Сирний пиріг з пісочного тіста з яблуками
Сирний пиріг з пісочного тіста з яблуками – це чудове поєднання смаків і текстур, зібраних в одному десерті. Ніжна сирна начинка з кисло-солодким яблучним смаком ідеально гармонує з розсипчастим пісочним тістом, приготовленим на основі маргарину.
Час готування – 70 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Склад:
Для тіста:
- Борошна – 2 склянки
- Цукор-пісок – ½ склянки
- Маргарин – 180 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Яйце – 1 шт.
Для начинки:
- Сир – 200 гр.
- Яблука – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Ванілін – 1 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо з тіста: в тарілці з високими бортами об’єднуємо цукровий пісок, борошно, розпушувач і трохи солі – вимішуємо і додаємо кубики маргарину. В однорідну масу вводимо яйце і замішуємо тісто.
Крок 2. Ділимо отриману масу на дві кульки, один повинен бути трохи більше іншого. Грудочки поміщаємо в пакет або загорнути в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 20-30 хвилин.
Крок 3. Паралельно натираємо яблучну м’якоть і змішуємо її з сиром, ваніліном і цукром.
Крок 4. Більший шматок тіста розкачуємо в коржик, по діаметру трохи більше, ніж ваша форма – укладаємо в форму, викладаємо фруктово-сирну начинку. Також рекомендується вистелити форму пекарської папером.
Крок 5. Меншу частину основи також розкачуємо і викладаємо поверх начинки, скріплюючи краю, пару раз наколюємо виделкою.
Крок 6. Готуємо ласощі близько 30-35 хвилин (180 градусів). Перед подачею охолодити і знімаємо пробу. Приємного апетиту!