Класичний узбецький плов в мультиварці
Класичний узбецький плов в мультиварці являє собою неймовірно апетитне блюдо. Готується воно просто, а смак і аромат не залишає байдужих. Це звичайно не оригінал, але для тих, у кого немає можливості готувати в казані або на відкритому вогні –це хороший варіант.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Склад:
- Баранина – 500 гр.
- Рис – 500 гр.
- Часник – 1 головка.
- Морква – 1-2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Вода – 700 мл
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти.
Крок 2. Крупу добре промиваємо, щоб вимити крохмаль.
Крок 3. Зачистивши м’ясо від прожилок і плівок, ріжемо середніми шматками. Більш жирні частини відкладаємо.
Крок 4. Включаємо в мережу прилад. Розігрів, відправляємо шматки баранини пожирніше і обсмажуємо.
Крок 5. Коли витопиться жир, закладаємо м’якоть і підрум’янюємо.
Крок 6. Поки м’ясо готується, очищаємо цибулю і моркву. Цибулю ріжемо кубиками, а моркву нарізаємо соломкою.
Крок 7. Відправляємо нарізку до м’яса, перемішавши, готуємо кілька хвилин.
Крок 8. До вмісту наливаємо воду, щоб вона покривала складові.
Крок 9. Приправляємо сіллю і прянощами. Можна використовувати готову суміш або з’єднати свої улюблені спеції.
Крок 10. Прикривши кришкою, на панелі запускаємо режим “Гасіння”. Таймер запускаємо на півгодини-годину, час залежить від частини і виду м’яса, а також його свіжості.
Крок 11. Перевіряємо зірвак на готовність. М’ясо повинно стати м’яким.
Крок 12. Розподіляємо промиту крупу. Вода повинна покривати вміст на 2 пальці. Якщо не вистачає, доливаємо окріп. Закривши прилад, перемикаємо програму на “Плов”.
Крок 13. Коли до завершення програми залишиться 5 хвилин, до центру вставляємо головку часнику, попередньо очищену від верхньої лушпиння і промиту. Закриваємо і готуємо до оповіщення.
Крок 14. Після сигналу відкриваємо і розмішуємо блюдо рухами знизу вгору.
Крок 15. Беремо велике блюдо і викладаємо плов гіркою. У середині робимо поглиблення і вставляємо головку часнику.
Крок 16. Запрошуємо домочадців трапезувати. Приємного апетиту!