Пиріг з мандаринами на сметані
Пиріг з мандаринами на сметані володіє дивовижною текстурою. Ніжне частування підходить для будь-якого приводу. Пухнасте тісто тане в роті і приносить масу позитивних емоцій. Пиріг виходить у всіх з першого разу. Соковиті мандарини лопаються мовою і просочують бісквітну основу.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8
Склад:
- Сметана – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Масло вершкове – 50 гр. + для змащування форми.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л. з гіркою.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Мандарини – 4 шт.
- Цедра апельсина – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Беремо інгредієнти і приступаємо до роботи. Фрукти промиваємо і видаляємо шкірку. Встановлюємо розігрів духовки до 180°.
Крок 2. Виливаємо В миску розбиті яйця, насипаємо цукровий пісок. Беремо електроприлад і починаємо збивати. Процес займе кілька хвилин, поки маса не побіліє і не збільшиться. Слідом викладаємо сметану і об’єднуємо компоненти.
Крок 3. Просіваємо борошно, насипаємо розпушувач і апельсинову цедру. Об’єднуємо інгредієнти до однорідності.
Крок 4. Застеляємо папером для випічки форму і промазуємо вершковим маслом борти і дно. Розподіляємо бісквітне тісто.
Крок 5. Мандарини ділимо на шматочки і викладаємо поверх густої маси.
Крок 6. Масло вершкове нарізаємо кубиками і розподіляємо по фруктам. Прибираємо випікатися на півгодини. Перевіряємо шпажкою готовність.
Крок 7. Гарячий пиріг дістаємо з духовки, охолодити і знімаємо форму.
Крок 8. До гарячих напоїв подаємо ошатне частування. Приємного апетиту!