Сирний пиріг з пісочної крихтою в духовці
Сирний пиріг з пісочної крихтою в духовці – це неймовірно ароматна і смачна випічка, з приготуванням якої впорається навіть початківець кулінар. Рекомендуємо вам доповнити начинку кислими ягодами брусниці і кисло-солодкими яблуками, виходить настільки смачно, що зупинитися просто неможливо!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 10-12.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Сир – 400 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Яблука кислі – 3 шт.
- Ванілін – 2 гр.
- Крупа манна – 2 ст. л.
- Брусниця – за смаком.
- Сметана – 200 гр.
- Сік лимона – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підморожене вершкове масло нарізаємо довільними шматочками невеликого розміру.
Крок 2. У чашу блендера висипаємо цукровий пісок і борошно.
Крок 3. Слідом відправляємо кубики масла.
Крок 4. Подрібнюємо в крихту.
Крок 5. Візуально відміряємо трохи більше половини крихти і розподіляємо її по дну форми для випікання, попередньо вкриті пекарської папером – трамбуем.
Крок 6. Для начинки до сиру додаємо цукровий пісок, ванілін і манку.
Крок 7. Також вводимо сметану і курячі яйця.
Крок 8. З яблук чистимо шкірку, вирізаємо насіннєву коробочку і плодоніжку, м’якоть подрібнюємо за допомогою великої терки і поливаємо лимонним соком, щоб фрукт не потемнів.
Крок 9. Яблука змішуємо з сирною масою і викладаємо на основу майбутнього десерту.
Крок 10. Рівномірно насипаємо кислі ягоди.
Крок 11. Начинку «закриваємо» залишками піщаної крихти.
Крок 12. Готуємо частування в режимі конфекции протягом 45-50 хвилин (200 градусів).
Крок 13. По закінченні термічної обробки, залишаємо випічку в духовці до повного охолодження. Потім дістаємо і нарізаємо.
Крок 14. Приємного апетиту!