Морські гребінці – це одні з найбільш цінних молюсків, що володіють неповторним смаком. З морепродукта готують безліч вишуканих страв. Для вас ми зробили підбірку з десяти рецептів приготування гребінців з покроковими фотографіями. Вибирайте підходящий варіант, радуйте себе і рідних яскравим ресторанним частуванням.
Морські гребінці в вершковому соусі
Морські гребінці в вершковому соусі виходять неймовірно ніжними і цікавими за смаком. Оригінальне і вишукане частування кожен зможе приготувати на своїй кухні. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Побалуйте себе і своїх близьких!
Інгредієнти на
2 порц.
- Морські гребінці ½ кг
- Вершки 100 мл
- Масло вершкове 20 гр.
- Олія оливкова 30 мл
- Біле сухе вино 30 мл
- Часник 3 зуб.
- Петрушка 2 гілки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Підготуємо необхідні продукти за списком.
- Морські гребінці попередньо розморожуємо, промиваємо під водою і обсушуємо. Зубчики часнику дрібно нарізаємо.
- Розігріваємо в сковороді вершкове і оливкове масло. Обсмажуємо на ньому гребінці до рум’янцю з усіх боків. Солимо їх і перчимо за смаком.
- Прибираємо гребінці. У цій же сковороді смажимо часник до появи яскравого часникового аромату.
- Виливаємо сюди сухе вино. Даємо алкоголю випаруватися.
- Далі вливаємо вершки. Тушкуємо їх на тихому вогні до загусання, солимо і перчимо за смаком.
- Занурюємо в вершковий соус гребінці. Посипаємо частування подрібненою петрушкою і тушкуємо одну хвилину до повної готовності.
- Морські гребінці в вершковому соусі готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Морські гребінці, приготовані на сковороді
Морські гребінці, приготовані на сковороді, здивують вас своїм неповторним смаком і привабливою подачею. Таке частування точно нікого не залишить байдужим. Щоб приготувати молюск як у найкращих ресторанах, використовуйте наш простий рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- морські Гребінці – 0,5 кг
- Часник – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лимон – 0,5 шт.
- Масло оливкове – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо розморожуємо морські гребінці, промиваємо їх і обсушуємо.
Крок 2. Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Тут можна обсмажити зубчики часнику для додання апетитного аромату.
Крок 3. Викладаємо в розпечене масло підготовлені гребінці.
Крок 4. Обсмажуємо морепродукт до золотистої скоринки з кожної сторони.
Крок 5. В кінці готування посипаємо сіллю, чорним меленим перцем і поливаємо лимонним соком.
Крок 6. Обсмажені молюски перекладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
Крок 7. Морські гребінці, приготовані на сковороді, готові. Подавайте до столу зі свіжою зеленню і овочами!
Морські гребінці в духовці
Морські гребінці в духовці – оригінальне блюдо для вашого особливого вечері. Таке частування приємно здивує своїм неповторним смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- морські Гребінці – 12 шт.
- Вино біле сухе – 150 мл
- Цибуля-порей/цибуля шалот – 1 стебло./1 шт.
- Борошно – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Молоко – 150 мл
- Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
- Сир тертий – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо розморожуємо морські гребінці, промиваємо їх і обсушуємо. Після тушкуємо їх в білому вині за три хвилини з кожного боку.
Крок 2. Выпаренное вино перелити в окремий посуд. У сковороді розтоплюємо вершкове масло. Обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю до м’якості.
Крок 3. Доповнюємо продукт борошном і выпаренным вином. Перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.
Крок 4. Вливаємо молоко і тушкуємо заготовку до загустіння.
Крок 5. Викладаємо гребінці в невеликі формочки. Якщо у вас є раковини від гребінців, то використовуйте їх.
Крок 6. Вливаємо сюди соус з лука. Додаємо сіль, перець, панірувальні сухарі і тертий сир. Запікаємо частування 7-10 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 7. Морські гребінці в духовці готові. Пригощайтеся!
Салат з морськими гребінцями
Салат з морськими гребінцями – це апетитна закуска для вашого святкового столу або особливого вечері у вузькому колі. Таке частування порадує вас вишуканим смаком і привабливою подачею. Для приготування страви з морепродуктом беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 1
Склад:
- морські Гребінці – 125 гр.
- Салат айсберг – 75 гр.
- Помідори черрі – 50 гр.
- Сир моцарелла – 50 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Часник – 1 зубчик
- Соус табаско – 2 гр.
- Оцет бальзамічний – 1 ст. л.
