Плов в мультиварці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Плов з булгуру в мультиварці

Плов з булгуру в мультиварці – блюдо, яке дозволяє швидко і смачно нагодувати сім’ю. Свинина за короткий час встигне добре приготуватися і буде досить ніжною, а крупа розсипчастою. Якщо калорійність страви для вас не має значення, можна використовувати частину пожирніше.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Свинина – 600 гр.
  • Булгур – 1 склянка
  • Часник – 4 зубчики.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 2 склянки
  • Спеції для плову – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Зачистивши м’ясо від прожилок і плівок, нарізаємо досить крупно. Якщо важлива калорійність страви і хочеться зробити його менш калорійним, використовуємо курку, індичку або пісне м’ясо.

Крок 2. Запускаємо мультиварку в режимі “Смаження”, таймер – 25 хвилин. Очищаємо цибулю і промиваємо, нарізаємо соломкою і вивантажуємо в чашу з розпеченим рослинним маслом.

Крок 3. Як тільки цибуля стане прозорим, завантажуємо м’ясо, приправляємо спеціями і готуємо, поки свинина не придбає золотавий відтінок.

Крок 4. Домігшись результату, кладемо нарізану брусками моркву.

Крок 5. Посипаємо сіллю і перемішуємо.

Крок 6. Вивантажуємо промиту крупу, присмачую тиском або рубаним часником. На панелі вибираємо програму “Плов”, “Рис” або “Крупи”. Запускаємо таймер, зазвичай закладається автоматично. Якщо прилад не підтримує таку функцію, вибираємо півгодини. Перемішавши, обсмажуємо вміст не більше 5 хвилин.

Крок 7. Заливаємо окропом і закриваємо прилад.

Крок 8. Дочекавшись звукового сигналу, відключаємо агрегат. Даємо настоятися страви хоча б трохи. Відкриваємо мультиварку.

Крок 9. Запрошуємо сімейство обідати. Приємного апетиту!