Плов з індичкою в мультиварці
Плов з індичкою в мультиварці не залишає байдужих. Блюдо виходить дуже смачним, а приготування займає плюс-мінус година. Плов підходить для повсякденного раціону і для більш значущих подій. Блюдо володіє привабливим зовнішнім виглядом, а виконується легко.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Філе стегна індички – 600 гр.
- Рис пропарений – 400 гр.
- Часник – 1 головка.
- Морква – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Масло рослинне – 80 мл
- Вода – 700-800 мл
- Приправа для плову – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продуктовий набір. Спеції збираємо самостійно або беремо готову суміш Для плову”. Очищаємо цибулю і моркву. М’ясо обробляємо, знімаємо плівки, шкірку і зачищаємо. При бажанні беремо частину пожирніше, тоді плов буде соковитіше.
Крок 2. Ріжемо брусочками моркву, цибулю – півкільцями або четвертинками. М’ясо ріжемо середніми за розміром скибочками. Заклавши нарізку в ємність електроприладу і розмішавши, запускаємо програму натисканням на кнопку “Смаження”. Процес займе чверть години.
Крок 3. Почувши звукове сповіщення про завершення процесу, приправляємо обжарку і засипаємо пропарений рис. Підійде і будь-який інший, але тоді його необхідно грунтовно промити, щоб позбутися від крохмалю.
Крок 4. Розподіливши лопаткою, робимо в центрі поглиблення і встромляємо промиту і очищену від верхньої лушпиння головку часнику.
Крок 5. Наливаємо закипілу воду, щоб вміст було покрито на 2 сантиметри. Солимо, закриваємо і переводимо агрегат в режим “Плов”. Автоматично запуститься таймер. Час готування залежить від моделі мультиварки. Воно встановлюється за умовчанням.
Крок 6. Відключивши прилад після оповіщення, даємо страві трохи настоятися. Потім відкриваємо кришку і розмішуємо дерев’яною лопаткою акуратними рухами знизу вгору.
Крок 7. Виклавши плов гіркою, презентуємо блюдо рідним і близьким. Приємного апетиту!