Пісочний пиріг з сиром – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Пісочний пиріг з сиром та ягодами

Пісочний пиріг з сиром та ягодами – це ласощі, яке можна готувати, як влітку, так і в холодний період року, тому як в рецепті допускається використання не тільки свіжих ягід, але і заморожених. Скрасьте сімейне чаювання і приготуйте ніжну і шалено ароматну випічку!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 10.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 200 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Сметана – 50 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 80 гр.

Для начинки:

  • Ягоди – 1 склянка
  • Сир – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Сметана – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Змішуємо борошно і соду.

Крок 2. Шматочок вершкового масла ріжемо кубиками і відправляємо до сухих компонентів.

Крок 3. Підсипаємо цукор.

Крок 4. Доповнюємо масу сметаною і гарненько перемішуємо, збираємо в шар і ставимо в холод на 15-20 хвилин.

Крок 5. В окремій ємності об’єднуємо сметану і сир.

Крок 6. Підсипаємо цукор (пару столових ложок залишаємо для наступних кроків) і крохмаль – заважаємо.

Крок 7. Форму для випікання промазуємо маслом і присипаємо борошном, руками розподіляємо пісочну основу, формуючи невисокі бортики. Підстава проколюємо виделкою для рівномірного випікання.

Крок 8. Зверху формуємо шар сирної маси.

Крок 9. Розподіляємо ягоди.

Крок 10. Верхній шар доповнюємо цукром.

Крок 11. Готуємо в духовій шафі, попередньо прогрітому до 180 градусів протягом 25-30 хвилин.

Крок 12. Десерту даємо трохи часу охолонути природним шляхом і стабілізуватися, потім нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу. Приємного чаювання!