Пиріг з мандаринами – 10 простих і смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з мандаринами і сиром

Пиріг з мандаринами і сиром – це щось між чізкейком і найніжнішої ватрушкой. Любителі сирних десертів оцінять по достоїнству кулінарний шедевр. Хрустка основа і сирна прошарок гармонійно доповнюють один одного. Частування виглядає чудово і прикрасить будь-який захід!

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 9

Інгредієнти:

  • Маскарпоне – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 225 гр.
  • Масло вершкове – 125 гр. + для змащування форми.
  • Сіль – щіпка.
  • Ванільний цукор – за смаком.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Пудинг ванільний – 35 гр.
  • Сир 5% – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 130 гр.
  • Мандарини – 6 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У миску просіваємо борошно, додаємо 50 грамів цукрового піску і солимо. Відправляємо різане кубиками вершкове масло і перетираємо. В крихту виливаємо яйце і вимішуємо масу.

Крок 2. Заготівлю поміщаємо в пакет або пакуємо плівкою і охолоджуємо в холодильній камері півгодини. З подмороженным тестом зручніше працювати.

Крок 3. Прогріваємо духовку до 160 градусів. Фрукти очищаємо від шкірки, прибираємо білі волокна і ділимо на часточки. При необхідності прибираємо кісточки. Частина ріжемо, частину залишаємо цільними.

Крок 4. З’єднуємо сир і маскарпоне. Вводимо по черзі яйця, ретельно розмішуючи після введення кожного. Насипаємо залишився звичайний і ванільний цукор, а також пудинг. Вимішуємо масу до гладкості.

Крок 5. Дно рознімної форми вистилаємо пергаментом. На столі розкачуємо основу з охолодженого тіста. Акуратно переносимо і формуємо основу з бортиками.

Крок 6. Розподіляємо половину сирної начинки. Викладаємо порізані фрукти.

Крок 7. Викладаємо залишилася начинку і декоруємо часточками.

Крок 8. Ставимо в гарячу духовку на 1 годину 15 хвилин. Через час дістаємо пиріг, центр буде «тремтіти». Чекаємо повного остигання. Після стабілізації начинка стане щільніше.

Крок 9. Перекладаємо пиріг на блюдо і ділимо на порційні шматочки. Дегустуємо і отримуємо задоволення. Приємного апетиту!