Пісочний пиріг з сиром та вишнями
Пісочний пиріг з сиром та вишнями – це вишукане частування, яке здивує не тільки ваших домочадців, але і запрошених гостей. Скуштувавши шматочок такого ласощі, ніхто не посміє засумніватися у вашому кулінарному талант і кондитерських здібностях, бо вишня, сир і ніжне тісто – це запорука успіху!
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 6-8.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 240 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
Для начинки:
- Сир 9% – 500 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Вишня – 300 гр.
Процес приготування:
Крок 1. В об’ємну ємність просіваємо борошно з розпушувачем, також вводимо кубики охолодженого масла і цукровий пісок.
Крок 2. Руками розтираємо складові в крихту і вбиваємо яйце – гарненько перемішуємо.
Крок 3. З еластичної маси збираємо кулька, затягуємо плівкою і відправляємо в холод на 30-40 хвилин.
Крок 4. Для начинки в окремому посуді змішуємо сир, сметану, яйця і цукор. Ягоди обполіскуємо під струменем води, обсушуємо і видаляємо кісточки.
Крок 5. Сирну суміш перебиваємо блендером до отримання однорідної і гладкої консистенції.
Крок 6. Дно жароміцної посуду вистилаємо пергаментом і викладаємо розкачане тісто, пальцями формуем бортики і наколюємо основу за допомогою виделки.
Крок 7. На підставу виливаємо начинку і красиво викладаємо вишню.
Крок 8. Випікаємо частування протягом 50-60 хвилин при температурної позначки 180 градусів.
Крок 9. Для того, щоб випічка добре різалася і не розламувалася – остуджуємо. Готуйте і отримуйте задоволення!