ПП вафлі – 8 рецептів для вафельниці з покроковими фото

ПП вафлі – це ідеальний варіант швидкого і ситного завтра або перекусу, який містить мінімум калорій, бо в склад не входять такі компоненти, як пшеничне борошно і рослинні масла (тільки якщо в мінімальній кількості). Вафлі можна спекти, як солодкі, наприклад, на основі сиру або банана, так і «ситні», де основним інгредієнтом буде «виступати» твердий сир або кабачок натертий. Прочитавши цю збірку, ви, напевно, зможете вибрати для себе парочку улюблених рецептів.

ПП віденські вафлі в электровафельнице

ПП віденські вафлі в электровафельнице – це смачна і ароматна випічка, яку ми пропонуємо вам приготувати на основі кукурудзяного борошна. Незважаючи на те, що по своїй калорійності вона мало чим відрізняється від пшеничного, однак, у ній міститься набагато більше клітковини, а значить, таке ласощі не тільки апетитне, але і корисне!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Борошно кукурудзяне 100 гр.
  • Борошно рисова 100 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Кефір 180 мл
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.

Процес приготування:

  1. За допомогою грамових ваг відміряємо потрібну кількість рідких і сухих компонентів.
  2. У чашу відправляємо цукровий пісок і курячі яйця.
  3. Збиваємо в легку піну, озброївшись віночком.
  4. Доповнюємо яєчну суміш двома видами борошна і розпушувачем.
  5. Вимішуємо складові.
  6. І підливаємо кефір.
  7. Замішуємо гладке однорідне тісто.
  8. У розігріту вафельницю викладаємо по півтори ложки маси. Тісто рекомендується періодично перемішувати, так як рисове борошно осідає на дно.
  9. Випікаємо вафлі протягом 5-7 хвилин до красивого золотистого відтінку.
  10. Для подачі складаємо випічку стопкою і поливаємо медом. Приємного апетиту!

Дієтичне сирні вафлі

Дієтичне сирні вафлі – це прекрасний варіант смачного і поживного сніданку, який надовго позбавить вас від голоду, зарядить енергією, так ще й подарує задоволення вашим смаковим рецепторам! З продуктів будуть потрібні лише ті, що завжди є під рукою.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Сир 1,8% – 180 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно рисова – 7 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Банан – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. На робочу поверхню викладаємо потрібні продукти.

Крок 2. Сир перетираємо через дрібне сито, вбиваємо два яйця і підсипаємо розпушувач – ретельно перемішуємо.

Крок 3. До отриманої суміші поступово вводимо рисову муку, перебиваючи масу заглибним блендером. Також додаємо м’якоть банана і подрібнюємо.

Крок 4. Ніжне тісто за допомогою столової ложки викладаємо в вафельницю і смажимо протягом 4-5 хвилин.

Крок 5. Теплі вафлі викладаємо на сервірувальне блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

ПП сирні вафлі у вафельниці

ПП сирні вафлі у вафельниці – це шикарна альтернатива знайомим бутербродів і омлетів. Урізноманітніть свій звичний ранковий раціон і спечіть корисні і ситні вафлі з рисового борошна, м’якого сиру твердих сортів. Приємний аромат заповнить все ваше житло ще в процесі випікання!

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Борошно рисова – 6 ст. л.
  • Сир твердих сортів – 150 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир м’який – 80 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. У тарілці з високими бортиками натертий сир змішуємо з м’яким сиром, сіллю і яйцями – заважаємо.

Крок 2. Висипаємо до сирної маси розпушувач і борошно, замішуємо до однорідної консистенції.

Крок 3. У кожне ділення вафельниці викладаємо приблизно по столовій ложці тесту, закриваємо кришку.

Крок 4. Готуємо страву близько 5 хвилин, стежачи за тим, щоб вафлі не почали підгорати.

Крок 5. Доповнюємо страва свіжою зеленню і томатами чері» — насолоджуємося. Приємного апетиту!

Вафлі з рисового борошна

Вафлі з рисового борошна – це смачне, ароматне, а головне – корисна страва, що прийдеться до смаку, як дорослим, так і дітям. Рисове борошно за смаковими характеристиками, мало чим відрізняється від пшеничного борошна, зате її властивості набагато більше цінуються. Обов’язково спробуйте приготувати вафлі за цим рецептом, і ви залишитеся задоволені!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1-2.

Склад:

  • Борошно рисова – 100 гр.
  • Молоко 3,2% – 110 мл
  • Масло вершкове/кокосове – 30 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Цукор/цукрозамінник – 1,5 ст. л.
  • Ванілін – 1,5 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. В піалу наливаємо молоко і викладаємо шматочок вершкового масла – розтоплюємо в мікрохвильовій печі.

Крок 2. В отриману суміш додаємо сіль, ванілін і цукрозамінник – ретельно перемішуємо.

