Пісочний пиріг з сиром – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з пісочного тіста з сиром і маком

Пиріг з пісочного тіста з сиром і маком – це приголомшливе поєднання компонентів, яке в буквальному сенсі тане в роті. Адже що може бути смачніше, ніж ніжна пісочна основа з прошарком з кондитерського маку і повітряного сиру? Для хрусткості рекомендуємо вам присипати верхівку рубаними горішками – пальчики оближеш!

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 10.

Склад:

Для тіста:

  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Борошно – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Горіхи (будь-які) – 50 гр.
  • Вода (холодна) – 5 ст. л.

Для сирного шару:

  • Сир м’який – 500 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Крохмаль – 1 ст. л.

Для макового шару:

  • Мак – 100 гр.
  • Молоко – 160 мл
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. В крихту перетираємо кубики холодного вершкового масла, цукровий пісок і борошно.

Крок 2. Одну четверту частину основи відокремлюємо і прибираємо в сторону, а до великого шматка підливаємо воду і замішуємо тісто.

Крок 3. До крихті висипаємо будь подрібнені горішки, які вам подобаються.

Крок 4. Розподіляємо тісто по формі, як показано на фото, зрізаємо надлишки – відправляємо в холод.

Крок 5. В цей час перемелюємо мак в блендері або кавомолці і висипаємо в сотейник.

Крок 6. В цю ж ємність, додаємо молоко і цукор – проварюємо на повільному вогні до загустіння, приблизно, 5-7 хвилин.

Крок 7. Масу злегка остуджуємо і доповнюємо крохмалем і яйцем – ретельно перемішуємо.

Крок 8. В іншій тарілці перетираємо сир з яйцями, цукром-піском, крохмалем і ваніліном.

Крок 9. На охолоджену основу переливаємо мак з молоком.

Крок 10. Зверху викладаємо сирний шар.

Крок 11. Тепер рівномірно висипаємо горіхову крихту і переміщаємо напівфабрикат в духовку: 180 градусів 45-50 хвилин.

Крок 12. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!