Пиріг з мандаринами і сиром
Пиріг з мандаринами і сиром – це щось між чізкейком і найніжнішої ватрушкой. Любителі сирних десертів оцінять по достоїнству кулінарний шедевр. Хрустка основа і сирна прошарок гармонійно доповнюють один одного. Частування виглядає чудово і прикрасить будь-який захід!
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 9
Інгредієнти:
- Маскарпоне – 500 гр.
- Борошно пшеничне – 225 гр.
- Масло вершкове – 125 гр. + для змащування форми.
- Сіль – щіпка.
- Ванільний цукор – за смаком.
- Яйця курячі – 5 шт.
- Пудинг ванільний – 35 гр.
- Сир 5% – 500 гр.
- Цукор-пісок – 130 гр.
- Мандарини – 6 шт.
Процес приготування:
Крок 1. У миску просіваємо борошно, додаємо 50 грамів цукрового піску і солимо. Відправляємо різане кубиками вершкове масло і перетираємо. В крихту виливаємо яйце і вимішуємо масу.
Крок 2. Заготівлю поміщаємо в пакет або пакуємо плівкою і охолоджуємо в холодильній камері півгодини. З подмороженным тестом зручніше працювати.
Крок 3. Прогріваємо духовку до 160 градусів. Фрукти очищаємо від шкірки, прибираємо білі волокна і ділимо на часточки. При необхідності прибираємо кісточки. Частина ріжемо, частину залишаємо цільними.
Крок 4. З’єднуємо сир і маскарпоне. Вводимо по черзі яйця, ретельно розмішуючи після введення кожного. Насипаємо залишився звичайний і ванільний цукор, а також пудинг. Вимішуємо масу до гладкості.
Крок 5. Дно рознімної форми вистилаємо пергаментом. На столі розкачуємо основу з охолодженого тіста. Акуратно переносимо і формуємо основу з бортиками.
Крок 6. Розподіляємо половину сирної начинки. Викладаємо порізані фрукти.
Крок 7. Викладаємо залишилася начинку і декоруємо часточками.
Крок 8. Ставимо в гарячу духовку на 1 годину 15 хвилин. Через час дістаємо пиріг, центр буде «тремтіти». Чекаємо повного остигання. Після стабілізації начинка стане щільніше.
Крок 9. Перекладаємо пиріг на блюдо і ділимо на порційні шматочки. Дегустуємо і отримуємо задоволення. Приємного апетиту!