Пиріг на молоці з мандаринами
Пиріг на молоці з мандаринами зможе приготувати навіть дитина. Рецепт досить простий і швидкий. Тісто виходить ніжним і повітряним. Частування ідеально підходить для дружніх посиденьок або сімейного чаювання. Яскраве ласощі з соковитими нотками дуже люблять діти. Мандаринова шарлотка підкорить своїм вишуканим смаком і підніме настрій.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6
Склад:
- Ванілін – 3 гр.
- Борошно пшеничне – 180 гр.
- Масло вершкове – 25 гр.
- Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
- Яєчні жовтки – 2-3 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Мандарини – 2-3 шт.
- Молоко – 125 мл
- Сіль – 1/3 ч. ложки
- Цукрова пудра – за смаком.
- Масло вершкове для заливки – 25 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Яйця ділимо на жовтки і білки. Білки прибираємо в холодильник і використовуємо для приготування іншого десерту. Жовтки перекладаємо в зручну чашу і додаємо цукровий пісок.
Крок 2. Озброївшись електроприладом з насадкою віночок, з’єднуємо продукти до однорідності.
Крок 3. Наливаємо молоко і об’єднуємо.
Крок 4. Вершкове масло розпускаємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі імпульсами. Трохи охолоджуємо і переливаємо до рідкої суміші.
Крок 5. Збагачуємо киснем борошно, насипаємо сіль, розпушувач і ванілін.
Крок 6. Змішуємо електроприладом без збільшення швидкості.
Крок 7. Ємність промазуємо вершковим маслом або простилаем пекарської папером. Розподіляємо тісто. Очищаємо мандарини, видаляємо білу плівку і декоруємо майбутній пиріг, розкладаючи часточки по заготівлі.
Крок 8. Розтоплюємо масло для заливки і розподіляємо зверху. Посипаємо цукровим піском. Включаємо духовку для розігріву. Встановлюємо 180 градусів на температурному перемикачі.
Крок 9. Випікаємо не менше півгодини, дивимося по своїй духовці. Перевіряємо зубочисткою. Дістаємо і охолоджуємо пиріг.
Крок 10. Частування перекладаємо на блюдо, присипаємо цукровою пудрою і подаємо з гарячими напоями. Приємного апетиту!