Смажені онігірі
Смажені онігірі – це шалено смачне і ароматне азіатське блюдо, яке підкорить вас ще при першому знайомстві». Головний секрет успішного приготування полягає в правильній варінні рису, адже крупа в даному страву виступає в якості основи, тому зіпсувати її ніяк не можна.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Рис японський – 300 гр.
- Вода – 400 мл
- Сіль – ½ ч. л.
- соєвий Соус – 2 ч. л.
- Масло олію – для смаження.
- Кунжут насіння – за смаком.
Для начинки:
- Гриби шиітаке» – 130 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Масло соняшникове – 0,5 ч. л.
- Соус теріякі» – 2 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. На розпеченому рослинному маслі швидко обсмажуємо зубчик часнику, не більше 60 секунд. Зубець прибираємо і закидаємо подрібнені гриби, готуємо протягом 8-10 хвилин з додаванням соусу «теріякі», до випаровування вологи і золотавості. Викладаємо в тарілку і охолодити.
Крок 2. В 3-4 водах крупу промиваємо, перетираючи крупинки крізь пальці. Відкидаємо на друшляк.
Крок 3. Висипаємо рис в сотейник, заливаємо водою і варимо 10-12 хвилин після закипання під кришкою на помірному нагріві. У процесі варіння не слід відкривати каструлю і перемішувати компонент. Після закінчення часу, витримуємо рис під кришкою ще 10-20 хвилин.
Крок 4. До крупі висипаємо кунжут, додаємо соєвий соус, трохи солі, акуратно перемішуємо. Прикриваємо основу вологою льняною серветкою, щоб рис не обветрился.
Крок 5. В долоні беремо велику жменю рису, розрівнюємо і по центру робимо пальцем отвір для начинки.
Крок 6. Кладемо 1-2 чайних ложки грибів і надаємо онігірі бажану форму.
Крок 7. Рисові трикутники обсмажуємо на гарячому рослинному маслі до утворення характерною скоринки. Намагаємося перевертати акуратно, не порушуючи цілісність.
Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!