Плов в мультиварці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Плов з тушонкою в мультиварці

Плов з тушонкою в мультиварці виходить досить апетитним. Цей рецепт виручає в жаркий час. Особливо часто я ним користуюся влітку на дачі. Готую з тушкованого м’яса домашнього приготування або використовую магазинний продукт гарної якості. Блюдо завжди виходить на вищому рівні. Поки готується плов, можна зайнятися домашніми клопотами.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Тушонка яловича – 500 гр.
  • Рис – 1 склянка
  • Часник – 1 головка.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Вода – 2 склянки
  • Барбарис сушений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо компоненти. Беремо тушонку – м’ясну або з птиці. Відміряємо рис довгозерний, круглозерний, басматі, бурий або замінюємо булгуром. Очищаємо моркву за допомогою овочечистки. З цибулини видаляємо лушпиння.

Крок 2. Моркву нарізаємо шматочками, цибулю – кубиками.

Крок 3. Відкриваємо тушонку, за бажанням знімаємо жир. Я залишаю, так плов виходить хоч і калорійним, але дуже апетитним і розсипчастим.

Крок 4. Запускаємо електроприлад у режимі “Смаження” і прогріваємо рослинне масло. Закладаємо овочеву нарізку. Смажимо не більше восьми хвилин.

Крок 5. До обжарке вивантажуємо тушонку.

Крок 6. Грунтовно промиваємо рис і висипаємо в чашу. Приправляємо спеціями. Так як тушонка досить солона, солимо помірно, якщо потрібно. Для впевненості краще спробувати, щоб не пересолити.

Крок 7. З часнику знімаємо верхню лушпиння і промиваємо, зрізаємо вуса. Розміщуємо по центру і заливаємо окропом. Прилад переводимо в режим “Рис”, “Плов”, “Крупи” або “Каша” в залежності від моделі. Таймер встановлюємо на 1 годину.

Крок 8. Після сигналу відключаємо помічницю від мережі. Перемішавши плов, висипаємо його на красиве блюдо. У центр вставляємо головку часнику.

Крок 9. Презентуємо страву до столу. Приємного апетиту!