- Цукор – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо розморожуємо морські гребінці, промиваємо їх і обсушуємо. Після поливаємо лимонним соком, посипаємо сіллю і чорним меленим перцем.
Крок 2. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо на ньому зубчик часнику до появи аромату. Після часник прибираємо з масла.
Крок 3. Відправляємо гребінці в сковороду. Обсмажуємо їх до яскравого рум’янцю з усіх боків.
Крок 4. Промиваємо і обсушуємо салатні листочки, дрібно нарізаємо їх.
Крок 5. Помідори черрі ділимо на половинки. Моцарелу також нарізаємо.
Крок 6. Підготуємо заправку з оливкової олії, соусу табаско, бальзамічного оцту, цукру, солі і перцю. З’єднуємо гребінці з овочами і сиром, поливаємо заправкою.
Крок 7. Салат з морськими гребінцями готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Морські гребінці на сковороді з часником
Морські гребінці на сковороді з часником виходять дивно ніжними і цікавими за смаком. Апетитне ресторанну страву кожен зможе приготувати на своїй кухні. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Побалуйте себе і своїх близьких!
Час приготування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 1
Інгредієнти:
- морські Гребінці – 5 шт.
- Шпинат – 30 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- соєвий Соус – 20 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Морські гребінці попередньо розморожуємо, обсушуємо паперовими рушниками, після солимо і перчимо за смаком.
Крок 2. Обсмажуємо гребінці на олії до рум’яної скоринки з обох сторін.
Крок 3. Листя шпинату промиваємо, ошпарюємо окропом і обсушуємо.
Крок 4. На сервірувальну тарілку викладаємо рум’яні гребінці і підготовлений шпинат.
Крок 5. Подрібнюємо часник. Кладемо його в сотейник разом з вершковим маслом. Смажимо часник до появи яскравого аромату.
Крок 6. Вливаємо в олія соєвий соус і трохи води. Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Даємо трохи випаруватися рідини і вимикаємо вогонь.
Крок 7. Поливаємо соусом готові гребінці на тарілці.
Крок 8. Морські гребінці з часником готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Як приготувати заморожені морські гребінці на сковороді
Як приготувати заморожені морські гребінці на сковороді, ми докладно описали в нашому покроковому рецепті. З перевіреною кулінарної ідеєю ви легко і швидко приготуєте вишукану ресторанну страву в домашніх умовах. Обов’язково беріть на замітку!
Час приготування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Гребінці морські заморожені – 0,5 кг
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Насіння кунжуту – 1 ч. л.
- Лимон – 0,5 шт.
- Масло оливкове – за смаком.
Крок 1. Даємо відтанути замороженим гребінців, після промиваємо їх і обсушуємо паперовими рушниками.
Крок 2. Посипаємо морепродукт сіллю, чорним меленим перцем і поливаємо лимонним соком.
Крок 3. Кладемо молюски в глибоку миску, поливаємо оливковою олією, перемішуємо і ставимо в холодильник на 20 хвилин.
Крок 4. Розжарюємо суху сковороду і підрум’янюємо кунжутне насіння. Перекладаємо їх на тарілку.
Крок 5. Підготовлені гребінці викладаємо на розігріту сковороду.
Крок 6. Обсмажуємо морепродукт до рум’янцю з усіх боків. Викладаємо на тарілку і посипаємо кунжутом.
Крок 7. Заморожені морські гребінці на сковороді готові. Пригощайтеся!
Морські гребінці по-корейськи
Морські гребінці по-корейськи – це неймовірно смачне і апетитне частування, яке точно різноманітить ваше меню і цікаво доповнить стіл. Для приготування молюсків в корейському стилі використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- морські Гребінці – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Морква – 100 гр.
- Перець болгарський – 200 гр.
- Огірки – 200 гр.
- Часник – 5 зубчиків.
- Оцет рисовий – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Насіння кунжуту – 2 ч. л.
- Масло кунжутне – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Сік лайма – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Морські гребінці попередньо розморожуємо, промиваємо й обсушуємо паперовим рушником. Заливаємо їх рисовим оцтом, солимо, перчимо та посипаємо цукром.
Крок 3. Обсмажуємо гребінці на олії до рум’яної скоринки.
Крок 4. Після в сковороді обсмажуємо тонкі півкільця цибулі.
Крок 5. Очищаємо і промиваємо овочі. Моркву і огірок пропускаємо через тертці для корейської моркви. Болгарський перець ріжемо тонкою соломкою.
Крок 6. З’єднуємо овочі в глибокій мисці з гребінцями. Доповнюємо вміст подрібненим часником, насінням кунжуту, кунжутним маслом і лимонним соком. Добре перемішуємо.
