Онігірі – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Смажені онігірі

Смажені онігірі – це шалено смачне і ароматне азіатське блюдо, яке підкорить вас ще при першому знайомстві». Головний секрет успішного приготування полягає в правильній варінні рису, адже крупа в даному страву виступає в якості основи, тому зіпсувати її ніяк не можна.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Рис японський – 300 гр.
  • Вода – 400 мл
  • Сіль – ½ ч. л.
  • соєвий Соус – 2 ч. л.
  • Масло олію – для смаження.
  • Кунжут насіння – за смаком.

Для начинки:

  • Гриби шиітаке» – 130 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло соняшникове – 0,5 ч. л.
  • Соус теріякі» – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. На розпеченому рослинному маслі швидко обсмажуємо зубчик часнику, не більше 60 секунд. Зубець прибираємо і закидаємо подрібнені гриби, готуємо протягом 8-10 хвилин з додаванням соусу «теріякі», до випаровування вологи і золотавості. Викладаємо в тарілку і охолодити.

Крок 2. В 3-4 водах крупу промиваємо, перетираючи крупинки крізь пальці. Відкидаємо на друшляк.

Крок 3. Висипаємо рис в сотейник, заливаємо водою і варимо 10-12 хвилин після закипання під кришкою на помірному нагріві. У процесі варіння не слід відкривати каструлю і перемішувати компонент. Після закінчення часу, витримуємо рис під кришкою ще 10-20 хвилин.

Крок 4. До крупі висипаємо кунжут, додаємо соєвий соус, трохи солі, акуратно перемішуємо. Прикриваємо основу вологою льняною серветкою, щоб рис не обветрился.

Крок 5. В долоні беремо велику жменю рису, розрівнюємо і по центру робимо пальцем отвір для начинки.

Крок 6. Кладемо 1-2 чайних ложки грибів і надаємо онігірі бажану форму.

Крок 7. Рисові трикутники обсмажуємо на гарячому рослинному маслі до утворення характерною скоринки. Намагаємося перевертати акуратно, не порушуючи цілісність.

Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!