Плов в мультиварці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Плов з баранини в мультиварці

Плов з баранини в мультиварці володіє неймовірно привабливим ароматом. М’ясо розвалюється на волокна, а рис розсипається. Страва готується швидко на відміну від оригіналу. Барбарис і зіра надають незабутній смак ситного частування. Готуйте, це дуже просто!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Баранина – 500 гр.
  • Рис – 2 склянки
  • Часник – 4 зубчики.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Вода – 500-600 мл
  • Барбарис – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зіра – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зачистивши баранину, нарізаємо шматочками середнього розміру. Для смачного плову беремо частину з жировими прошарками. Якщо частина пісна, можна взяти трохи курдюка і використовувати замість рослинного масла.

Крок 2. Очищаємо цибулю нарізаємо пір’ям або півкільцями.

Крок 3. Вимиту моркву звільняємо від шкірки за допомогою овочечистки, нарізаємо соломкою або брусками.

Крок 4. У чашу мультиварки вливаємо олію, прогріваємо, запустивши програму “Смаження”, підсмажуємо м’ясо до рум’янцю.

Крок 5. Закладаємо цибулю і розмішуємо.

Крок 6. Кладемо моркву, обсмаживши до м’якості, приправляємо спеціями.

Крок 7. Крупу детально промиваємо. Рис використовуємо бурий, басматі, довгозернистий або круглозерний по вашому розсуду.

Крок 8. Засипаємо в чашу і рівняємо лопаткою. Вливаємо окріп і вставляємо промиті і неочищені часникові часточки. Рідина повинна трохи прикривати рис. Відразу закриваємо прилад, перемикаємо в режим “Плов”. Запускаємо кнопкою “Старт”.

Крок 9. Готуємо до звукового сигналу, після чого відключаємо мультиварку. Розкладаємо по тарілках. Приємного апетиту!