Пиріг з пісочного тіста з сиром і маком
Пиріг з пісочного тіста з сиром і маком – це приголомшливе поєднання компонентів, яке в буквальному сенсі тане в роті. Адже що може бути смачніше, ніж ніжна пісочна основа з прошарком з кондитерського маку і повітряного сиру? Для хрусткості рекомендуємо вам присипати верхівку рубаними горішками – пальчики оближеш!
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 25-30 хв.
Порції – 10.
Склад:
Для тіста:
- Масло вершкове – 150 гр.
- Борошно – 300 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Горіхи (будь-які) – 50 гр.
- Вода (холодна) – 5 ст. л.
Для сирного шару:
- Сир м’який – 500 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Ванілін – 2 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Крохмаль – 1 ст. л.
Для макового шару:
- Мак – 100 гр.
- Молоко – 160 мл
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Крохмаль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. В крихту перетираємо кубики холодного вершкового масла, цукровий пісок і борошно.
Крок 2. Одну четверту частину основи відокремлюємо і прибираємо в сторону, а до великого шматка підливаємо воду і замішуємо тісто.
Крок 3. До крихті висипаємо будь подрібнені горішки, які вам подобаються.
Крок 4. Розподіляємо тісто по формі, як показано на фото, зрізаємо надлишки – відправляємо в холод.
Крок 5. В цей час перемелюємо мак в блендері або кавомолці і висипаємо в сотейник.
Крок 6. В цю ж ємність, додаємо молоко і цукор – проварюємо на повільному вогні до загустіння, приблизно, 5-7 хвилин.
Крок 7. Масу злегка остуджуємо і доповнюємо крохмалем і яйцем – ретельно перемішуємо.
Крок 8. В іншій тарілці перетираємо сир з яйцями, цукром-піском, крохмалем і ваніліном.
Крок 9. На охолоджену основу переливаємо мак з молоком.
Крок 10. Зверху викладаємо сирний шар.
Крок 11. Тепер рівномірно висипаємо горіхову крихту і переміщаємо напівфабрикат в духовку: 180 градусів 45-50 хвилин.
Крок 12. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!