Пісочний пиріг з сиром – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Пісочний пиріг з сиром та вишнями

Пісочний пиріг з сиром та вишнями – це вишукане частування, яке здивує не тільки ваших домочадців, але і запрошених гостей. Скуштувавши шматочок такого ласощі, ніхто не посміє засумніватися у вашому кулінарному талант і кондитерських здібностях, бо вишня, сир і ніжне тісто – це запорука успіху!

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6-8.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 240 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.

Для начинки:

  • Сир 9% – 500 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Вишня – 300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. В об’ємну ємність просіваємо борошно з розпушувачем, також вводимо кубики охолодженого масла і цукровий пісок.

Крок 2. Руками розтираємо складові в крихту і вбиваємо яйце – гарненько перемішуємо.

Крок 3. З еластичної маси збираємо кулька, затягуємо плівкою і відправляємо в холод на 30-40 хвилин.

Крок 4. Для начинки в окремому посуді змішуємо сир, сметану, яйця і цукор. Ягоди обполіскуємо під струменем води, обсушуємо і видаляємо кісточки.

Крок 5. Сирну суміш перебиваємо блендером до отримання однорідної і гладкої консистенції.

Крок 6. Дно жароміцної посуду вистилаємо пергаментом і викладаємо розкачане тісто, пальцями формуем бортики і наколюємо основу за допомогою виделки.

Крок 7. На підставу виливаємо начинку і красиво викладаємо вишню.

Крок 8. Випікаємо частування протягом 50-60 хвилин при температурної позначки 180 градусів.

Крок 9. Для того, щоб випічка добре різалася і не розламувалася – остуджуємо. Готуйте і отримуйте задоволення!