Пісочний пиріг з сиром – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Пісочний пиріг з варенням і сиром

Пісочний пиріг з варенням і сиром – це просте у приготуванні, але в той же час, дуже смачне ласощі, яке припаде до смаку кожному, хто спробує хоча б маленький шматочок. Готується пиріжок виключно із простих і доступних продуктів, які зазвичай є під рукою. Варення можна використовувати будь-яке, а також замінювати його конфітюром або джемом.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 12.

Склад:

Для начинки:

  • Сир – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Есенція ванільна – ½ ч. л.
  • Варення полуничне – 100 гр.
  • Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
  • Яйця – 3 шт.

Для тіста:

  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 250 гр.
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо тісто: у глибокій ємності перемішуємо борошно з розпушувачем, сіллю і цукром.

Крок 2. Додаємо кубики охолодженого вершкового масла і руками розтираємо в крихту.

Крок 3. Тепер доповнюємо основу яйцем і медом – замішуємо м’яке тісто. У разі якщо тісто не хоче збиратися у грудку, рекомендуємо підлити пару ложок молока.

Крок 4. Пісочний «колобок» обмотуємо в плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Крок 5. І поки тісто охолоджується, займемося начинкою: гарненько перемішуємо сир з яйцями, крохмалем, ванільною есенцією і цукром.

Крок 6. Відокремлюємо від основи приблизно 2/3 тіста і розгортаємо в корж трохи більшу діаметром, ніж форма. Також починаємо прогрівати духовку до 170 градусів.

Крок 7. Розкатаний пласт укладаємо в форму, формуючи бортики не менше 3 сантиметрів.

Крок 8. Розподіляємо сирну начинку.

Крок 9. Зверху – ягідне варення.

Крок 10. Тісто також розкачуємо і нарізаємо довгими фігурними смужками, красиво укладаємо поверх начинки. Випікаємо близько 40-45 хвилин.

Крок 11. Після закінчення часу виймаємо з духовки і даємо повністю охолонути.

Крок 12. До столу подаємо в поєднанні з чашкою ароматного чаю. Приємного апетиту!