Пісочний пиріг з сиром – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Сирний пиріг з пісочної крихтою в духовці

Сирний пиріг з пісочної крихтою в духовці – це неймовірно ароматна і смачна випічка, з приготуванням якої впорається навіть початківець кулінар. Рекомендуємо вам доповнити начинку кислими ягодами брусниці і кисло-солодкими яблуками, виходить настільки смачно, що зупинитися просто неможливо!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 10-12.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 200 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Сир – 400 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Яблука кислі – 3 шт.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Крупа манна – 2 ст. л.
  • Брусниця – за смаком.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сік лимона – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підморожене вершкове масло нарізаємо довільними шматочками невеликого розміру.

Крок 2. У чашу блендера висипаємо цукровий пісок і борошно.

Крок 3. Слідом відправляємо кубики масла.

Крок 4. Подрібнюємо в крихту.

Крок 5. Візуально відміряємо трохи більше половини крихти і розподіляємо її по дну форми для випікання, попередньо вкриті пекарської папером – трамбуем.

Крок 6. Для начинки до сиру додаємо цукровий пісок, ванілін і манку.

Крок 7. Також вводимо сметану і курячі яйця.

Крок 8. З яблук чистимо шкірку, вирізаємо насіннєву коробочку і плодоніжку, м’якоть подрібнюємо за допомогою великої терки і поливаємо лимонним соком, щоб фрукт не потемнів.

Крок 9. Яблука змішуємо з сирною масою і викладаємо на основу майбутнього десерту.

Крок 10. Рівномірно насипаємо кислі ягоди.

Крок 11. Начинку «закриваємо» залишками піщаної крихти.

Крок 12. Готуємо частування в режимі конфекции протягом 45-50 хвилин (200 градусів).

Крок 13. По закінченні термічної обробки, залишаємо випічку в духовці до повного охолодження. Потім дістаємо і нарізаємо.

Крок 14. Приємного апетиту!