Пиріг з мандаринами – 10 простих і смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з мандаринами на сметані

Пиріг з мандаринами на сметані володіє дивовижною текстурою. Ніжне частування підходить для будь-якого приводу. Пухнасте тісто тане в роті і приносить масу позитивних емоцій. Пиріг виходить у всіх з першого разу. Соковиті мандарини лопаються мовою і просочують бісквітну основу.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Склад:

  • Сметана – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр. + для змащування форми.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л. з гіркою.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Мандарини – 4 шт.
  • Цедра апельсина – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Беремо інгредієнти і приступаємо до роботи. Фрукти промиваємо і видаляємо шкірку. Встановлюємо розігрів духовки до 180°.

Крок 2. Виливаємо В миску розбиті яйця, насипаємо цукровий пісок. Беремо електроприлад і починаємо збивати. Процес займе кілька хвилин, поки маса не побіліє і не збільшиться. Слідом викладаємо сметану і об’єднуємо компоненти.

Крок 3. Просіваємо борошно, насипаємо розпушувач і апельсинову цедру. Об’єднуємо інгредієнти до однорідності.

Крок 4. Застеляємо папером для випічки форму і промазуємо вершковим маслом борти і дно. Розподіляємо бісквітне тісто.

Крок 5. Мандарини ділимо на шматочки і викладаємо поверх густої маси.

Крок 6. Масло вершкове нарізаємо кубиками і розподіляємо по фруктам. Прибираємо випікатися на півгодини. Перевіряємо шпажкою готовність.

Крок 7. Гарячий пиріг дістаємо з духовки, охолодити і знімаємо форму.

Крок 8. До гарячих напоїв подаємо ошатне частування. Приємного апетиту!