Плов з тушонкою в мультиварці
Плов з тушонкою в мультиварці виходить досить апетитним. Цей рецепт виручає в жаркий час. Особливо часто я ним користуюся влітку на дачі. Готую з тушкованого м’яса домашнього приготування або використовую магазинний продукт гарної якості. Блюдо завжди виходить на вищому рівні. Поки готується плов, можна зайнятися домашніми клопотами.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Тушонка яловича – 500 гр.
- Рис – 1 склянка
- Часник – 1 головка.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Вода – 2 склянки
- Барбарис сушений – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо компоненти. Беремо тушонку – м’ясну або з птиці. Відміряємо рис довгозерний, круглозерний, басматі, бурий або замінюємо булгуром. Очищаємо моркву за допомогою овочечистки. З цибулини видаляємо лушпиння.
Крок 2. Моркву нарізаємо шматочками, цибулю – кубиками.
Крок 3. Відкриваємо тушонку, за бажанням знімаємо жир. Я залишаю, так плов виходить хоч і калорійним, але дуже апетитним і розсипчастим.
Крок 4. Запускаємо електроприлад у режимі “Смаження” і прогріваємо рослинне масло. Закладаємо овочеву нарізку. Смажимо не більше восьми хвилин.
Крок 5. До обжарке вивантажуємо тушонку.
Крок 6. Грунтовно промиваємо рис і висипаємо в чашу. Приправляємо спеціями. Так як тушонка досить солона, солимо помірно, якщо потрібно. Для впевненості краще спробувати, щоб не пересолити.
Крок 7. З часнику знімаємо верхню лушпиння і промиваємо, зрізаємо вуса. Розміщуємо по центру і заливаємо окропом. Прилад переводимо в режим “Рис”, “Плов”, “Крупи” або “Каша” в залежності від моделі. Таймер встановлюємо на 1 годину.
Крок 8. Після сигналу відключаємо помічницю від мережі. Перемішавши плов, висипаємо його на красиве блюдо. У центр вставляємо головку часнику.
Крок 9. Презентуємо страву до столу. Приємного апетиту!