Пісочний пиріг з мандаринами
Пісочний пиріг з мандаринами являє собою дивовижне частування, повз якого не пройде жоден ласун. Любителі домашньої випічки з радістю скуштують оригінальне ласощі. Розсипчасте тісто з ніжною ароматної прошарком доставить непередаване гастрономічне задоволення.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 6
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 300 гр.
- Масло вершкове – 85 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Сіль – щіпка.
Для начинки:
- Мандарини – 700 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Борошно – 40 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо інгредієнти, перераховані вище.
Крок 2. Мандарини для зручності вибираємо без кісточок. Фрукти очищаємо від шкіри, видаляємо волокна, ділимо на часточки. Кожну часточку ріжемо на частини і при необхідності позбавляємося від кісточок.
Крок 3. З’єднуємо компоненти для начинки. Складаємо В миску нарізані мандарини. Додаємо 40 грам борошна і цукровий пісок.
Крок 4. Розмішуємо і ставимо настоятися.
Крок 5. В окрему чашу насипаємо сіяну борошно з розпушувачем. Додаємо сіль і цукор.
Крок 6. Масло вершкове розрізаємо на квадратики і перекладаємо до сухих інгредієнтів.
Крок 7. Масу перетираємо в крихту.
Крок 8. Розбиваємо яйце.
Крок 9. Повторно розтираємо, об’єднуючи масу.
Крок 6. В товстостінну посуд виливаємо трохи молока. Насипаємо пудинг і цукровий пісок. Добре збовтуємо віночком, розбиваючи грудочки. Доливаємо молоко і знову перемішуємо. Ставимо на плиту, паралельно заважаючи, чекаємо закипання і прибираємо з вогню.
Крок 7. Промиті яблука очищаємо від шкірки і серцевини, нарізаємо часточками. Мандарини очистити і ділимо на шматочки, прибираємо волокна. Фруктами заповнюємо основу пирога.
Крок 8. Пудингом покриваємо фрукти і вирівнюємо лопаткою. Трьом підморожена і розподіляємо тісто зверху.
Крок 9. Прибираємо в духовку на 50-60 хвилин. Після закінчення часу дістаємо пиріг і остуджуємо.
Крок 10. Остигле виріб поміщаємо в холодильник для стабілізації. Нарізаємо частування і дегустуємо. Приємного апетиту!