Плов в мультиварці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Грибний плов в мультиварці

Грибний плов в мультиварці – ідеальний варіант для тих, хто не вживає м’ясо і всі його похідні. Страва готується менш ніж за годину і виходить максимально апетитним. Привабливий аромат не залишає байдужих. Смачно і бюджетно. Рекомендую приготувати!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Склад:

  • Печериці – 400 гр.
  • Гливи – 300 гр.
  • Рис – 400 гр.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Вода – 750 мл
  • Барбарис – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Сумах – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо основні інгредієнти і спеції. Гриби детально промиваємо і при необхідності зачищаємо. гриби можна використовувати самі різні. Підійдуть і свіжі, і заморожені.

Крок 2. З глив зрізаємо ніжки. Гриби нарізаємо скибочками. Сильно дрібнити не потрібно, при термічній обробці гриби значно зменшуються в об’ємі.

Крок 3. Очищаємо цибулю і моркву. Морквину рубаємо брусками. Цибулю нарізаємо кубиками.

Крок 4. Включивши помічницю в мережу, запускаємо програму “Смаження” або “Випічка” в залежності від моделі агрегату. Вливаємо олію. Вивантажуємо нарізку. Обсмажуємо 5 хвилин.

Крок 5. Завантажуємо гриби і готуємо 8 хвилин. Гриби осядуть і дадуть сік.

Крок 6. Рис добре промиваємо кілька разів, поки не вымоется крохмаль. Підійде басматі, круглозерний, бурий, довгозерний. До нього висипаємо перераховані спеції і сіль. Прянощі визначаємо самостійно. Беремо готову суміш для плову. Грунтовно розмішуємо.

Крок 7. Головку часнику ділимо на шматочки і промиваємо в неочищеному вигляді. Розподіляємо по грибам.

Крок 8. Засипаємо крупу і рівняємо лопаткою. Якщо немає рису або хочеться експериментів, використовуємо булгур. Виходить не менш апетитно.

Крок 9. Вливаємо окріп, рівень рідини повинен бути вище вмісту на 2 сантиметри. Кладемо лаврушку. Закриваємо агрегат. Натискаємо кнопку “Плов”. Таймер запускається самостійно.

Крок 10. Після сигналу відкриваємо і обережними рухами перемішуємо.

Крок 11. Готуємо та подаємо. Приємного апетиту!