Крок 3. Вбиваємо яйце і збовтуємо виделкою до однорідності.

Крок 4. Тепер підсипаємо борошно з розпушувачем – вимішуємо масу до гладкості, розбиваємо всі грудочки.

Крок 5. Готове тісто не дуже густе і спокійно сповзає з приладів.

Крок 6. Розігріту вафельницю за бажанням промазуємо тонким шаром масла, вливаємо три ложки молочної маси. Якщо ви впевнені, що вафлі не прилипнуть до панелям, тоді масло можна не використовувати.

Крок 7. Смажимо частування протягом 2-3 хвилин, і подаємо до столу в теплому вигляді.

Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

ПП бельгійські вафлі у вафельниці

ПП бельгійські вафлі у вафельниці – це ніжне і дуже смачне блюдо, яке готується з додаванням таких фруктів, як яблука і банани. Завдяки цим натуральним підсолоджувачів, до складу можна не включати цукровий пісок, а лише додати трохи бджолиного меду для гармонії смаку.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Банани – 1 шт.
  • Яблука – 1 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Пластівці вівсяні – 250 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Сода – ½ ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. М’якоть банана і яблука перебиваємо заглибним блендером в пюре, викладаємо кашку в піалу.

Крок 2. Фруктову масу доповнюємо яйцями і молоком.

Крок 3. Вводимо перемелені пластівці, соду, сіль – замішуємо до однорідності.

Крок 4. Розігріваємо панелі, промазуємо маслом і викладаємо тісто за допомогою столової ложки.

Крок 5. Закриваємо «жаровню» і печемо близько 3 хвилин.

Крок 6. Подаємо ароматні вафлі зі свіжими ягодами і кокосовою стружкою – знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Бананові ПП вафлі

Бананові ПП вафлі, приготовані з рисового борошна, яєць і сиру – це справжня смакота для тих, хто стежить за тим, що вживає в їжу. Бо в склад цих вафель не входять такі компоненти, як пшеничне борошно, цукровий пісок і рослинні масла.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6 шт.

Інгредієнти:

  • Банани – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Борошно цільнозернові – 5 ст. л.
  • Какао-порошок – 1 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Банан чистимо і викладаємо м’якоть в піалу, розминаємо в пюре будь-яким зручним способом.

Крок 2. Доповнюємо фруктову кашку яйцем і сиром, перемішуємо.

Крок 3. Підсипаємо сіль і просіяне какао-порошок – заважаємо.

Крок 4. Слідом вводимо борошно і розпушувач – замішуємо тісто.

Крок 5. Тонким шаром наносимо масло на панелі вафельниці, викладаємо масу і випікаємо до готовності.

Крок 6. Страва готуємо та подаємо до столу. Приємного апетиту!

Дієтичне вафлі на кефірі

Дієтичне вафлі на кефірі – це просте і швидке в приготуванні страва, для приготування якого вам будуть потрібні виключно прості і доступні продукти, які є під рукою у кожного кулінара. Готове частування рекомендуємо подавати до столу з часточками свіжого або консервованого персика – пальчики оближеш!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Борошно рисова/кукурудзяна – 6,5 ст. л.
  • Кефір – 300 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Цукрозамінник – за смаком.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сироп ванільний – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. За допомогою міксера або заглибного блендера об’єднуємо яйця з сіллю.

Крок 2. Підливаємо кефір і висипаємо соду – перемішуємо.

Крок 3. Після додаємо борошно, сироп ванілі, цукрозамінник – змішуємо інгредієнти до однорідності.

Крок 4. За допомогою столової ложки викладаємо масу в розігріту вафельницю і готуємо протягом 5-6 хвилин.

Крок 5. Доповнюємо десерт свіжими фруктами і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Корисні вафлі з кабачків

Корисні вафлі з кабачків, доповнені сиром і сиром – це легка і дуже смачна закуска, яку можна запросто приготувати до сніданку або обіду. Таке блюдо сподобається кожному, хто спробує хоча б маленький шматочок – гарантовано!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 12 шт.

Склад:

  • Цукіні – 500 гр.
  • Сир/рікотта – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Борошно рисове – 130 гр.
  • Трави прованські – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Цукіні промиваємо під струменем води, насухо витираємо паперовими рушниками і натираємо на бурачной тертці. Стружку підсолюємо і даємо постояти близько 10 хвилин.

Крок 2. Аналогічно овочів, подрібнюємо шматочок твердого сиру.

Крок 3. В окремій ємності змішуємо сир, яйця і ароматні трави.

Крок 4. Підсипаємо сіль і борошно, розмішуємо.

Крок 5. Цукіні віджимаємо від соку і викладаємо в тісто разом з сиром, ще раз гарненько вимішуємо.

Крок 6. Кладемо тісто в гарячу вафельницю і випікаємо 4-6 хвилин.

Крок 7. Готуємо та подаємо. Приємного апетиту!