Пиріг з мандаринами – 10 простих і смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з мандаринами на кефірі

Пиріг з мандаринами на кефірі вийде завжди і у всіх. Рецепт перевірений неодноразово, а результат гарантований. Якщо випічка – не ваш коник, не роздумуючи беріться і готуйте чудове частування. Гості та близькі будуть аплодувати стоячи! Ніжний бісквіт підкорить всіх!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Склад:

  • Борошно пшеничне хлібопекарська – 240 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Кефір – 250 мл
  • Сіль – щіпка.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • цукор – 180 гр.
  • Мандарини – 200 гр.
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Зберемо складові в потрібній кількості. Вершкове масло заздалегідь дістанемо з холодильника, воно має бути м’яким.

Крок 2. Очищаємо мандарини від шкірки. При необхідності видаляємо волокна і кісточки. Часточки ділимо на частини. Включаємо духовку і встановлюємо температурний регулятор на 180 градусів.

Крок 3. Трохи мандаринових часточок залишаємо цілими для декору. В об’ємну чашу насипаємо сіяну борошно, цукор (або звичайний пісок) і соду. Солимо. Відправляємо м’яке вершкове масло, мандарини і розбиті яйця.

Крок 4. Наливаємо кефір і вимішуємо тісто до однорідності. Розмішуємо акуратно, щоб не пошкодити часточки.

Крок 5. Ємність промазуємо маслом. Виливаємо тісто і зверху розкладаємо залишені мандаринові часточки.

Крок 6. Прибираємо форму в прогріту духовку і готуємо 40-50 хвилин. Дивимося по своїй духовці. Через 40 хвилин перевіряємо готовність шпажкою. Дістаємо частування і даємо трохи охолонути.

Крок 7. Витягуємо випічку з ємності. Ділимо на порції. Прикрашаємо цукровою пудрою за бажанням.

Крок 8. Приємного апетиту!