Морквяна ікра на зиму – 5 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Ікра з моркви і цибулі на зиму

Ікра з моркви і цибулі на зиму відрізняється від аналогів неймовірним ароматом. Саме прянощі і запечені компоненти дозволяють домогтися шикарного запаху. Завдяки манці ікра має досить густу і ніжну текстуру і виглядає гідно.

Час готування – 14 год 30 хв.

Час приготування – 1 ч. 00 хв.

Порції – 40

Склад:

  • Морква – 400 гр.
  • Помідори – 500 гр.
  • Цибуля – 300 гр.
  • Перець болгарський – 600 гр.
  • Манна крупа – 160 гр.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Мускатний горіх – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти за списком. Моркву, цибулю і часник очищаємо. Томатів і перцю змиваємо забруднене наліт. Видаляємо плодоніжки, в перцях вичищаємо нутрощі. Зелень гарненько перебираємо і промиваємо. Відразу ж вимиваємо баночки і прогріваємо їх.

Крок 2. Рубаємо часник або пропускаємо через часникодавку. Помідори та перці ріжемо на четвертинки. Цибулю з морквою нарізаємо кубиками.

Крок 3. Деко промазуємо рослинним маслом, викладаємо моркву, цибулю, помідори і перці. Розміщуємо в прогрітій до 180° духовці 15 хвилин. З запечених овочів знімаємо шкірку. Після чого подрібнюємо їх зручним агрегатом. Маса повинна стати гладкою.

Крок 4. У сковорідку з важким дном наливаємо олію і відправляємо перекручені овочі і рубаний часник. Тушкуємо 1,5 години. Через деякий час вводимо манку при постійному помішуванні, проварюємо ще 15 хвилин. Солимо, солодим, приправляємо перцем і мускатним горіхом. Наливаємо оцтову кислоту і доготавливаем масу протягом 5 хвилин.

Крок 5. Стерильні банки наповнюємо морквяної ікрою, закручуємо, залишаємо на ніч остуджуватися. Остиглі закрутки переміщаємо в льох. Ікра зберігається не більше шести місяців. Але зазвичай витрачаються значно швидше, так як користується підвищеним попитом серед домочадців і друзів.

Крок 6. Блюдо виразно гідно вашої уваги. Це хороший спосіб зберегти коренеплід. При звичайному зберіганні плоди часто втрачають свою соковитість і пружність, так і просто займають багато місця. Приємного апетиту!