Пісочний пиріг з сиром – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Сирний пиріг з пісочного тіста з яблуками

Сирний пиріг з пісочного тіста з яблуками – це чудове поєднання смаків і текстур, зібраних в одному десерті. Ніжна сирна начинка з кисло-солодким яблучним смаком ідеально гармонує з розсипчастим пісочним тістом, приготовленим на основі маргарину.

Час готування – 70 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

Для тіста:

  • Борошна – 2 склянки
  • Цукор-пісок – ½ склянки
  • Маргарин – 180 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яйце – 1 шт.

Для начинки:

  • Сир – 200 гр.
  • Яблука – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з тіста: в тарілці з високими бортами об’єднуємо цукровий пісок, борошно, розпушувач і трохи солі – вимішуємо і додаємо кубики маргарину. В однорідну масу вводимо яйце і замішуємо тісто.

Крок 2. Ділимо отриману масу на дві кульки, один повинен бути трохи більше іншого. Грудочки поміщаємо в пакет або загорнути в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 20-30 хвилин.

Крок 3. Паралельно натираємо яблучну м’якоть і змішуємо її з сиром, ваніліном і цукром.

Крок 4. Більший шматок тіста розкачуємо в коржик, по діаметру трохи більше, ніж ваша форма – укладаємо в форму, викладаємо фруктово-сирну начинку. Також рекомендується вистелити форму пекарської папером.

Крок 5. Меншу частину основи також розкачуємо і викладаємо поверх начинки, скріплюючи краю, пару раз наколюємо виделкою.

Крок 6. Готуємо ласощі близько 30-35 хвилин (180 градусів). Перед подачею охолодити і знімаємо пробу. Приємного апетиту!