Плов в мультиварці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Плов з бурого рису в мультиварці

Плов з бурого рису в мультиварці стане відмінним варіантом для ситного сімейного обіду. Поки готується плов, можна зайнятися домашніми справами або приготувати закуски до гарячого блюда. Бурий рис виходить ідеальним і чудово поєднується з м’ясом.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Свинина м’якоть – 500 гр.
  • Рис бурий – 500 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Вода – 800 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину зачищаємо, промиваємо, обсушуємо і рубаємо шматками. У чашу мультиварки наливаємо олію. Включивши прилад в мережу, натискаємо кнопку “Смаження”. Встановлюємо таймер на 10 хвилин. Закладаємо м’ясо. Замість свинини можна використовувати яловичину, баранину, курку або індичку. Обсмажуємо до рум’яності.

Крок 2. Очистивши цибулю і промивши його, нарізаємо пір’ям. Знявши шкірку з морквини овочечисткою, рубаємо брусками. Вивантажуємо до смаженій м’ясу. Перемішавши, смажимо 5 хвилин.

Крок 3. Очищаємо часник і кладемо через час. Приправляємо спеціями. Солимо. Вливаємо гарячу воду. Готуємо казан, переключивши програму на “Гасіння”. Час готування близько 20 хвилин. Ретельно промиваємо бурий рис. Краще це зробити перед приготуванням, а потім залити водою. Перед закладкою в казан, знову промиваємо і вивантажуємо в чашу.

Крок 4. Розподіляємо лопаткою. При необхідності доливаємо окріп. Рідина повинна покривати вміст на 1 сантиметр. Закриваємо кришку і запускаємо режим “Плов”. Готуємо 1 годину.

Крок 5. Після звукового сигналу відключаємо агрегат. Трохи даємо настоятися і готуємо страву. Доповнюємо різносолами або свіжими овочами. Приємного апетиту!