Пиріг з мандаринами – 10 простих і смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пісочний пиріг з мандаринами

Пісочний пиріг з мандаринами являє собою дивовижне частування, повз якого не пройде жоден ласун. Любителі домашньої випічки з радістю скуштують оригінальне ласощі. Розсипчасте тісто з ніжною ароматної прошарком доставить непередаване гастрономічне задоволення.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 300 гр.
  • Масло вершкове – 85 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Сіль – щіпка.

Для начинки:

  • Мандарини – 700 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Борошно – 40 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо інгредієнти, перераховані вище.

Крок 2. Мандарини для зручності вибираємо без кісточок. Фрукти очищаємо від шкіри, видаляємо волокна, ділимо на часточки. Кожну часточку ріжемо на частини і при необхідності позбавляємося від кісточок.

Крок 3. З’єднуємо компоненти для начинки. Складаємо В миску нарізані мандарини. Додаємо 40 грам борошна і цукровий пісок.

Крок 4. Розмішуємо і ставимо настоятися.

Крок 5. В окрему чашу насипаємо сіяну борошно з розпушувачем. Додаємо сіль і цукор.

Крок 6. Масло вершкове розрізаємо на квадратики і перекладаємо до сухих інгредієнтів.

Крок 7. Масу перетираємо в крихту.

Крок 8. Розбиваємо яйце.

Крок 9. Повторно розтираємо, об’єднуючи масу.

Крок 6. В товстостінну посуд виливаємо трохи молока. Насипаємо пудинг і цукровий пісок. Добре збовтуємо віночком, розбиваючи грудочки. Доливаємо молоко і знову перемішуємо. Ставимо на плиту, паралельно заважаючи, чекаємо закипання і прибираємо з вогню.

Крок 7. Промиті яблука очищаємо від шкірки і серцевини, нарізаємо часточками. Мандарини очистити і ділимо на шматочки, прибираємо волокна. Фруктами заповнюємо основу пирога.

Крок 8. Пудингом покриваємо фрукти і вирівнюємо лопаткою. Трьом підморожена і розподіляємо тісто зверху.

Крок 9. Прибираємо в духовку на 50-60 хвилин. Після закінчення часу дістаємо пиріг і остуджуємо.

Крок 10. Остигле виріб поміщаємо в холодильник для стабілізації. Нарізаємо частування і дегустуємо. Приємного апетиту!