Відкритий пісочний пиріг з сиром в духовці
Відкритий пісочний пиріг з сиром в духовці закохує в себе з першого укусу, що зовсім не дивно. Адже ніжний і однорідний сир, більше нагадує суфле, чудово поєднується з солодким тістом, замішаним на основі вершкового масла і яєць. Обов’язково спечіть цей пиріг, і сім’я скаже вам спасибі!
Час готування – 120 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 250 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Сода – ½ ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Сир – 400 гр.
- Кефір – 100 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Крохмаль – 2 ст. л.
- Ванілін – 1 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування озброюємося кухонними грамовими вагами і відміряє потрібну кількість сухих і рідких інгредієнтів.
Крок 2. Приступимо до приготування тіста: холодне масло натираємо на крупній тертці і розтираємо з просіяним борошном, содою і сіллю. В іншій мисці збиваємо яйця в піну і, продовжуючи роботу міксера, висипаємо цукровий пісок.
Крок 3. Змішуємо суху суміш і рідку масу – замішуємо тісто, викладаємо грудку на посуд, присипану борошном, і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
Крок 4. І поки тісто «відпочиває» — міксером збиваємо сир з кефіром, яйцями, ваніліном, цукром і крохмалем.
Крок 5. Форму змащуємо вершковим маслом і кладемо в неї розкачане тісто, пальцями формуємо рівні бортики.
Крок 6. На основу рівномірно викладаємо начинку, переміщаємо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів.
Крок 7. Випікаємо десерт 45 хвилин, потім переставляємо на верхній рівень духовки і печемо ще 15 хвилин. Готовий пиріг злегка остуджуємо і декоруємо по своєму смаку. Приємного апетиту!