Пісочний пиріг з варенням і сиром
Пісочний пиріг з варенням і сиром – це просте у приготуванні, але в той же час, дуже смачне ласощі, яке припаде до смаку кожному, хто спробує хоча б маленький шматочок. Готується пиріжок виключно із простих і доступних продуктів, які зазвичай є під рукою. Варення можна використовувати будь-яке, а також замінювати його конфітюром або джемом.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 12.
Склад:
Для начинки:
- Сир – 600 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Есенція ванільна – ½ ч. л.
- Варення полуничне – 100 гр.
- Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
- Яйця – 3 шт.
Для тіста:
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 250 гр.
- Масло вершкове – 125 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Мед – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо тісто: у глибокій ємності перемішуємо борошно з розпушувачем, сіллю і цукром.
Крок 2. Додаємо кубики охолодженого вершкового масла і руками розтираємо в крихту.
Крок 3. Тепер доповнюємо основу яйцем і медом – замішуємо м’яке тісто. У разі якщо тісто не хоче збиратися у грудку, рекомендуємо підлити пару ложок молока.
Крок 4. Пісочний «колобок» обмотуємо в плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
Крок 5. І поки тісто охолоджується, займемося начинкою: гарненько перемішуємо сир з яйцями, крохмалем, ванільною есенцією і цукром.
Крок 6. Відокремлюємо від основи приблизно 2/3 тіста і розгортаємо в корж трохи більшу діаметром, ніж форма. Також починаємо прогрівати духовку до 170 градусів.
Крок 7. Розкатаний пласт укладаємо в форму, формуючи бортики не менше 3 сантиметрів.
Крок 8. Розподіляємо сирну начинку.
Крок 9. Зверху – ягідне варення.
Крок 10. Тісто також розкачуємо і нарізаємо довгими фігурними смужками, красиво укладаємо поверх начинки. Випікаємо близько 40-45 хвилин.
Крок 11. Після закінчення часу виймаємо з духовки і даємо повністю охолонути.
Крок 12. До столу подаємо в поєднанні з чашкою ароматного чаю. Приємного апетиту!