Плов з баранини в мультиварці
Плов з баранини в мультиварці володіє неймовірно привабливим ароматом. М’ясо розвалюється на волокна, а рис розсипається. Страва готується швидко на відміну від оригіналу. Барбарис і зіра надають незабутній смак ситного частування. Готуйте, це дуже просто!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Баранина – 500 гр.
- Рис – 2 склянки
- Часник – 4 зубчики.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Вода – 500-600 мл
- Барбарис – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зіра – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зачистивши баранину, нарізаємо шматочками середнього розміру. Для смачного плову беремо частину з жировими прошарками. Якщо частина пісна, можна взяти трохи курдюка і використовувати замість рослинного масла.
Крок 2. Очищаємо цибулю нарізаємо пір’ям або півкільцями.
Крок 3. Вимиту моркву звільняємо від шкірки за допомогою овочечистки, нарізаємо соломкою або брусками.
Крок 4. У чашу мультиварки вливаємо олію, прогріваємо, запустивши програму “Смаження”, підсмажуємо м’ясо до рум’янцю.
Крок 5. Закладаємо цибулю і розмішуємо.
Крок 6. Кладемо моркву, обсмаживши до м’якості, приправляємо спеціями.
Крок 7. Крупу детально промиваємо. Рис використовуємо бурий, басматі, довгозернистий або круглозерний по вашому розсуду.
Крок 8. Засипаємо в чашу і рівняємо лопаткою. Вливаємо окріп і вставляємо промиті і неочищені часникові часточки. Рідина повинна трохи прикривати рис. Відразу закриваємо прилад, перемикаємо в режим “Плов”. Запускаємо кнопкою “Старт”.
Крок 9. Готуємо до звукового сигналу, після чого відключаємо мультиварку. Розкладаємо по тарілках. Приємного апетиту!