Пиріг з мандаринами – 10 простих і смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Різдвяний пиріг з мандаринами

Різдвяний пиріг з мандаринами виглядає шикарно. А який виділяє аромат, просто не передати словами! Частування готується просто. Якщо плануєте здивувати родичів новим десертом, обов’язково беріть рецепт на замітку. Спробувавши шматочок, неможливо зупиниться. Випічка виходить запашної і мега апетитними! Готуйте, і святкова атмосфера гарантована!

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 125 гр.
  • Масло/маргарин – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 125 гр.

Для начинки:

  • Мандарини – 2 шт.
  • Сухофрукти – 150 гр.
  • Апельсиновий лікер – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.

Для прикраси:

  • Цукрова пудра – для прикраси.
  • Дрібний цукор – 1 ст. л.
  • Яєчні білки – 1 шт.
  • Мандаринові часточки – для прикраси.
  • Цедра лимона – за смаком.
  • Розмарин – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо цитруси. Мандарини промиваємо водою, витираємо рушником, видаляємо шкіру і білі волокна. Ділимо фрукти на часточки. Для пирога вибираємо плоди без кісточок.

Крок 2. Сухофрукти (беремо будь – родзинки, в’ялена журавлина, сушена вишня, курага, чорнослив) викладаємо в сито і обполіскуємо під краном. Обсушуємо на рушник. Потім перекладаємо в посуд і заливаємо алкоголем. В даному випадку апельсиновим лікером. Залишаємо на півгодини. Також підійде коньяк або бренді.

Крок 3. З’єднуємо розм’якшене масло (при бажанні замінюємо маргарином) і 125 грамів цукру (при наявності використовуємо цукрову пудру).

Крок 4. Коли маса стане пишною, вводимо по черзі яйця і перемішуємо електроприладом. Додаємо сіяну борошно і розпушувач. Об’єднуємо інгредієнти до гладкості.

Крок 5. На гарячій сковорідці розпускаємо розтоплюємо вершкове масло і цукровий пісок. В карамельну масу відправляємо мандаринові дольки і обсмажуємо з двох сторін. Коли фрукти рівномірно покриються карамеллю, перекладаємо і остуджуємо.

Крок 6. У цій же сковороді тушкуємо напитавшиеся алкоголем сухофрукти і чекаємо, поки випарується лікер. Потім охолоджуємо запашну начинку. Нагріваємо духовку до 180°С.

Крок 7. У тісто перекладаємо вміст сковороди і ретельно вимішуємо лопаткою, щоб сухофрукти рівномірно розподілилися.

Крок 8. Деко промазуємо маслом і посипаємо борошном, розподіляючи по стінок і дна. Заповнюємо площа половиною маси. Укладаємо карамелізовані мандарини і закриваємо рештою тестом. Прибираємо випікатися в гарячий духовий шафа на годину, після чого протикаємо шпажкою – вона повинна бути сухою.

Крок 9. Пиріг охолоджуємо в формі і перекладаємо на святкове блюдо. Декоруємо по своєму смаку. Я пропоную прикрасити цукровою пудрою, лимонною цедрою і мандариновими часточками. Промазати збитим білком і припорошити дрібним цукром і розмарином за бажанням. Приємного апетиту!