.
- Через 24 години виймаємо яйця з розсолу і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Яйця в соєвому соусі
Яйця в соєвому соусі – це незвичайна і дуже смачна закуска, яка чудово підходить для пікніка або оригінального бутерброда, який на кілька годин додасть вам ситості. Для приготування нам знадобляться тільки прості і доступні інгредієнти.
Час готування – 19 ч.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2-4.
Склад:
- Яйця – 4 шт.
- Соус соєвий – 150 мл
- Сіль – 2 щіпки.
- Цукор-пісок – ¼ ч. л.
- Оцет рисовий – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Яйця відварюємо в киплячій воді близько 15 хвилин, потім охолодити до теплого стану і очищаємо від шкаралупи.
Крок 2. В піалу насипаємо цукор, сіль і чорний перець.
Крок 3. Виливаємо соєвий соус і оцет – ретельно перемішуємо.
Крок 4. В отриману суміш викладаємо яйця, прибираємо в холодильну камеру на 24-48 годин, періодично перевертаючи.
Крок 5. Просочені добавками яйця розрізаємо навпіл і знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Яйця по-британськи
Яйця по-британськи – це традиційна закуска, яку придумали в Англії з метою збільшення терміну зберігання продукту. Однак з появою холодильних камер, страва не втратила своєї актуальності, бо такі яйця володіють оригінальним смаком і приємним ароматом.
Час готування – 3 доби.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Яйця відварні – 11 шт.
- Вода – 250 мл
- Оцет 6% – 250 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Кориця – 1/3 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Перець запашний горошком – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. У сотейник наливаємо воду і засипаємо сіль з цукром – гріємо до повного розчинення солодких і солоних кристалів.
Крок 2. Тепер в рідину додаємо прянощі і оцет, перемішуємо і тушкуємо на повільному полум’ї 5 хвилин.
Крок 3. Тим часом відварені яйця очищаємо від шкаралупи.
Крок 4. Укладаємо основний компонент в невелику баночку і заливаємо розсолом, маринадом. Закорковуємо кришкою і переміщаємо на полицю холодильної камери.
Крок 5. Через кілька днів знімаємо пробу і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Мариновані яйця в банку
Мариновані яйця в банку – це закуска, яка допоможе вам запросто урізноманітнити звичний раціон і здивувати домочадців. Правда, до дегустації доведеться почекати від двох до трьох днів, поки основний компонент повністю просочиться пікантними добавками.
Час готування – 2-3 дні.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Яйця варені – 8 шт.
- Перець чорний горошком – 10 шт.
- Перець гіркий червоний – 1 шт.
- Приправа (овочева) – 1 ст. л.
- Сіль без гірки – 1 ст. л.
- Приправа для моркви по-корейськи – 1 ч. л.
- Оцет 6% – 2 ст. л.
- Вода гаряча – 0,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом відварюємо яйця і охолодити їх, відміряємо потрібну кількість спецій.
Крок 2. Горошини перцю, овочеву приправу, спеції для моркви по-корейськи і сіль відправляємо в сотейник, заливаємо гарячою водою і доводимо до кипіння. Розчин остуджуємо до 30-35 градусів, вливаємо оцет і активно перемішуємо.
Крок 3. Яйця очищаємо від шкаралупи і промиваємо водою.
Крок 4. Складаємо їх у баночку і додаємо гіркий перець, переливаємо до основної складової теплий маринад і закриваємо кришкою. Після охолодження прибираємо в холодильник на 2-3 діб, періодично струшуючи.
Крок 5. Приємного апетиту!
Мариновані яйця до пива по-англійськи
Мариновані яйця до пива по-англійськи – закуска, яка ідеально поєднується з охолодженими пінними напоями. Такі яйця розлетяться з тарілок у перші хвилини після подачі, тому що крім свого оригінального зовнішнього вигляду, продукт насичений овочевими і пряними нотками.
Час готування – 24 год.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Яйця – 10 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Буряк – 1 шт.
- Цибуля-шалот – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Оцет столовий 9% – 2-3 ст. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Петрушка – за смаком.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Крок 1. Складаємо яйця в каструльку і, заливши водою, варимо близько 8-10 хвилин з моменту закипання.
Крок 2. Не гаючи часу, готуємо маринад: у піалу поміщаємо петрушку, перець чилі, вливаємо оцет – розмішуємо і додаємо нарізку з буряка, злегка придавлюємо.
