Різдвяний пиріг з мандаринами
Різдвяний пиріг з мандаринами виглядає шикарно. А який виділяє аромат, просто не передати словами! Частування готується просто. Якщо плануєте здивувати родичів новим десертом, обов’язково беріть рецепт на замітку. Спробувавши шматочок, неможливо зупиниться. Випічка виходить запашної і мега апетитними! Готуйте, і святкова атмосфера гарантована!
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8
Склад:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 125 гр.
- Масло/маргарин – 150 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор-пісок – 125 гр.
Для начинки:
- Мандарини – 2 шт.
- Сухофрукти – 150 гр.
- Апельсиновий лікер – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
Для прикраси:
- Цукрова пудра – для прикраси.
- Дрібний цукор – 1 ст. л.
- Яєчні білки – 1 шт.
- Мандаринові часточки – для прикраси.
- Цедра лимона – за смаком.
- Розмарин – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо цитруси. Мандарини промиваємо водою, витираємо рушником, видаляємо шкіру і білі волокна. Ділимо фрукти на часточки. Для пирога вибираємо плоди без кісточок.
Крок 2. Сухофрукти (беремо будь – родзинки, в’ялена журавлина, сушена вишня, курага, чорнослив) викладаємо в сито і обполіскуємо під краном. Обсушуємо на рушник. Потім перекладаємо в посуд і заливаємо алкоголем. В даному випадку апельсиновим лікером. Залишаємо на півгодини. Також підійде коньяк або бренді.
Крок 3. З’єднуємо розм’якшене масло (при бажанні замінюємо маргарином) і 125 грамів цукру (при наявності використовуємо цукрову пудру).
Крок 4. Коли маса стане пишною, вводимо по черзі яйця і перемішуємо електроприладом. Додаємо сіяну борошно і розпушувач. Об’єднуємо інгредієнти до гладкості.
Крок 5. На гарячій сковорідці розпускаємо розтоплюємо вершкове масло і цукровий пісок. В карамельну масу відправляємо мандаринові дольки і обсмажуємо з двох сторін. Коли фрукти рівномірно покриються карамеллю, перекладаємо і остуджуємо.
Крок 6. У цій же сковороді тушкуємо напитавшиеся алкоголем сухофрукти і чекаємо, поки випарується лікер. Потім охолоджуємо запашну начинку. Нагріваємо духовку до 180°С.
Крок 7. У тісто перекладаємо вміст сковороди і ретельно вимішуємо лопаткою, щоб сухофрукти рівномірно розподілилися.
Крок 8. Деко промазуємо маслом і посипаємо борошном, розподіляючи по стінок і дна. Заповнюємо площа половиною маси. Укладаємо карамелізовані мандарини і закриваємо рештою тестом. Прибираємо випікатися в гарячий духовий шафа на годину, після чого протикаємо шпажкою – вона повинна бути сухою.
Крок 9. Пиріг охолоджуємо в формі і перекладаємо на святкове блюдо. Декоруємо по своєму смаку. Я пропоную прикрасити цукровою пудрою, лимонною цедрою і мандариновими часточками. Промазати збитим білком і припорошити дрібним цукром і розмарином за бажанням. Приємного апетиту!