Плов в мультиварці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Розсипчастий плов з яловичиною

Розсипчастий плов з яловичиною являє собою неймовірно ароматне блюдо, від якого втрачається дар мови. Спеції гармонійно доповнюють основні інгредієнти. Приготування займає трохи більше години, але завдяки використанню електротехніки, м’ясо виходить м’яким і надзвичайно смачним. Шикарне блюдо – рісинки від рисинків.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1

Склад:

  • Яловичина грудинка – 500 гр.
  • Рис – 500 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Морква – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Масло рослинне – 300 мл
  • Вода – 1 л
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Базилік сухий – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Очистивши цибулю подрібнюємо не дуже тонкими півкільцями. Очистивши морквину від шкірки (для зручності використовуємо економку), нарізаємо великими брусками. Промивши яловичину і обсушивши, ріжемо досить великими шматками. Очищаємо часник, зрізаємо вуса, але не очищаємо повністю і промиваємо.

Крок 2. Включаємо помічницю в мережу. Запускаємо функцію “Смаження” і наливаємо олію.

Крок 3. Вивантажуємо в кипляче масло яловичину і смажимо до скоринки, далі закладаємо овочеву нарізку.

Крок 4. Обсмажуємо чверть години, не забуваємо помішувати. Після чого приправляємо і обсмажуємо ще 10 хвилин.

Крок 5. Поки готується казан, грунтовно прополіскуємо рис, щоб вимився крохмаль. Рис можна використовувати будь – бурий, басматі, круглозерний або довгозерний. Далі заливаємо водою і даємо постояти.

Крок 6. Процідивши крупу, висипаємо її на казан. Рівняємо лопаткою.

Крок 7. Вливаємо воду вдвічі більше рису. Встромляємо головку часнику. Закривши кришку, натискаємо на кнопку “Плов”, таймер запускається автоматично.

Крок 8. Після закінчення програми, відключаємо прилад і даємо постояти плову 15 хвилин, не відкриваючи кришку. Розподіляємо плов по загальному страви або по порціях. Приємного апетиту!