Крок 3. Слідом в ємність відправляємо очищений часник і кільця цибулі.
Крок 4. Кип’ятимо воду з сіллю і цукром, додаємо складові маринаду і знову доводимо до кипіння. Заливаємо яйця, складені в банку, гарячою сумішшю і щільно закорковуємо кришкою.
Крок 5. Після повного охолодження, переміщаємо баночку в холодильник на 1-2 доби.
Крок 6. Після закінчення часу, дегустуємо закуску. Готуйте і отримуйте задоволення!
Мариновані перепелині яйця
Мариновані перепелині яйця – це не тільки дуже смачно, але ще й корисно! Такий виріб прекрасно впишеться у ваш щоденний раціон і подарує вам справжнє смакове насолоду, яку несхоже ні з чим іншим. Завдяки своєму невеликому розміру, яйця насичуються добавками лише за добу.
Час готування – 1 добу.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Яйця перепелині – 20 шт.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Масло оливкове – 1 ст.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Перець чорний горошком – 7 шт.
- Гвоздика – 7 бутонів.
- Насіння коріандру – 1 щіпка.
- Базилік сушений – 1 щіпка.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Яйця відварюємо в киплячій воді 1-2 хвилини, остуджуємо і очищаємо від шкаралупи.
Крок 2. Ретельно промиваємо обрану зелень, стряхиваем надлишки вологи і дрібно нарізаємо.
Крок 3. У глибокій ємності об’єднуємо оливкову олію з оцтом, цукром-піском, спеціями і сіллю.
Крок 4. Зелень і перепелині яйця кладемо в ємність з кришкою і заливаємо оливковою маринадом.
Крок 5. Наполягаємо закуску 24 години в холодильнику і після подаємо до столу. Приємного апетиту!
Мариновані яйця по-корейськи
Мариновані яйця по-корейськи – це пікантна і дуже апетитна закуска, яку можна запросто подати навіть до святкового столу і бути впевненим в тому, що гості оцінять ваші кулінарні таланти гідно! Крім оригінального смаку, такі яйця ще й дуже ефектно виглядають в розрізі.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Яйця перепелині – 16 шт.
- Вода – ½ склянки
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Олія кунжутна – ½ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Яйця кладемо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Вимикаємо нагрівання і, прикривши кришкою, наполягаємо 5 хвилин.
Крок 2. Потім основний компонент остуджуємо і очищаємо від шкаралупи.
Крок 3. В іншу вогнетривкий посуд наливаємо воду і соєвий соус, додаємо цукор і гарненько перемішуємо. В одержаний розчин занурюємо яйця і проварюємо на повільному полум’ї протягом 20 хвилин, іноді помішуючи.
Крок 4. Прибираємо посуд з конфорки і підливаємо кунжутне масло, теплі яйця подаємо до столу.
Крок 5. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Червоні мариновані яйця з буряком
Червоні мариновані яйця з буряком – це незвичайна страва, що порадує не тільки ваші смакові рецептори, але і очей. Завдяки використанню яскравого овочевого соку, відварені яйця набувають дуже апетитний відтінок, перед яким неможливо встояти!
Час готування – 24 год. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 20 шт.
Інгредієнти:
- Яйця перепелині – 20 шт.
- Буряк невелика – 1 шт.
- Масло рослинне – 1,5 ст. л.
- Оцет 6% – 2 ст. л.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Лист лавра – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Вода – 1 склянка
- Перець чорний горошком – 10 шт.
- Розмарин – 1 гілочка.
Процес приготування:
Крок 1. Викладаємо на робочу поверхню все необхідне: овочі і розмарин обполіскуємо під струменем води.
Крок 2. Яйця варимо близько 4 хвилин у киплячій воді, далі остуджуємо і очищаємо.
Крок 3. Не гаючи часу, в каструльку закидаємо часник, горошини перцю, лаврушку і розмарин. Заливаємо прянощі водою.
Крок 4. Додаємо в розчин бурякову соломку, оцет, соєвий соус, цукровий пісок, сіль і рослинне масло. Суміш кип’ятимо і знімаємо з плити.
Крок 5. Яйця закидаємо в невелику баночку з кришкою.
Крок 6. Теплим маринадом заливаємо основний інгредієнт і закриваємо банку, наполягаємо мінімум три години, а краще – добу.
Крок 7. Приємного апетиту!