Пиріг з мандаринами на кефірі
Пиріг з мандаринами на кефірі вийде завжди і у всіх. Рецепт перевірений неодноразово, а результат гарантований. Якщо випічка – не ваш коник, не роздумуючи беріться і готуйте чудове частування. Гості та близькі будуть аплодувати стоячи! Ніжний бісквіт підкорить всіх!
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8
Склад:
- Борошно пшеничне хлібопекарська – 240 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Кефір – 250 мл
- Сіль – щіпка.
- Яйця курячі – 2 шт.
- цукор – 180 гр.
- Мандарини – 200 гр.
- Цукрова пудра – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Зберемо складові в потрібній кількості. Вершкове масло заздалегідь дістанемо з холодильника, воно має бути м’яким.
Крок 2. Очищаємо мандарини від шкірки. При необхідності видаляємо волокна і кісточки. Часточки ділимо на частини. Включаємо духовку і встановлюємо температурний регулятор на 180 градусів.
Крок 3. Трохи мандаринових часточок залишаємо цілими для декору. В об’ємну чашу насипаємо сіяну борошно, цукор (або звичайний пісок) і соду. Солимо. Відправляємо м’яке вершкове масло, мандарини і розбиті яйця.
Крок 4. Наливаємо кефір і вимішуємо тісто до однорідності. Розмішуємо акуратно, щоб не пошкодити часточки.
Крок 5. Ємність промазуємо маслом. Виливаємо тісто і зверху розкладаємо залишені мандаринові часточки.
Крок 6. Прибираємо форму в прогріту духовку і готуємо 40-50 хвилин. Дивимося по своїй духовці. Через 40 хвилин перевіряємо готовність шпажкою. Дістаємо частування і даємо трохи охолонути.
Крок 7. Витягуємо випічку з ємності. Ділимо на порції. Прикрашаємо цукровою пудрою за бажанням.
Крок 8. Приємного апетиту!