Крок 7. Морські гребінці по-корейськи готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Морські гребінці з рисом
Морські гребінці з рисом – вишукана страва для вашого небанального вечері. Таке частування приємно здивує своїм неповторним смаком і гарним зовнішнім виглядом. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Склад:
- морські Гребінці – 250 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сік апельсиновий – 200 мл
- Вершки 20% – 200 мл
- Сіль – 1 щіпка.
Для рису:
- Рис – 100 гр.
- Масло вершкове – 25 гр.
- Шпинат – 1 пачка.
- Вершки 20% – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Рис відварюємо до повної готовності.
Крок 2. Морські гребінці розморожуємо, промиваємо й обсушуємо. Промиваємо і обсушуємо листочки шпинату.
Крок 3. Виливаємо апельсиновий сік в сотейник. Ставимо на плиту.
Крок 4. Кип’ятимо сік, після варимо на слабкому вогні 10-15 хвилин.
Крок 5. Виливаємо в киплячий сік вершки. Варимо ще 15 хвилин, постійно помішуючи.
Крок 6. Соус повинен стати ніжним і густим. Солимо його за смаком.
Крок 7. Далі займемося соусом для рису. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло.
Крок 8. Викладаємо сюди листочки шпинату.
Крок 9. Коли шпинат зменшиться в обсязі, солимо і перчимо його.
Крок 10. Виливаємо вершки і тушкуємо ще близько трьох хвилин.
Крок 11. Загустілий соус з вершків і шпинату знімаємо з плити.
Крок 12. Підготовлені гребінці швидко обсмажуємо на вершковому маслі з подрібненими зубчиками часнику.
Крок 13. Починаємо укладати страву на тарілку з допомогою сервіровки кільце. Спочатку вливаємо соус зі шпинатом.
Крок 14. Кладемо на нього рис і викладаємо гребінці.
Крок 15. Доповнюємо частування апельсиновим соусом. Можна красиво розмазати його по тарілці.
Крок 16. Морські гребінці з рисом готові. Подавайте частування до столу!
Морські гребінці з овочами
Морські гребінці з овочами – це неймовірно смачне і апетитне частування, яке точно різноманітить ваше меню і прикрасить стіл. Для приготування молюсків з овочами беріть на замітку перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями. Порадуйте себе і своїх близьких!
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 1
Склад:
- морські Гребінці – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Базилік сушений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Даємо відтанути замороженим гребінців, після промиваємо їх і обсушуємо паперовим рушником.
Крок 2. Подрібнюємо зубчики часнику.
Крок 3. Соєвий соус перемішуємо з часником і сушеним базиліком.
Крок 4. Доповнюємо суміш оливковою олією.
Крок 5. Занурюємо підготовлені гребінці в маринад. Перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.
Крок 6. Очищаємо цибулю й ріжемо його тонкими півкільцями.
Крок 7. Тонкою соломкою болгарський перець нарізаємо.
Крок 8. Цибулю обсмажуємо до рум’янцю на оливковій олії.
Крок 9. Відправляємо до цибулі соломку болгарського перцю.
Крок 10. Перемішуємо овочі і смажимо до рум’янцю перцю.
Крок 11. Окремо обсмажуємо морські гребінці в маринаді до рум’янцю. Після викладаємо їх на тарілку разом з овочами.
Крок 12. Морські гребінці з овочами готові. Подавайте до столу і пробуйте!
Морські гребінці, приготовані на грилі
Морські гребінці, приготовані на грилі, порадують вас своїм особливим смаком. Рум’яна кірочка вишуканого морепродукта нікого не залишить байдужим. Для приготування цікавого страви на грилю використовуйте перевірену кулінарну ідею з нашої збірки.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- морські Гребінці – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Масло оливкова – 50 мл
- Чебрець сушений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокій тарілці з’єднуємо оливкова олія, лимонний сік, подрібнений зубчик часнику, сіль і спеції. Добре все перемішуємо.
Крок 2. Розморожуємо, промиваємо й обсушуємо морські гребінці. Руками видаляємо жорстку м’яз молюсків.
Крок 3. Занурюємо підготовлені гребінці в маринад. Перемішуємо.
Крок 4. Дерев’яні шпажки вимочуємо у воді, щоб вони підгоряли.
Крок 5. Нанизуємо морські гребінці на шпажки.
Крок 6. Відправляємо заготовки на гриль. Готуємо частування до рум’яної скоринки з усіх боків.
Крок 7. Морські гребінці, приготовані на грилі, можна подавати до столу. Приємного апетиту!